На 19 февруари, около 22:50 часа, в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 31-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. Задържан е за срок от 24 часа.

На 19 февруари, около 13:50 часа, в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от 32-годишен мъж. В хода на проверката водачът на МПС представя свидетелство за управление, издадено от Р. Нидерландия. При последвалата експертна справка е установено, че същото е неистинско.

На 19 февруари в с. Люляково е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 53-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е с прекратена регистрация от 25 октомври 2020 г.

На 19 февруари, около 16:30 часа, в с. Кочмар е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 23-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан е за срок от 24 часа.

На 19 февруари, около 17:00 часа, в град Добрич е извършена проверка на 30-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 4,09 грама, реагиращо на амфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа.

На 19 февруари, около 11:00 часа, при провеждане на СПО от служители на РУ МВР Генерал Тошево е извършена проверка на частен имот на територията на община Генерал Тошево, обитаван от 53-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с общо тегло 12 грама, реагираща на канабис. Задържан е за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

На 20 февруари, около 17:10 часа, е извършена проверка на лек автомобил „Дачия” с двама мъже в него /на  27години и 26години/ и младеж на 17 години. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 8,42 грама, реагираща на канабис. Задържани са за срок от 24 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата.

На 20 февруари, около 07:30 часа, е получено съобщение за извършена взломна кражба на сумата от 60 лева от вендинг машина по ул. „Вардар”  в град Добрич.

На 21 февруари, около 08:30 часа, е получено съобщение за умишлено увреден лек автомобил „Ауди”, паркиран на територията на град Генерал Тошево. При извършения оглед е установено увреждане на преден капак.

На 21 февруари, след извършена кражба на около 1 куб. м дърва за огрев от дендрариум на територията на с. Петлешково, е задържан 48-годишен мъж. Дървата за огрев са установени в имота на извършителя. Той е задържан за срок от 24 часа.

На 21 февруари, около 17:30 часа, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Нисан”. В хода на проверката в пътуващата в автомобила 17-годишна девойка е установена суха тревна маса с тегло 0,61 грама, реагираща на канабис. Задържана е за срок от 24 часа. НДТ

loading...