Демонстрацията минава под надслов „Нас не ни е страх”

Антиправителствените протести продължават. В 59-тия ден недоволстващи отново се събират в „триъгълника на властта”. Днес протестът минава под надслов „Нас не ни е страх”.

Малко преди 20 часа протестиращи излязоха на жълтите павета и блокираха движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Вчера традиционно демонстрантите се събраха на площад „Независимост” след 19:00 часа. Малко след 20:00 часа започнаха да раздават играчки на полицаите. Повод за това им даде финансовата проверка в голяма верига магазини за детски играчки. Според протестиращите причината е, че собственикът на магазините е от техните редици. Според полицията проверката е била планова, наред с още 14 такива в други дружества. Допълват още, че вътрешният министър вече е разговарял с управителя на фирмата, а проверката била прекратена.

От трибуната организаторите от т.нар. „Отровно трио” призоваха протестиращите днес да се съберат в 09:00 сутринта пред Софийския районен съд. Там ще се гледат мерките за неотклонение на над 20 души, които бяха задържани на протеста на 2 септември.

След 21:00 часа вместо на традиционното си шествие до „Орлов мост”, по-голямата част от протестиращите останаха в „Триъгълника на властта” и изградиха нов палатков лагер. Друга част от протестиращите блокираха „Орлов мост”, но там палатки не бяха разпънати. Ескалация на напрежението нямаше. През нощта движението отново беше възстановено.

https://nova.bg

loading...