Областният съвет на БЧК – Добрич проведе отчетно събрание, на което присъства Василка Каменова – заместник-генерален директор на БЧК. Дневният ред включваше отчет за дейността на организацията през 2019 г. по всички направления, отчет на бюджет 2019 и приемане на бюджет 2020, отчет на Контролно-ревизионната комисия.

На събранието бе приета и програмата на Областния съвет на БЧК през 2020 г. Според председателя на организацията, д-р Артюн Еринозов, и през тази година ще продължи приоритетната дейност на БЧК – социалната помощ. Активно се работи по Оперативната програма „Храни 2019“, като в края на този месец приключва раздаването на нуждаещите се лица по програмата за 2018 г. Продължава дейността по програмата „Топъл обяд“. Към момента топъл обяд получават социално слаби ученици от две училища в Добрич – ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Никола Вапцаров“.

БЧК, в сътрудничество с ПБЗН, изпълнява обучителна програма за възрастни хора в помощ и взаимопомощ.

Активно работи и Фондът за подкрепа на младежи студенти сираци или полусираци. Въпреки че фондът е само на 2 години, в момента БЧК – Добрич осигурява стипендии на 4-ма студенти. Към дарителите във фонда вече са се включили много български и чуждестранни граждани. Милосърдната организация продължава превенцията на водния травматизъм. Обучават се не само деца и ученици, а и техните родители и учители.

„БЧК – Добрич започна 2020 година с налични 200 000 лева, което ни дава гаранция за успешно изпълнение на програмите ни“, каза д-р Еринозов. 550 са доброволците към БЧК от цялата област. Членовете на БЧК пък са 4 500, което, като процент отрежда едно от първите места на Областната структура като среден обхват на населението в страната. НДТ

 

loading...