42-годишен мъж е в реанимация на болницата в Добрич и с реална опасност за живота след жестоката катастрофа, станала на 7 април по пътя между селата Свобода и Овчарово. Ранените общо са 12 души, четирима от тях са останали в болницата.

Сигналът за възникналото ПТП е получен около 18:00 часа, съобщават от ОД на МВР Добрич.На мястото на катастрофата пристигнали полицейски автомобили и няколко линейки. Установено е, че шофьорът на лек автомобил „Хонда”, при нарушаване на правилата за движение по пътищата, предприел маневра изпреварване и се ударил челно в насреща движещия се микробус „Фолксваген”, превозващ работници от фермата на Недко Митев. Вследствие на инцидента, пътуващите в лекия автомобил 42-годишен мъж, 56-годишна жена, както и шофьорът,на 21 години, са настанени в отделението по реанимация при МБАЛ Добрич, като 42-годиншният мъж е с реална опасност за живота. Возещата се в микробуса жена на 42години е с натъртвания и комоцио, настанена е в неврохирургията при МБАЛ Добрич. Останалите участници в ПТП са прегледани и освободени за домашно лечение. На двамата водачи са взети кръвни проби за употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Веднага след катастрофата пътят за движение бе блокиран и в двете посоки. В продължение на няколко часа служители на “Пътна полиция” пренасочваха автомобилния трафик по обходен маршрут през с. Сливенци – с. Крушари и обратно. НДТ

loading...