Мъжът, убил девет души в два бара за наргиле в югозападния германски град Ханау, е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи. Това съобщи  в. “Билд”.
Предполагаемият извършител бе намерен мъртъв в дома си. “Специалните части на полицията намериха там и тялото на майка му. Разследването продължава. За момента няма данни за други извършители”, написа в “Туитър” полицията на провинция Хесен, цитирана от Франс прес.
Следователи са открили колата на извършителя, в която е имало боеприпаси и пълнители. Заподозреният е имал разрешително за лов и е германски гражданин, съобщават местни медии.
Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата, предаде ДПА.
“Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ни ангажира съзнанието дълго време и ще ни остави тъжни спомени”, каза Клаус Камински, цитиртан от в. “Билд”.
Той не даде никакви подробности и не каза какви може да са мотивите за нападенията, извършени в центъра и в западен квартал на Ханау.

Неофициално се твърди, че почти всички убити са кюрди.По-късно според неофициални източници сред убитите има български и румънски гражданин.