38 АКТА СЪСТАВИХА ЗА СЕДМИЦА ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ

0
552

38 акта и 22 констативни протокола са съставени през изминалата седмица при масираните проверки на горските стражари към Североизточно държавно предприятие. На територията на горските и ловни стопанства в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са задържани 13,55 куб. м незаконно добити дърва за огрев, 4 каруци и 3 моторни превозни средства.

Служителите на ДГС „Варна” са съставили 20 акта и 10 констативни протокола за незаконната сеч на общо 7,3 куб. м дърва за огрев. На територията на горското стопанство са задържани автомобил и две каруци, натоварени с незаконно добита дървесина. През изминалата седмица е подаден един сигнал на телефон 112. При извършената проверка на място не са установени нарушения.
5,25 куб. м дърва за огрев, моторно превозно средство и две каруци са задържали горските стражари на територията на ДГС „Нови Пазар”. Съставени са 4 акта за нарушения и 4 констативни протокола.  Автомобил и един куб. м дърва за огрев са задържани при проверките, извършени от служители на ДГС „Суворово”. Съставени са два акта и един констативен протокол по Закона за горите.  През изминалата седмица са съставени и 12 акта за нарушения на територията на ДГС „Смядово”. Шест констативни протокола отчитат от ДГС „Генерал Тошево”, а един – от ДГС „Добрич”.
В периода от 7 до 14 ноември горските стражари към СИДП са извършили общо 850 проверки, които са обхванали 190 обекта за добив на дървесина, 207 превозни средства, 405 ловци, 46 физически лица и др. НДТ