РЗИ ОТБЕЛЯЗВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ

0
889

По повод Международния ден без тютюнопушене – 17 ноември, Регионалната здравна инспекция в Добрич организира провеждането през ноември на изнесен консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене, интерактивни обучения с демонстрация на апарат Smoker luzer и пушещ макет, информационна кампания с разпространение на образователни материали за здравословен начин на живот в Добрич, Шабла, Каварна,  Тервел и Генерал Тошево.

От инспекцията призовават на този ден всеки пушач да сложи началото на една своя кампания за отказване от тютюнопушене в името на собственото си здраве, здравето на своите деца, близки и приятели, които като пасивни пушачи, присъстващи в обкръжението на активния увреждат в не по-малка степен и своето здраве.
Във връзка с това, че кампанията има за цел да предостави и подробна информация относно ефективните методи за отказване от тютюнопушенето и използването на тютюневи изделия, всеки желаещ може да посети Консултативния кабинет за отказване от тютюнопушене в РЗИ, където ще получи подкрепа в преодоляването на зависимостта. НДТ