На второ четене Народното събрание прие предложението на БСП еднократната помощ от 300 лв. да обхване учениците от първи, втори, трети и четвърти клас.

“След безплатните детски градини и безплатни учебници, още едно добро решение за децата и семействата. Всяко дете трябва да има шанс да учи. Качественото образование е гаранция за реализацията на младите хора. БСП последователно се борим те да усетят подкрепата на държавата. Политиките за младите и децата са наш абсолютен приоритет”, съобщи лидерът на левицата и вносител на предложението в НС Корнелия Нинова в личния си профил във Facebook.

Предложението на левицата млади хора до 26-годишна възраст да бъдат освободени от данък общ доход обаче не беше прието от парламента. То предизвика спор и взаимни обвинения в пленарната зала.

Социалистите искаха в закона за данъците върху доходите на физическите лица да бъде гласуван текстът им. След дълги спорове предложението изобщо не бе допуснато до разглеждане и гласуване. Това предизвика недоволството на БСП и парламентарната им група оспори решението многократно.

„Възраждане“ попитаха социалистите защо не са направили това, докато бяха осем месеца в управлението.

А Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ обвини БСП в лицемерие и използва парламентарната трибуна, за да упрекне левицата как се грижи за младите хора.

bg-voice.com