3-годишно дете почина при тежка катастрофа край Враца. Инцидентът е станал на пътя Враца-Криводол малко след 19 часа. Валял е проливен дъжд, колата се е преобърнала в дере.

Според медицинско лице, което е било в една от линейките, детето е починало на място. Ранени са майката и още един от пътниците в колата. Шофьорът не е употребил алкохол или наркотици.

Малко по-късно пред Спешния център във Враца възникна напрежение, тъй като родните са нямали яснота дали детето е починало. Счупили са стъкло в Спешния център. На място има много полиция.

Близките заявяват, че линейката се е забавила. Започнато е разследване.

„Ние трябваше да си изкараме детето. Нямаше кой да го изкара. Докторката стои отстрани пияна“, заяви пред bTV бабата на починалото дете Капка.

„С идването ми казаха, че има катастрофа, колежката също е дошла две минути преди мен и е тръгнала на катастрофа. Няма забавяне, детето е докарано от моята колежка“, обясни пък д-р Теодора Генова от ЦСМП-Враца.

Близки на загиналото дете твърдят, че лекарката, която е приела детето е била пияна. Най-вероятно ще й бъде взета кръвна проба, за да се докаже това. bg-voice.com