2 тежки черепно-мозъчни операции претърпя 3-годишният Крис от Добрич, който на Гергьовден попадна под колата на баща си, след зверски удар от Ауди, преминало на червен светофар. Детето е в медикаментозна кома и животът му е в опасност.

Припомняме, че на 6 май, около 14 часа, на кръстовището на улица „Христо Ботев“ и бул. „Русия“ лек автомобил Ауди преминал на червен светофар и блъснал завиващия в този момент лек автомобил Фолксваген, в който пътувало семейството на Крис – родителите му и по-голямата му сестра, на 9 години. Очевидци твърдят, че Фолксвагенът се завъртял на 360 градуса, от което по-малкото дете изпаднало от колата и се озовало под нея. На помощ се притекли свидетели на трагедията, които повдигнали Фолксвагена, за да извадят детето, докато пристигне линейката. При катастрофата, освен Крис, в болницата се озоваха майка му и сестра му. Бащата получил само натъртвания от удара.

Добрич остана потресен от нелепата трагедия с малкото момченце и в социалната врежа спонтанно се роди идеята на 9 май близки, приятели, познати и непознати на семейството да се съберат в двора на храм „Свети Георги“, да запалят свещичка и да се помолят заедно за живота на Крис. На молебена присъства и вуйчото на децата Светослав Великов.

Малко след това той написа следното в социалната мрежа:

„Здравейте, приятели!

На 6 май, светлия празник Гергьовден, нещо ужасно се случи в нашия град. Семейството на моята сестра беше безмилостно пометено, преминавайки на зелен светофар от шофьор на Ауди който карал с изключително висока скорост и преминал на червено. За щастие, всички са живи, но сестра ми има счупен таз и крак на няколко места, предстоят няколко операции и тежки месеци на възстановяване, 9-годишната им дъщеричка е със счупена ключица, но ще се възстанови, бащата на децата физически е с натъртвания, но горкият, психически е сринат. Най-тежко е състоянието на малкото 3-годишно момченце Крис, което претърпя 2 черепно-мозъчни операции и се бори за живота си. В близките месеци ще са им нужни много средства за сметки, физиотерапии, операции и други разходи.

Прикачвам банковата сметка на майката на двете деца (моята сестра), ако някой има възможност да дари нещо, може да го направи там. Благодаря много на всички дарители и на всички, които се молят последните дни за детето.“

Сестрата на Крис е изписана от болницата. Майката е оперирана и е без опасност за живота.

Ето банковата сметка на Красимира Атанасова Иванова.

Krasimira Atanasova Ivanova

IBAN: BG94FINV91501015152031

BIC: FINVBGSF

Нека бъдем съпричастни и им помогнем! НДТ

 

 

loading...