Камера снимала как Стоян Д. пребива до смърт рибаря Ахмед

38-годишният Стоян от варненското с. Езерово, който уби съселянина си Ахмед, е лежал в затвора за брутално изнасилване на ученичка през 2007 г., научи “24 часа”.

На 1 март Стоян преби до смърт 54-годишния Ахмед, който бил рибар. Срещнали се на спирката в селото. Тогава избухнал конфликт. По-младият мъж налетял с юмруци върху жертвата си, съборил го на земята и започнал да го рита по главата и по тялото. Няколко души станали свидетели на побоя, но никой не се намесил, защото не искали да си имат работа с агресивния рецидивист Стоян. Викали му да спре да бие Ахмед, но той продължил. След това го оставил в безпомощно състояние и избягал. Заловили го на следващия ден. Признал вината си.

Свидетели го разпознали, а освен това целият побой над жертвата бил сниман от камера на близко заведение.

В понеделник съдът остави в ареста Стоян, защото има богато криминално досие. През 2007 г. той и приятелят му Кръстьо Василев отишли до училището в с. Езерово, влезли в двора и хванали 16-годишно момиче.

Започнали да го дърпат пред очите на приятелките ѝ. Виковете не спрели рецидивистите. Те започнали да влачат ученичката по земята. Решили да се гаврят с нея край бетонен мост до селото. Там 2 часа я изнасилвали. Двамата били арестувани и признали вината си. Осъдени са на по 9 г. затвор през 2008 г. Димитров излязал предсрочно през 2013-а.  https://petel.bg

loading...