• Кратка информация за политиката и войната за 02 февруари 2024 г.
Мигрантската криза в САЩ продължава и ще продължи още дълго време. Днес, да видим няколко показателни случки
1. Помните, че ви писах как мигранти ритаха полицаи близо до Time Square в Ню-Йорк преди няколко дни. Е, хванаха ги и съдът…. ги пусна да си ходят поживо поздраво. Пълен цирк. Че кой нормален американец ще вярва на управлението си и на съдебната си система след такива случки. Ами,ами, ще се въоръжат до зъби и други веселби ще почнат там. Великата Америка, каквато беше едно време, отива в историята.
2. Резултат от циркове като горния – чичо Дончо води на дядо Джо с 8 % при социологическите проучвания в щата Джорджия – щат, твърде интересен за победата на дядо Джо преди 4 години. При това чичо Дончо води с 40% преднина в селските райони в Джорджия и със 74% преднина сред белите евангелисти. Гледате, за какво иде реч.
3. Преференции на републиканските избиратели за номинация на републиканската партия за президент. Чичо Дончо от 43% през февруари 2023 г. е скочил на 69% през декември същата година. Ники Хейли е паднала от 28% през февреари 2023 г. на 9% през декември 2023 г. На специалистите е ясно, какъв ще е резултатът. Чичо Дончо печели номинацията, ако не му скроят някой номер.
И така, мигрантската криза и дълговия проблем играят за чичо Дончо. А тези играчи няма да бъдат отстранени до изборите. Както отдавна ви писах, САЩ са навлезли във фазата на пречупването в развитието си. В тази фаза огромна енергия се пръска във вътрешни конфликти вместо да се прави нещо съзидателно. Гледайте, дали е така.
Караме нататък
Да видим, какво ни казва лорд Кейнс днес
Джон Мейнард Кейнс (ден 7)
… Ако дължите на банката си хиляда лири, вие сте оставен на милостта и. Ако и дължите милион лири, тя е оставена на милостта ви…..
Интересно наблюдение на Кейнс, което ви обяснява доста неща. Ама Щатите имали огромен дълг. Тъй, де, кредиторите са дали вече парите и сега са на милоста на заемополучателя, че той може да реши да не ги върне. Ще бъде пиратско изпълнение, но тя половината англосаксонска история е пиратска (да си спомним сър Франсис Дрейк, който не е виждал корабчето му в Лондон, да иде да го види). Цаката значи е като даваш заеми да нямаш крупни длъжници. Спомняте си какво стана със Съветския съюз и Източна Европа. Източна Европа дължеше големи пари, но се врътна след 1989 г, Съветския съюз се разпадна и не можа де си прибере парите. Затова американците работят на принципа на Кейнс – взимат парите и правят каквото си искат. Ето, взеха ни пари за 8 чертежа на самолети и пристигането на самолетите почна да се отлага. Тъй, де ако дължите милион лири на банката, банката е оставена на милостта ви. Тъй, че Кейнс казва на пинчер-бауцариата – ще ви ошушкат и нищо няма да ви върнат. Пък вие си говорете за капитализъм и морал. Ама не говорете много, че можем пак да идем на Маркс или на това, как Рузвелт обяснявал на Сталин, какво е демокрация. Демокрацията е не когато народът има власт, а когато някой друг има власт. КОЙ е този другия? Я-я-я-я, същият, дето дължи трилиони на кредиторите. Весела работа, нали така. Четете Кейнс, доста неща ще почнете да разбирате.
Стига толкова за това.
Напред, към войните. Най – напред, войната в Газа. Знаете, какво ви е прогнозирано – победа за Израел в Газа, но дълга война, поради добре развитата мрежа на Хамас. Проблемът за Израел също ви го описах – насреща стои голяма мрежа, включваща Хамас, Хизбула и други организации и части от тая мрежа са вън от Газа, намират се в Ливан и други страни от региона.
И тъй – мрежата на Израел срещу мрежата на палестинците. И двете мрежи не са малки и са захранвани от външни сили с големи възможности. Което предполага дълга и кървава война. Знаете прогнозата ми – Израел ще победи в Газа и доста ще унищожи палестинската мрежа там. Но няма да успее да унищожи цялата палистинска мрежа, чиито корени са далеч извън Газа.
Та тази война се закучи и полека излиза от интереса на зрителите. Логично – скоро ще станат 4 месеца, откакто се води. Бият се там, покрай Хан Юнис, израелската армия бавно прочиства отрядите на Хамас. Което се и очакваше. Като нищо ще си спретнат още някое примирийце, та да си помислт как ще я карат нататък. Двете големи мрежи си функционират, интересите им са противоположни, тъй че закучването се очаква да продължи. Великобритания мисли дали да признае палестинска държава. Очакван ход, като гледате кой им е външен министър. За него ви писах – не е случаен чиляк и родата му не е случайна. Животът в Израел покрай границата с Газа бавно почва да се нормализира. Дето има една приказка – всяко чудо – за 3 дни, след което – пак така, както преди чудото. Агенцита , оказваща хуманитрна помощ в Газа има пари до края на февруари. После, ако няма пари, ще спре работа. Ще им намерят пари, няма страшно иначе ще почне пищене на НПО-та.
Като гледаме извън Израел, шахматната партия между двете мрежи продължава. Иран изтегля висшите си офицери от Сирия, за да ги предпази от израелски атаки. Хизбула си стреля по Северен Израел. Хутите дебнат да пернат някой кораб в Червено море. И така, животът си върви-и-и-и.
Гледайте.
Напред към другата война.
Там нещата си вървят, както са ви прогнозирани. Фронтът се движи на запад и още е е стигнал равновесната си точка. Руснаците влязоха в Авдеевка и боеве вече са модят в самия град. А това е най-укрепената позиция на украинската армия. Ама най-укрепената. Авдеевка – бившето военно градче на Донецк.
Така, да видим сега как главнокомандващият Залужни подкрепя нашите анализи (не случайно искат да го махнат, много неудобни неща казва). И какво казва?
1. Западните санкции са неефективни, казва Залужни. ДУБРУТРУ-У-У-У! Ето ви потвърждение от най-високо място за това, което четете тук.
2. Украйна се блъсква с трудности заради намалената западна помощ. ДУБРУТРУ-У-У-У! Откога четете тук, че пациентът е на системите и когато системите тръгнат да се спират, ще стане весело.
3. Украинското ръководство не може да обезпечи мобилизацията. ДУБРУТРУ-У-У-У! Откога четете тук, че в края на 2023 г. ще почнат дасе усещат проблеми с пушечното месо. А дали помните още, кога ви е прогнозирано, че тези проблеми ще почнат да стават критични. Ей тука допълнителна информацийка
и още
Караме нататък
4. Налице са проблеми в украинскат отбранителна промишленост. ДУБРУТРУ-У-У-У! Нали помниге още юрдечия рев, когато ви пишех, че украинската отбранителна промишленост не се справя.
5. Налице е намаляваща поддръжка от страна на съюзниците и увеличаване на политическото напрежение в Украйна. ДУБРУТРУ-У-У-У! Пинчер-бауцари, четете ли каквото ви казва човека. Намаляваща подръжка от съюзниците. Нали знаете какъв е стандартния протокол – като не могад да се справят с баба Меца, Дедо Лъв и Кумчо Вълчо избутват напред пинчер-бауцариата, а той да отнесе ритниците и ухапванията. Четете Залужни, пинчер-бауцари и си правете сметката. Щом не щете да слушате Витанов, барем Залужни слушайте.
6. Ама повече безпилотници трябвали. ДУБРУТРУ-У-У-У! Ама те руснаците отдавна се усетиха и техните безпилотници винаги ще са повече от украинските. Както се казва – надежда всяка тука оставете.
Между другото, пушечното месо свършва. Ново няма, тъй, че е логично Залужни да залага на безпилотници. Значи, гледаме войната на безпилотниците. И ракетите. Чакай, бе Витанов, те руските ракети отдавна свършиха. И-и-и-и-и, верно бе, как забравих. Я да си перна една наказателна ирония – ДУБРУТРУ-У-У-У Витанов, руските ракети отдавна свършиха, бе, серсем със серсем!
Гледаме значи, хай-тех войната през 2024 година.
Стига толкова по тоз въпрос.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 556 дни.
18 месеца са 549 дни. Над 18 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 19 месеца са 580 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 659 дни. 21 месеца са 640 дни. 22 месеца са 671 дни. Над 21 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнямайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 659 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на февруари. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки. Юрдеците могат да крякат. Као направят прогноза за епидемия, която да е валидна 659 дни, тогав аще ги взема насериозно.
За грипа
1. Успокоителна част на прогнозата
1.1. Грипната вълна няма да е супервисока. Причината е разминаването на степента на заразване по области. Пловдив, Варна и Бургас са в съсояние на грипна епидемия, но София още не е.
1.2. Разрастването на грипа в Софи ще почне да се компенсира от намаляване на обхвата в другите области с много население.
1.3. Така, че, в момента се намираме в пика на грипната епидемия и кой знае колко по-лошо не се очаква да стане.
2. Призователната част от прогнозата е да се пазите.
2.1 Поже сме в пика на грипната вълна, до 20-ти февруари избягвайте кашлещи колкото можете и не ходете по места, където се събират много хора, ако е възможно.
2.2. Пазете се особено, ако сте в София.
2.3. Укрепвайте си имунната система.
Та така. Прогнозите си стоят така, както са направени, за да гледат всички какво е било прогнозирано и дали се изпълнява. Изпълнява си се всичко, както е прогнозирано. Пред очите ви е всичко. Юрдеците да крякат колкото си искат – те не могат да правят такива неща. Ех-о-о-о, юрдечета мои, насред зима сме, февруари месец, а Ковидът се държи така както Витанов е предсказал преди 659 дни. 659 дни! Дето има една приказка, ха, бакалъм, де – вие какво можете? Да крякате можете, друго не можете. Затова – човки в калта и да не ви се чуват гласчетата.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.