16-годишно момиче загуби живота си след гонка между две коли по пътя Самоков – Говедарци.

Фаталният инцидент се случва вечерта на 23 ноември в село Маджаре. Зад волана на единия автомобил е 20-годишен младеж от село Говедарци, в другия пътуват 16-годишната Иванина Иванова с приятеля си Николай Кръстев, който шофира.

Двете коли са заснети от улична камера в село Мала Църква, откъдето е момичето, да преминават със скорост около 170 км/часа, предаде bTV. По неясни причини единият шофьор губи контрол над автомобила и се блъска в дърво.

Непълнолетното момиче издъхва на място, а 20-годишният ѝ приятел е настанен в столична болница с множество травми, наранявания и опасност за живота.

Пожарникари са рязали ламарини, за да ги извадят. Вторият шофьор бяга от местопроизшествието, без да окаже първа помощ.

„Дойдоха линейка, полиция и пожарна. Колата беше смазана. Като се прибрах в 20 часа пътят беше затворен. Много лошо карат тук. Трябва да се сложат легнали полицаи. Много бързо карат, това момче е карало най-мако със 150 км/часа”, разказа Спас Павлов пред bTV.

След трагедията пътят е затворен часове наред, а екипите на Криминална полиция остават на място до 4 ч. сутринта.

Жителите на Маджаре искат на място да се поставят легнали полицаи, които да спират джигитите по пътя. Почерненото семейство се надява виновните да бъдат наказани.

https://blitz.bg/