Центърът за обществена подкрепа към ОС на БЧК – Добрич, ще отбележи 19 ноември – Световния ден за борба с насилието над деца, с организирането и провеждането на информационна кампания сред ученици от две добрички училища – ЧОУ „Мария Монтесори” и ОУ „Хан Аспарух”.

За целта специалистите от центъра ще представят пред децата презентация на тема „Видове насилие”, която цели учениците да знаят и различават различните форми на посегателство над тях, както и да знаят в случай, че станат обект на насилие как да действат и към кого да се обърнат за помощ. Успоредно с презентацията ще бъдат разиграни и три ролеви игри за по-образно и пълно представяне и разбиране на поставената тема от децата.

Подготвената презентация може да бъде изнесена и пред ученици от други училища, в други дни, ако училищните ръководства пожелаят и влязат във връзка с нас. Адресът, на който се помещава ЦОП е:  гр. Добрич, ул. „Георги Бенковски” №12, тел. 058605472, 0879666832 . Напомняме, че „ден на отворени врати” за центъра е всеки петък от 8.30 до 12.00 часа.

 

 

loading...