15-ти самолет Ил-76 на военнотранспортната авиация на руските ВВС с оборудване за диагностициране и провеждане на дезинфекционни мерки достави специално оборудване и средства за борба с коронавируса в базата на италианските ВВС.

Министерството заяви, че руските космически сили продължават операцията по прехвърляне на руските военни специалисти, специална техника и машини в италианската военновъздушна база.

В момента руските военни заедно с италианските колеги се готвят да преместят специална военна техника и техника в Бергамо, където ще работят руски военни специалисти.

В събота руският президент Владимир Путин се обади по телефона на италианския премиер Джузепе Конте. Според пресслужбата на Кремъл руският президент потвърди готовността си незабавно да предостави необходимата помощ и очерта специфичните й параметри. Вечерта на същия ден военният отдел съобщи, че за прехвърлянето на специалисти и оборудване на летището в Чкаловски ще бъде сформирана група от девет самолета Ил-76 по заповед на министъра на отбраната Сергей Шойгу.

В понеделник сутринта руският военен отдел съобщи, че транспортните работници са прехвърлили в Италия около 100 руски военни вирусолози и специалисти на руското министерство на отбраната в областта на епидемиологията, както и осем медицински и медицински екипи за борба с коронавируса.

https://tass.ru/

 

loading...