С РЕДИЦА СПОРТНИ ИНИЦИАТИВИ КАВАРНА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

0
294

  С редица спортни инициативи Каварна  отбеляза деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.Денят е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на България.

Над 120 спортуващи деца и възрастни от града активно се включиха в мероприятията, които  традиционно се проведоха на спортните площадки в двора на СУ „Ст. Караджа“ и ОУ „Й. Йовков“. Спортните прояви бяха организирани съвместно от община Каварна и МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни).

Инициативите по повод празника официално бяха открити от Иво Георгиев – началник отдел „Образование, социални дейности и спорт“ към Община Каварна, който поздрави треньорите и спортистите за неуморния им труд и пожела нови спортни постижения.

За работещите в сферата на спорта успехите на техните състезатели са най високата оценка за положените усилия. В късния следобед на големия изкуствен терен на стадион „Калиакра“ се състояха приятелски мачове между детските тимове на ФК „Калиакра 1923“ в различните възрастови групи и ФК „Приказките“- Добрич. От 16 ч. на стадион „Калиакра“ среща си дадоха и футболните отбори на най- малките футболисти от ДГ „Здравец“ и ДГ „Радост“.

В празника се включиха и ученици, които проявиха интерес към различните спортове. Своите тренировки и спортни демонстрации на открито представиха спортистите от Клуб по бойни спортове „Калиакра“ с треньор Ариф Арифов, Спортен клуб „Ринг“ с треньор Ердоан Демиров, Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ с треньор Красимир Гецов, Тенис клуб „Каварна“ с треньор Тодор Добрев и училищните отбори по волейбол с ръководители Величка Пенева и Павел Станчев. В празника се включиха и спортистите от Тенис клуб „Калиакра 2020“ с треньор Григориан Жеков, които проведоха своята тренировка на тенис кортовете.

Организаторите раздадоха и 300 тениски на спортните клубове в общината с пожелание да продължат да практикуват своя спорт и никога да не спират физическата си активност. Проявите в Деня на българския спорт нямат състезателен характер и не излъчват победители. Идеята е в този ден, всички които желаят, да отделят 15 минути от времето си за някакво спортно занимание или физическа дейност.

 

 

©2023 ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ | ОБЩИНА КАВАРНА