1200 избиратели в Балчик сменят мястото за гласуване

0
369

17 240 избирателите в община Балчик за предстоящия вот на 2 април, показват предварителните списъци.

От администрацията уведомяват, че до 18 март се подават заявления за гласуване по настоящ адрес в кметството или в Общината. В същия срок избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас, могат да подадат заявление за гласуване с подвижна секционна избирателна комисия. Също до 18 март се издават удостоверения за гласуване на друго място, като право на това имат само кандидати за народни представители, членове на СИК или РИК, регистрирани в ЦИК наблюдатели.

Утвърдени са 38 избирателни секции.

С цел по-добра организация на изборния процес две от секциите в Балчик – девета и десета, се местят в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” от детската градина в квартал “Балик”. Промяната засяга около 1200 избиратели. Така на изборите за народни представители на 2 април балчиклии ще гласуват в Мелницата, СУ “Христо Ботев”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в ОУ “Антим I”. Помещение за гласуване в общинската болница ще се обособи  при наличие на не по-малко от десет избиратели, както и в другите три болници в общината – Албена, Тузлата и Карвуна, това ще стане ясно дни преди вота. В Оброчище секциите за вота са две, в останалите села – по една.

С кметска заповед са определени местата за обявяване на избирателните списъци. 25 март е срокът за отстраняване на непълните и грешки, в случай че избирател открие такива.

В тази връзка отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване“ ще осигури дежурство на датите 18, 19 и 25 март.

Албена ИВАНОВА

https://bnr.bg/varna