На 8 февруари, около 15:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на пл. „Свобода” в град Добрич. На място е установено, че при маневра, водач на лек автомобил „Шкода” блъска 50-годишна пешеходка. Вследствие на инцидента, пострадалата е с диагноза пукната лява подбедрица.

На 8 февруари, около 16:10 часа в град Балчик е спрян за проверка специален автомобил „Ивеко” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 31-годишен мъж от град Балчик.

На 8 февруари, около 07:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 59-годишен мъж от с. Кардам, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че МПС е със служебно прекратена регистрация.

На 8 февруари, около 22:10 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 33-годишен мъж от с. Бреница, общ. Тутракан. В хода на проверката в багажното отделение на МПС са установени 0,3 м3 дърва за огрев, обект на незаконна сеч.

На 8 февруари, около 13:50 часа на КПП „Владимирово” е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен  23-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин и канабис. Задържан е за 24 часа.

На 8 февруари, около 22:10 часа по ул. „Иван Шишман” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с варненска регистрация, управляван от 43-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,36 промила в издишания от водача въздух. Задържан е за 24 часа.

На 8 февруари, около 11:10 часа е задържан 55-годишен мъж от град Варна. Същият е извършил кражба на аудио аксесоари от търговски обект, находящ се по околовръстен път на град Добрич.

На 9 февруари, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от гаражно помещение в град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на куфар с ръчни инструменти, перфоратор и мултифункционален уред.

На 9 февруари, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Форд” с чужда регистрация, паркиран по ул. „Отец Паисий” в град Добрич. Откраднати са документите на МПС.

На 9 февруари, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена взломна краба от товарен автомобил „Пежо” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Васил Левски” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на аудио системата от МПС и фирмени документи.

На 9 февруари, около 21:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водачът управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред.

На 9 февруари, около 23:05 часа е получено съобщение за умишлено увредено стъкло с размер 1,80 м на 1,80 м на търговски обект, находящ се на пл. „Свобода” в град Добрич. От незабавно проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. Това е 22-годишен мъж от град Добрич.

На 10 февруари, около 09:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на електромотор, микровълнова фурна и домашна посуда около 40 литра спиртен алкохол. НДТ

loading...