На 15 юли в РУ Балчик е получен сигнал за възникнал пожар в землището на село Карвуна. Вследствие на пожара са изгорели 200 дка засята пшеница.

На 15 юли автопатрул на 1 РУ Добрич извършват проверка на лице и установяват притежание на бяло вещество на кристали и суха зелена маса. След полеви тест веществата са амфетамин – 0.10 грама и канабис – 0.67 грама. Лицето е задържано.

На 15 юли при проверка от автопатрул на 1 РУ Добрич е установен водач на МПС и пътник, който предава топче със зелена тревна маса, реагиращо на канабис – 0,31 грама. Лицето е задържано.

На 16 юли служители на РУ Балчик извършват проверка на лице, известно на МВР и установяват притежание на бяло кристалообразно вещество с тегло 0.6 грама, реагиращо на метаамфетамин. Лицето е задържано.

На 16 юли служители на сектор „ПП-КАТ“ спират за проверка лек автомобил „Форд Галакси“. Установено, е че водачът е с изтекъл срок на СУМПС. След последвала допълнителна проверка се установява, че лицето няма валидно издадено СУМПС. Водачът е задържан за срок от 24 часа.

На 16 юли автопатрул на 1 РУ Добрич спира за проверка лек автомобил „Мерцедес“ ТХ 6091ХТ с водач, известен на МВР. От извършен тест за наркотични вещества е установена употреба на метаамфетамин. Лицето е задържано.

На 17 юли от служители на сектор „ПП-КАТ“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от лице, неизвестно на МВР. Същият е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчита 2.29 промила в кръвта. Водачът отказва биологични проби.

На 17 юли чрез телефон 112 в ОДЧ е получено съобщение за лице, разрушаващо тротоарна настилка с къртач. Служители на 1 РУ установяват самоличността на лицето. Срещу него е образувано бързо производство.

На 17 юли служители на 1 РУ Добрич извършват проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач, известен на МВР. Установено е, че водачът е употребил кокаин и метаамфетамин. Водачът отказва биологични проби. Срещу него е образувано бързо производство. НДТ