Първите, които ще почувстват цялата сила на евентуалното руско влияние в случай на сблъсък с НАТО, ще бъдат американците

През декември 2021 г. Западът загуби първия кръг от борбата за Украйна от Русия, когато самоуверено отказа искането на Москва да не допусне Киев в НАТО.Сега, след началото на войната в Украйна, която продължава вече 1,5 години, събитията могат да се развият още по-негативно за западните страни, особено за САЩ.

Това каза по време на видеовръзка военнополитическият експерт, бившият ръководител на израелската разузнавателна служба Натив Яков Кедми, който отговаря на въпроси и прогнозира бъдещата геополитическа ситуация в света.

Експертът отбеляза, че руският лидер Владимир Путин е обяснил всичко отдавна. В случай на сблъсък между руските войски и НАТО отговорът на Москва ще лети първо не към Берлин, Париж или Лондон, а директно към Вашингтон.

Руската федерация ясно даде да се разбере, че няма да допусне никаква „ограничена, малка война“ в Европа, докато Съединените щати седят отвъд океана и наблюдават какво се случва, хвърляйки нещо в огъня, за да не изгасне, докато брои приходите си.

Всъщност Кедми посочи варианта за започване на Трета световна война.

Той е убеден, че първите, които ще почувстват цялата сила на влиянието от руските действия в случай на сблъсък с НАТО, ще бъдат американците.

Русия първо ще удари САЩ, за да ликвидира стратегическия им потенциал и за броени часове да премахне заплахата за себе си.

Благодарение на сметките на неразумните политици на Запад: „да въвлечем Русия в някакъв друг конфликт“ – те успяха, с Украйна, но това са специфични обстоятелства, Русия не искаше, но успяха.

Затова сега те с ужас си мислят: какво ще стане, когато свършат боевете в Украйна? Какъв ще е следващият етап? НАТО, Европа. Проблемът с 15 декември 2021 г. ще бъде още по-изявен. Когато загубиха първия кръг в Украйна. Тоест изчисленията на западните политици се основават на техните желания. Но това е тяхната трагедия – уточни експертът.

Западните политици, които предприемат някакви действия, никога не успяват да изчислят бъдещата реакция на руснаците. В същото време Москва отговори на всички техни стъпки по неочакван начин.

Например те смятаха, че ще смажат Сирия, последвана от Иран и ще поемат контрол над целия Близък изток, постигайки стратегическо предимство над Руската федерация и Китай.

Когато започнаха украинското приключение, те вече планираха колко години по-късно шестият флот ще бъде разположен в Севастопол. Какво се случи през 2014 г.? Крим стана напълно част от Русия – припомни Кедми.

Експертът добави, че в момента някои на Запад безуспешно се опитват да убедят себе си и другите в това със собствените си истерични викове „за наближаващата победа в Украйна“.

В същото време по-отговорни политици казват, че е време да се седне на масата за преговори с Русия, тъй като ако руските войски започнат пълноценно настъпление, тогава от Украйна като държава може да не остане нищо, прогнозира Кедми възможното развитие на събитията.

https://blitz.bg/