Юлияна Антонова-Мурата ще представи книгата си „Сан сан, Япония“ в Балчик и Добрич на 13 юни, съобщи за БТА самата тя.

Срещата ѝ с приятели и почитатели в морския град ще бъде в библиотеката на Народно читалище “Паисий Хилендарски“ от 11:30 часа, а в Добрич – в дом-паметника „Йордан Йовков“ от 18:00 часа. Гостите ще могат да чуят и истории от предстояща нейна книга, сподели писателката.

„Сан сан, Япония“ излезе през септември м.г. и е последната от трилогията на Юлияна Антонова-Мурата за Япония, съобщиха тогава издателите от „Книгомания“.

Книгата е посветена на любовта, не тайнствената и не мечтаната, а онази разпознаваемата, простичката, сърдечната, уловимата, видимата – без усложнен процес на дешифриране на чувството. Интересувам се от чувствата на японците. Несъзнателно се стремя да се срещам и да разговарям с обикновените хора тук. Това са моите уроци на отношение на добрия индивид към света и околните, пише в предговора авторката.

Юлияна Антонова–Мурата е завършила 91-ва немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов”, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София.

Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето ѝ обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

АЛЕКСАНДРА АНТОНОВА

https://bta.bg/