Автомобилните експерти от carbuyer направиха любопитен рейтинг за надеждност, засягащ автомобили с голям пробег. Класацията показва бюджетни модели, които са готови да служат на своите собственици дълги години, без да им създават сериозни проблеми и да пазят семейния бюджет непокътнат. Ето и кои са те.

Hyundai i10 (2008-2013)

Компактен автомобил, идеален за градска среда. От време на време някои спомагателни агрегати се нуждаят от поддръжка и подмяна, но това не изисква големи разходи.

Ford Ka (2009-2016)

Друга градска кола, характеризираща се с издръжливост и мотор с огромен ресурс. Най-често трябва да обслужвате електрическите и горивните системи, както и отделни части по окачването.

Volkswagen Polo (2009-2017)

“Народният” субкомпактен хечбек, който отдавна е доказал своята надеждност. Сред слабите места са спирачките, системата за охлаждане и отопление, електрическата система и някои елементи от шасито.

SEAT Ibiza (2006-2009)

Доста надеждна субкомпактна кола, която се характеризира с мотори с голям ресурс. Проблемите са свързани с периодични ремонти на скоростната кутия и окачването.

Mazda MX-5 (2005-2015)

Обикновено спортните автомобили не са особено надеждни, но Mazda MX-5 е изключение от правилото. Проблемите с електрониката, горивната система или скоростната кутия се решават с адекватни разходи.

BMW 2-Series (2014-2021)

Удобна, компактна, мощна и надеждна кола, която въпреки имиджа на доста от моделите на марката, няма да навреди сериозно на финансите ви, стига да се обслужва редовно.

https://fakti.bg/