ЩЕ РЕМОНТИРАТ ПАНОРАМНИЯ ПЪТ БАЛЧИК – КАВАРНА

0
1477

Рехабилитация на панорамния път между Балчик и Каварна започва тази година. Това ще се случи след завършването на два проекта в крайморските общини за ремонт на общински пътища, финансирани с европейски средства.

Близо 5,8 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция и рехабилитация на пътища в Каварненско. Общината стартира в края на март работа по проект, който обхваща четири участъка, три от които в посока Балчик: от Каварна към селата Божурец и Топола, както и към местност Иканталъка до границата с община Балчик. Четвъртият път е между Шабла и Каварна, отсечката селата Раковски – Иречек. Четирите трасета ще бъдат преасфалтирани, с прекарани оптични кабелни мрежи, като в Божурец и в местност Иканталъка ще бъдат подменени и бордюрите.

По време на ремонта ще бъде направена нужната организация, свързана с безпроблемното движение. Във връзка с наближаващия летен сезон пътят Каварна – Топола – Местност “Иканталъка” – Балчик ще бъде завършен пръв, информират от администрацията в Каварна.

Община Балчик също започва ремонт на панорамния път към съседите, съобщава кореспондентът на Радио Варна в Балчик Албена Иванова. По трансграничната програма с Румъния ще бъдат инвестирани близо 5,5 млн.лева в три участъка – до границата с Каварна (5, 5 километра), другият е отсечката за комплекс Тузлата – с дължина близо 2 километра, а третият е рехабилитация на част от уличната мрежа на град Балчик – пл. “Рибарски”, участъци от “Приморска” и “Черно море”. Ако няма обжалвания по избора на изпълнители, асфалтирането ще започне преди лятото и ще продължи през сезона.