• Педагожката изпращала и искала в замяна съобщения със сексуален характер

В САЩ започна съдебен процес срещу калифорнийска учителка, която е правила секс с едно момче и се е опитала да съблазни второ, съобщава San Diego Union-Tribune.

На подсъдимата скамейка се оказала Жаклин Ма, която работела в училище в град Чула Виста от 2013 г. и била призната за един от петимата учители на годината в своя район през 2022 г. Жената е арестувана още през март, след като бащата на 12-годишен ученик се свързал с полицията.

Според разследващите Ма е имала сексуални отношения с детето в продължение на няколко месеца. Освен това тя му изпращала снимки с явен сексуален характер и поискала същото в замяна.

По-специално, Ма „наредила на ученика да запише интимните си действия у дома“ и да й изпрати видеото. По време на разследването станало ясно още, че жената имала и втора жертва – 11-годишен ученик, на когото също изпращала съобщения със сексуален характер.

Съдът изслуша показанията на първия потърпевш, който разказва че жената за първи път го е „докоснала непристойно“, когато са били сами в училищната класна стая.

Второто момче казало на полицията, че Ма, докато била сама с него, „свалила пуловера си, останала само по спортен сутиен и се приближила до него“. След това момчето избягало от помещението.

По време на разследването детективите са открили материали и съобщения със сексуален характер на електронните устройства на учителката, които тя е изпращала на децата.

Първоначално жената беше заплашена от 29 години затвор за изнасилване на първия ученик. След като се разбира обаче за тормоза й над второто момче, обвиненията са завишени.

Сега, ако Ма бъде осъдена по всички обвинения, включително изнасилване на непълнолетен и притежание на детска порнография, тя е изправена пред 165 години до доживотен затвор.

След първия си арест през март Ма беше освободена срещу гаранция от 100 000 долара. Два дни по-късно обаче тя отново е арестувана с нови обвинения. Оттогава жената е в затвора без право на освобождаване под гаранция.

Превод и редакция: БЛИЦ