Шест деца загинаха в резултат на падане на кола в езер. Трагедията е станала в село Алтън, съобщиха от управлението на вътрешните работи на Чуйска област, Киргизстан. По предварителни данни 40-годишен жител на град Кара-Балти е загубил контрол и колата е паднала във водоем, съобщава МИР 24.

Оказало се, че мъжът е дошъл със съпругата си, сестра й и осем деца, за да почиват на езерото. Връщайки се към града, шофьорът не успял да маневрира на един от завоите, колата се преобърнала и паднала във водата. По предварителни данни той е бил пиян. В резултат на инцидента са загинали шестима пътници – деца от четири до девет години. Останалите са откарани в болница. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Срещу водача е образувано досъдебно производство по член „Нарушение на правилата за безопасност на движението и експлоатация на МПС“, той е задържан.

Преди ден пътен инцидент в Татарстан отне живота на петима души . Инцидентът е станал по обяд на 23-ия километър на магистралата Аксубаево-Емелкино. Единият водач, роден през 1978 г., по предварителни данни е влязъл в насрещното движение, където се е блъснал в лек автомобил, управляван от 69-годишен мъж. Вследствие на инцидента двамата водачи и трима пътници от автомобилите са загинали от получените травми, съобщи MIR24.