Шампионът по ядене на хот-дог е дисквалифициран от състезание поради вегански спонсор

0
100

Шампионът по ядене на хот-дог Джоуи Честнът, който спечели осем поредни турнира, беше дисквалифициран от състезанието поради партньорството си с компания за растително месо.

Лидерът на Major League of Eaters, по прякор Jaws, призна, че решението на организаторите на турнира, в който участва през последните 19 години, го е шокирало. Освен това той се подготвяше за състезанието и се надяваше отново да защити титлата си.

Организаторите на състезанието от своя страна заявиха, че са разочаровани от решението на Chestnut да сключи договор за сътрудничество с конкурентна компания, която произвежда хот-дог за вегани. В същото време лигата на ядещите отбеляза, че ако споразумението с конкурентите бъде отхвърлено, Chestnut все още ще може да се състезава.

Преди година Кестен спечели състезанието за 16-ти път. Тогава той изяде 62 хотдога за десет минути . Собственият рекорд на 40-годишния ядеец е 76 хотдога.

Състезанието за бързо хапване на хотдог се провежда всяка година в Ню Йорк на Деня на независимостта. Първият турнир се провежда през далечната 1916 г., когато ирландецът Джим Мълън изяжда 13 колбаса за 12 минути, пише вестник The Guardian, съобщи МИР24.