Шабла отбеляза 186 години от рождението на Васил Левски

0
259

На 18 юли България чества рождението на своя велик син, Апостола на свободата, Васил Левски.
Днес пред бюст-паметника на Васил Левски в центъра на Шабла своята почит отдадоха малки и големи, знаещи и помнещи делата на своя национален герой.
Сред присъстващите бяха председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла Мариян Жечев, заместникът му Петър Атанасов, жители и гости на общината.
В началото прозвучаха стихове в изпълнение на Валентина Йотова и Йордан Мичев -деца от III група на ДГ „Дора Габе“ Шабла.
„Левски е огън, а огънят трябва да гори. Този символ на човечността е оставен на България да го пази. Българите всъщност пазят едно световно съкровище. Как сме го опазили? Думи, които трябва да оживеят в сърцето на всеки българин.“ – каза водещият Илиян Христакиев – ст.експерт „Културно-историческо наследство“ в общинската администрация.
В словото си кметът на общината припомни за ролята на Левски като исторически образ и идеал за всеки българин, обичащ родината си. Идеал, който не е забравен и след 186 години.
Венци и цветя поднесоха председателя на Общинския съвет, кмета на общината, Общинската организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, детска градина „Дора Габе“, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за обществена подкрепа, политическа партия, признателни жители на общината.