ЧЕТИРИ ПЪРВИ МЕСТА ЗА „АЛЕКСИЯ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

0
488

Четири първи места и общо 52 златни медала завоюва Спортен клуб „Алексия” – Добрич, на Зоналното първенство Гимнастрада, зона Север във Велико Търново, съобщи президентът на клуба Севдалина Мавродиева-Нейкова. Гимнастрадата се проведе на 2 юли в зала „Васил Левски” и Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Федерацията по художествена гимнастика провежда четири състезания по Гимнастрада през годината. Две от тях са зонални – зона Север и зона Юг, и две държавни за същите зони. На първото зонално първенство за зона Юг, провело се в Пловдив, с формацията във възраст 10-14 години, момичетата от СК „Алексия” също завоюваха първо място.

На Зоналното първенство във Велико Търново „Алексия“ участва с четири формации с общо 52 деца в първите две възрасти – до 7 години и 7-10 години. Клубът се представи в категориите Малки групи и Формации. Във всяка възраст и във всяка категория е имало силна конкуренция – по над 10 отбора участници.

С малките ансамбли, които са до 10 деца, работи Севдалина Мавродиева-Нейкова. Те се представиха с „Африка” и „Танц на земята”. Треньор на големите формации е Ваня Колева, а изпълнените танци са „Щъркели и жабки” и „Работливите мравки”.

Според регламента, в Гимнастрада можеш да спечелиш златен медал, покривайки определен брой точки. Добричкият клуб се е готвил точно по този регламент, успял е да ги покрие и така всички 52 деца се окичиха със златни медали.

По време на състезанието във Велико Търново, Спортен клуб „Алексия“ е бил придружен от много голям фен клуб, защото всички деца са били с родителите си.

„Едно огромно БЛАГОДАРЯ! Sevdalina Mavrodieva за търпението, за всеотдайността, за вярата и любовта, с която подхождате към всяко едно дете.За това, че учите нашите деца какво е да си в отбор, да работиш в екип, как да тренираш не само тялото, но и ума си. Че всичко е въпрос на дисциплина и упорит труд. Че дори и да е трудно трябва да продължиш напред и резултатите не закъсняват.И не на последно място – благодаря, че учите на всичко това и нас, родителите на тези прекрасни деца!Пожелавам си още много такива успехи заедно“, написа в социалната мрежа майка на едно от децата на „Алекися“.

С това състезание приключи зимно-пролетният състезателен сезон за СК „Алексия”. През лятото ще се провежда подготовка, която ще е индивидуална за всяко дете. Новият състезателен период ще започне през октомври. Тогава са държавните първенства по Гимнастрада и естетическа гимнастика.

НДТ