Четиримата италиански тенори ще изнесат концерт в Бургас на 2 ноември

0
4


Четирима тенори от Италия – Уго Таркуини, Алесандро Фантони, Джани Лечезе и Джовани Мария Палмия ще изнесат концерт в Културния дом на Нефтохимика в Бургас на 2 ноември, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.  

В концерта ще участват и оркестърът на държавната опера във Варна, а диригент ще бъде Христо Павлов. В програмата са включени арии от опери на Джакомо Пучини, Джузепе Верди и др., както и известни неаполитански канцонети.

В България четиримата тенори за първи път пеят на 13 юни 2019 г. пред публика от 2000 души в Летния театър на Варна на откриването на фестивала Опера в Летния театър. Следват още 10 концерта.

Между декември 2019 г. и януари 2020 г. те изнасят два концерта в Турция, посветени на годишнината на Ататюрк, и пеят в Арена Анкара пред 12 000 души.

Проектът „Четиримата италиански тенори“ се ражда от идеята за формиране на квартет от гласове, които да поднасят италианска и популярна музика на света, използвайки един от най-красивите вокални регистри – гласа на тенора.

След продължителна селекция четиримата избрани певци дебютират в Рим, следва много успешно тримесечно турне в Съединените щати през 2019 г. с 57 концерта в големи американски градове.

 

/РБ/



Източник БТА