Червеният пленум потвърди: Без подкрепа за Габриел

0
290
  • БСП ще участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат, решиха на “Позитано” 20
  • Националният съвет на БСП се събра на пленум на “Позитано” 20, обсъждайки политическата криза у нас.

Социалистите потвърдиха решението си за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат. Националният съвет възлага на всички “червени” депутати да гласуват против правителството на първата политическа сила в Народното събрание.

БСП обаче ще участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат. В случай, че не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, социалистите да не участват в него, реши Националният съвет.

Решенията са приети с 98 гласа “За” и 2 “против”.

“Трябва да има редовно правителство, но ако надделее здравият разум и се разберем по основните приоритети, а не списък по 20 мечти. Няма как да оставим на нулиран бюджет на българския народ след 10 юни. В най-лошия вариант ще бъде удължаване на действието на бюджета, което удължение беше до средата на годината. Тогава нещата не са чак толкова фатални, но са неприятни. За първия мандат, ние сме казали, при това условие ние няма да подкрепим, ако те се намерят мнозинство, това си е техен проблем.”, коментира депутатът от БСП и член на изпълнителното бюро на социалистическата партия Румен Гечев.  https://lupa.bg/