Относно назначаване на Районна избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички, за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Постъпило е писмо от областния управител на област Добрич с вх. № НС-05-16 от 05.08.2022 г. на ЦИК. Към предложението са представени протокол от 05.08.2022 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

На консултациите са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции.

От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции са направили предложение за състава на РИК, в което се съдържат изискуемите се документи съгласно чл. 60, ал. 3 и 4 ИК.

На проведените консултации при областния управител не е постигнато съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 6 и 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4 и 5 ИК и Решение № 1198-НС от 2 октомври 2022 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Осми изборен район – Добрички, в състав от 13 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цонка Георгиева Велкова ЕГН …
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Десислава Стефанова Ангелова ЕГН …
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Йорданка Иванова Йорданова ЕГН …
СЕКРЕТАР: Мелекбер Мустафа Абил ЕГН …
ЧЛЕНОВЕ: Мария Димитрова Игнатова ЕГН …
  Петя Кирова Славова ЕГН …
  Дарина Николова Колева ЕГН …
  Елвис Айтунова Сафетова ЕГН …
Атанас Георгиев Вълков ЕГН …
  Сюзан Зекерие Рамис ЕГН …
  Руслава Ганчева Гаврилова ЕГН …
  Даниела Денчева Василева ЕГН …
  Диана Илиева Далакманска ЕГН …

2. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 13 август 2022 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

 

Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова

ОЩЕ РЕШЕНИЯ НА ЦИК ВИЖТЕ ТУК