Цветанов: Напускам парламента, оставам заместник-председател на ГЕРБ и начело на предизборния щаб

0
1175

Цветан Цветанов излиза от Народното събрание. Това заяви самият той на нарочна пресконференция след разговор с премиера Бойко Борисов.

“Оставам заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб. Трябва да се прекратят всички спекулации, че Цветанов иска да превземе ГЕРБ. Винаги съм изповядвал това да бъдем екип”, категоричен бе той.

Искам да ви помоля да спрем всички спекулации, подчерта Цветанов.

“Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент, ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб. Винаги съм се ръководил от семейните ценности. Знам, че ако има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата”, допълни Цветанов.

“При заблуждение и поднасяне на невярна информация се създава напрежение, което рефлектира върху политически партии, и управлението – в случая жертвата бях аз. За тези обвинения, че има лобизъм, свързан със сградата на фирма „Артекс“ – за всички тези, които разбират както от право, така и от начина на прилагане на ЗУТ, заявяват, че този закон няма никакво отношение към тази сграда. Все пак, когато имаме обективни журналисти, това е най-важното за българското общество. Когато се влиза в заблуждение и поднасяне на невярна информация, се създава обществено напрежение, което рефлектира върху политически партии, парламентарни мнозинства и управлението”, заяви още Цветанов и посочи, че в случая жертвата е бил той.

“Искам да споделя с Вас решението, което съм взе преди няколко дни. Днес го официализирах пред лидера на ПП ГЕРБ и премиер на Република България Бойко Борисов. Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които създадоха другото усещане за много манипулации и внушения

Чух много неща, както за себе си, така и за всички прегрешения, в които бях обвинен. Всичко, което съм правил в целия си съзнателен живот, съм го правил съгласно българското законодателство,” каза още Цветанов.

През всичките тези години, в които работим с премиера Борисов, ние сме се ръководили само от закона, заяви той.

“Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха. И днес спрях някои колеги, които искаха да ме посрещнат на летището”, каза Цветанов.

“Не може да се говори, че има някакво и минимално разделение в ГЕРБ – партията е кауза както за мен, така за нашия лидер и за нашите представители. Няма от какво да се срамувам. Единственото, което съм направил, е да огранича възможността да излизат определени декларации. Този филм съм го играл няколко пъти. Спомням си много добре 2013 г., когато всички ме обвиняваха за това, че съм правил незаконно подслушване. Всички ме обвиняваха за това дори с внесения анонимен сигнал, точно от БСП“, каза Цветанов.  http://epicenter.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST