Художникът Сечкин Хаджъсюлюш с първа самостоятелна изложба в ХГ ,,Христо Градечлиев“

0
432

На 13 септември, от 17:00 часа,  в ХГ „Хр. Градечлиев“ първа самостоятелна изложба живопис открива художникът  Сечкин Хаджъсюлюш.

Творбите на автора са провокирани от  българската природа – най-вече  Добруджа и Лудогорието, чиято вечност и красота са непреходни и неподвластни на времето. Платната на Хаджъсюлюш са ориентирани главно в маслената живопис, като експериментирайки художникът поднася живописно усещане и необятно разнообразие от цветове. Творейки в различни жанрове, художникът използва разнообразни  живописни техники, а вдъхновението му идва от природата, бита и заобикалящия го свят.

В своята педагогическа работа Хаджъсюлюш се е посветил на младите хора. Той води група “Занимания по интереси” в училището, в което работи. Художникът е ръководител на школата по изобразително изкуство към читалище “Н. Й. Вапцаров” в гр. Дулово, както и на групата жени “Рисуване на чаша вино”.

На откриването специален поздрав ще отправят ТФ ,,Балкански ритми“ при НЧ ,,Просвета-1944“, с. Черник, хореограф-Симеон Симеонов.