• Радослав Русев коментира с насмешка коментира, че очаква скоро на брега до рибарските лодки да изплава подводница

Операторът на тел. 112 първо не ми повярва, когато подадох сигнал, че на брега пред хотела има дрон с монтирано на него устройство, което присветва. С две думи казано, ми теглиха една българска.

Наложи се да убеждавам дежурния, че не съм пил две ракии и говоря сериозно, но накрая се разбрахме. Ясно ми е, че на спешния телефон се подават много фалшиви и абсурдни сигнали, на това го отдадох, но имаше нужда от бърза реакция”, разказа пред “Труд” Радослав Русев, собственик на хотел “Тюленово”, който първи забелязал опасната находка на метри от обекта му.

Вътре в неделя вечерта имало 60 души – гости на предстояща сватба, която въпреки перипетиите, се състоя по график в понеделник следобед. Половин час, след като сигналът бил приет, около 22,10 ч пристигнали полицаи, които отцепили района.

“Отцепване е силно казано, опразниха ресторанта, преди хората да си изядат десерта, но гостите си останаха по стаите, колите им – паркирани отвън, и всички притеснени какво ще се случи. На място дежуриха цяла нощ двама униформени, докато се опитвахме с областния управител да задействаме нещата.

Единственото, което спаси положението, бе, че вълнението не се усили.

След като разбрах, че до сутринта никой няма да дойде за обезвреждане на взривното устройство, направихме авариен вариант за преместване на сватбения ритуал, но за щастие всичко приключи преди началото му. Сапьорите от ВМС успяха да се справят със задачата.

Преди това ни дадоха полезен съвет – да отворим всички врати и прозорци, за да няма щети от ударната вълна при контролирания взрив. А тя наистина беше доста силна. На клиповете не личи, но ми изби от ръцете телефона, с който снимах”, допълни Русев.

И с насмешка коментира, че след дрона с мина очаква скоро на брега до рибарските лодки да изплава подводница.  https://blitz.bg/