„ХОБИСКЛУБ“ НА ЕКСКУРЗИЯ В БЕЛИЯ ГРАД

0
502

Сдружение „ХОБИСКЛУБ“ гр. Добрич, който на 27 юни  2022г. чества 22 години от основаването си, продължава традициитеда организира интересни преживявания за своите членове.

Поредната инициатива е състоялото се  групово посещение в Балчик, наречен още Белия град. Селището набира още популярност през последните години и е подходяща дестинация за кратък отдих целогодишно. Със своята географскаразположеност, природни дадености  и живопис на черноморския бряг, градът привлича все повече гости.

В този летен юлски  ден клубяните проведохме  дълга разходка по дамбата и търговската улица. Разгледахме променения облик на крайбрежието. Разходихме се покрай подредените и отворени магазинчета,отрупани с разнообразни сувенири, подаръчета и дрехи.Разхождайки се, наблюдавахме кокетно подредените хотели и ресторанти. На построения кей очакваха своите пътници корабчета,яхти и лодки. Скутер бръмчеше и пореше морската вода в кръгове и други фигури. Художник, разположен удобно на крайбрежната алея,  рисуваше портрети !

Ресторантът,в който седнахме да пием нещо за разхлада,беше много приятно подреден. Покрай масите имаше много лянове в различни цветове. Над главите ни имаше изкуствени цветя. Лампите бяха с форма на обърната чаша. Първото кафе беше от Маринчо сред весели разговори и много смях.

В уречения час тръгнахме към местността “Тузлата”. Минавайки по пътя, по край нас имаше много зеленина от подредени крайпътни дървета! Стигнахме до ресторант „Терасата“,където председателят на клуба  Иван Тодоров беше уговорил обяд. Всеки си поръча каквотожелае .
Точно в това красиво място, събрало в едно море и горска растителност,която пръска прохлада от големите клони на дърветата, се е сгушило малкото крайпътно заведение.  Тук примамливо се разнася ароматът на всякакъв вид пържена морска риба,топла рибена чорба със саламурика, студена бира,разхладителни напитки,пърленки и още вкусотии. От накъде се промъкна познат аромат на ракийка, който напомни за наближаващия юбилей на нашия колега и приятел Георги Милев на 19 юли.

Правихме си много снимки, за да запечатаме тези прекрасни мигове. Случайно се видяхме и с две наши клубянки: Ерчи и Мария, които ни раказаха за Специализираната болница за рехабилитация със лечебната кал на Тузлата, както и за това как може гражданите на Добрич да се възползват от удобния транспорт

В късните следобедни часове, приятно уморени от преживените емоции, но щастливо доволни,останали без дъх и изтощени до краен предел, микрофонът попадна в ръцете на майсторката на словото и хумора Тодорка Стоянова, която ни довърши с нейните 150 вица. Прибрахме се с обещанието да продължим традицията с екскурзиите. Очакваме вашите предложения.

 

ХобиСклуб Добрич