Бюджетът за догодина още не е внесен в Народното събрание, но е минал през Националния съвет за тристранно сътрудничество. До 31-ви октомври трябва да влезе и в деловодството на парламента. Това заяви в ефира на предаването “Лице в лице” по bTV председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов.

,,С този бюджет се поставя началото на края на финансовата стабилност. Дефицитът в него ще е за около десет милиарда лева, макар че аргумента на управляващите е, че във всички европейски държави за догодина се очаква да имат дефицити в бюджета”, коментира Адемов.

По-важният въпрос е как този финансов ресурс ще бъде използван. На преден план излиза ефективността за разходите, като за социалната сфера са предвидени около 3,5 млрд. лева. Да, политиката по доходите е важна и тя трябва да бъде приоритет, но какво ще е целеполагането на тези средства, обясни още той.

,,В дискусията за бюджета не съм видял нито един анализатор, който да е подкрепил този бюджет, което е странно. Този бюджет не е добър, защото под рубриката борба с кризата се прокарват и някои предизборни мерки. Като например повишаването на пенсиите. Тези 50 лева, които се раздават, можеха да бъдат използвани за други цели, защото това са 106 млн. лева на месец. Тези пари можеха да се използват за преизчисляване на всички пенсии, например, но такава е била преценката на правителството и то ще носи отговорност”, допълни Хасан Адемов.

По отношение на противоепидемичните мерки Адемов изрази мнение, че най-големия проблем е, че все още българските граждани нямат доверие в мерките, защото те са колебливи и закъснели.

Трябваше да бъдат предприети малко по-рано. Недоверието към правителството е на ниско ниво и то се прехвърля и към мерките, заяви той и препоръча студентите по медицина да бъдат използвани като помощен персонал, а не да лекуват пациенти в отделенията по COVID.  https://www.monitor.bg

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ

  1. БЪЛГАРИТЕ
  2. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  3. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  4. РИБОЛОВ
  5. ГЮВЕЧ
  6. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  7. България – Китай 中国保加利
  8. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  9. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  10. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  11. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА