ХАЙДЕ НА СЪБОР „КРАЙ ЯЗОВИР ДРЯН“

0
871

Съборът „Край язовир Дрян“ ще събере в неделя /19 юни/ почитателите на фолклора. Красивото събитие, което се провежда на Еньовден, е вече традиция. За съжаление, ковид-пандемията не позволи две години веселбата да завладее мало и голямо и вместо 11-и поред, съборът се именува Девети Еньовски събор. Но пък две-годишното прекъсване е амбицирало организаторите – Община Генерал Тошево, кметство село Красен и читалище „Йордан Йовков 1896“ да направят събора още по-шарен, още по-многолюден и още по-запомнящ се. От 9.30 ч. ще започне надпяването и надиграването. Над 500 изпълнители – индивидуални и състави за автентичен фолклор и за народни танци, ще се съревновават за наградите на журито и аплодисментите на публиката. А специален гост на събора ще бъде известната народна певица Бинка Добрева.

Като на всеки събор, ще има и много вкусотии за хапване и пийване, много сувенири, които гостите да отнесат у дома и разбира се – много настроение.

Така че – за всички, които обичат българския фолклор и красотата на добруджанската природа, изборът за осмисляне на неделния ден е ясен – съборът „Край язовир Дрян“.