ХРИСТО СТОИЧКОВ БЛЕСТИ В МАЧ С ЛЕГЕНДИ НА БАРСА

Българското футболно величие Христо Стоичков взе участие в благотворителен мач заедно с Легендите на Барселона. Камата, Карлес Пуйол, Ривалдо и други емблематични имена за каталунците отново облякоха синьо-червени фланелки, за да представят “лос кулес”. Легендите на Барса спечелиха с 4:0 срещу бивши звезди на колумбийския футбол, а срещата се игра в Богота.

В социалните мрежи се появи видео как Камата овладява топката и центрира в наказателното поле, а секунди по-късно Жулиано Белети реализира попадение. Това се случва в десетата минута, а седем по-късно Стоичков асистира на Хавиер Савиола за 2:0.

 

СЛУЖЕБНА ПОБЕДА ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ТЕРВЕЛ

Само три мача се играха в Североизточната трета лига. В други два бяха записани служебни резултати, а отборите на Добруджа 1919 (Добрич) и Шумен 2007 (Шумен) почиваха по програма. Тимът на Септември 98 (Тервел) спечели три точки без игра, тъй като футболистите на Бенковски (Бяла, Русенска област) не се явиха за срещата. Сега сигурно ще обяснят, че автобусът им се е развалил, а няма да е изненада, ако в следващите дни клубът от Русенска област обяви, че прекратява участието си в първенството.

Най-интересният двубой от 17-ия кръг несъмнено беше в Суворово, където местният тим се наложи след спорно съдийство с 3:2 над състава на Устрем (Дончево).

* СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – XVII КРЪГ

Септември 98 (Тервел) – Бенковски (Бяла)  3:0 сл.

Светкавица (Търговище) – Ботев (Нови пазар)     3:0

Черноломец 1919 (Попово) – Хитрино (Хитрино)   3:0 сл.

Кубрат 2016 (Кубрат) – Тополи 2010 (Тополи)      0:2

Суворово 1 (Суворово) – Устрем Д (Дончево)      3:2

Добруджа 1919 (Добрич) – почива

Шумен 2007 (Шумен) – почива

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Добруджа 14     14     0      0      48:7  42
  2. Суворово 15     9      2      4      38:15        29
  3. Устрем (Дон) 14 9      1      4      25:21        28
  4. Черноломец 14     8      3      3      31:14        27
  5. Септември 15     7      4      4      23:12        25
  6. Светкавица 15     7      3      5      29:29        24

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Тополи 14 6      2      6      18:19        20
  2. Шумен 14 5      4      5      27:22        19
  3. Кубрат 14 3      1      10     9:33  10
  4. Бенковски 14 1      2      11     11:41        5
  5. Ботев (НП) 14 0      2      12     6:42  2
  6. Хитрино 15 4      2      9      16:26        14

 

ПРОГРАМА ЗА XVIII КРЪГ

7 март 2020 г., събота, 15:00 ч.

Шумен 2007 (Шумен) – Светкавица (Търговище)

Ботев (Нови пазар) – Септември 98 (Тервел)

Добруджа 1919 (Добрич) – Кубрат 2016 (Кубрат)

Тополи 2010 (Тополи) – Черноломец 1919 (Попово)

8 март 2020 г., неделя, 15:00 ч.

Бенковски (Бяла, обл. Русе) – Суворово 1 (Суворово)

Хитрино (Хитрино) – почива

Устрем Д (Дончево) – почива

 

БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧВА СРЕЩУ ИРЛАНДИЯ ЗА КУПАТА НА НАЦИИТЕ

Националният отбор на България започва участието си във второто издание на турнира Лига на нациите с домакинство на Ирландия. Жребият за надпреварата бе теглен във вторник, а вчера бяха обявени датите и часовете на мачовете. Освен Ирландия в нашата група са още Уелс и Финландия.

Първият двубой на България ще се състои на 3 септември от 21:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Три дни по-късно пък момчетата на Георги Дерменджиев ще гостуват на другия британски тим в групата – Уелс. Срещата е от 16:00 часа.

Ето и цялата програма:

03.09.2020 г.     България – Ирландия 21:45 ч.

06.09.2020 г.     Уелс – България        16:00 ч.

10.10.2020 г.     Финландия – България       19:00 ч.

13.10.2020 г.     България – Уелс        21:45 ч.

13.11.2020 г.     България – Финландия       21:45 ч.

16.11.2020 г.     Ирландия – България 21:45 ч.

 

ГОЛЯМ ПОДАРЪК ОТ БОТЕВ (ВРАЦА) 60 СЕКУНДИ ПРЕДИ КРАЯ И ЦСКА-СОФИЯ Е НА 1/2-ФИНАЛ

ЦСКА-София се измъчи неимоверно много с Ботев (Враца) в 1/4-финален двубой от турнира за Купата на България, но в крайна сметка „червените” спечелиха с 2:1 домакинството си на “Армията” и се класираха за следващия кръг на надпреварата.

Гостите откриха резултата чрез Даниел Генов в 22-ата минута, а в 67-ата Едвин Джеси изравни. И когато сблъсъкът вървеше към продължения, вратарят на гостите Красимир Костов и централният бранител Аласане Н`Диайе допуснаха груба грешка в 89-ата минута при разиграване на топката след изпълнение на аут, „червените” я отнеха пред наказателното им поле и резервата Ахмед Ахмедов вкара сам срещу вратаря за крайното 2:1 за ЦСКА-София.

Иначе в 11-ката на домакините от първата минута започна най-новото попълнение Върнан Анита. В състава се завърна и капитанът Петър Занев, който изтърпя наказанието си от два мача. Наставникът на гостите Антони Здравков бе направил 6 промени в сравнение със състава, който пусна в шампионатния мач срещу Дунав в Русе през уикенда.

„Червените” започнаха по-активно и в началните минути осъществиха две опасни атаки, които обаче не успяха да завършат с шут към вратата. Ботев отговори с точен удар на Генов в 6-ата минута, който не затрудни Бусато. В 9-ата минута Соу прати топката в мрежата на гостите след пас на Белтраме, но попадението правилно бе отменено поради засада. Шест минути по-късно Соу овладя добре в наказателното поле на врачани и стреля силно от малък ъгъл, а Костов изби в корнер. Така се стигна до 22-ата минута, в която Ботев откри резултата. Петко Ганев бе оставен непокрит след центриране от корнер, отправи шут от 7-8 метра, който се отби в дясната греда, а при добавката Даниел Генов бе точен с шут от пет метра – 1:0 за врачани. В 33-ата минута ЦСКА-София като по чудо не изравни. Това не се случи, тъй като Соу не успя да вкара от метър и половина, стреляйки в аут след центриране от корнер. В 48-ата минута Джеси осъществи 40-метров пробег с топката по дясното крило и подаде на Соу пред наказателното поле на гостите. Таранът се завъртя майсторски и стреля добре с десния крак, но нацели лявата греда. След час игра Н`Диайе за малко не си вкара автогол при опит да изчисти центриране отдясно, но Костов с невероятен рефлекс изби топката, която се бе насочила под гредата.Някъде тук Милош Крушчич извади Соу и пусна Ахмедов. Таранът, за когото това бе дебют с фланелката на ЦСКА-София, имаше основна заслуга за изравнителния гол в 67-ата минута. Той отигра добре една топка с гръб към вратата, последва пас на Занев в дълбочина, Джеси надбяга централните бранители на Ботев и вкара в долния десен ъгъл за 1:1. В 74-ата минута Белтраме осъществи пробив, който завърши с удар в аут. В ответната атака Бусато бе на път да допусне огромна грешка, шутът на Доминик Янков от над 30 метра успя да го елиминира, но Занев изчисти от голлинията. В 83-ата минута резервата Малинов намери великолепно Джеси, който с удар от въздуха прехвърли Костов, но не уцели вратата. Последва сериозна грешка на Костов, който изпусна топката след центриране от фаул, но тя като по чудо не отиде в краката на някой от „червените” футболисти. Не така бе в 89-ата минута, когато Костов реши да подаде при изпълнение на аут на Н`Диайе пред собственото си наказателно поле, въпреки че около него бяха двама футболисти на ЦСКА-София. Те логично му отнеха топката, последва пас на Белтраме към Ахмедов, който останал сам срещу вратаря, вкара за крайното 2:1, изпращайки червените на 1/2-финал за Купата. sportal.bg

ЧЕЛСИ СЛОЖИ КРАЙ НА МЕЧТИТЕ НА ЛИВЪРПУЛ ЗА ТРЕБЪЛ

Челси отстрани Ливърпул на осминафиналите в турнира за Купата на Англия след победа с 2:0 на “Стамфорд Бридж”. Лондончани изиграха силен мач и заслужено стигнаха до успеха. Юрген Клоп заложи само на част от основните си играчи, а отборът му записа трета загуба в последните си четири срещи.

Ливърпул започна много мотивирано срещата и още в първите минути натисна, като можеше и да открие резултата. Още на старта на мача грешка на Зума позволи на Мане да овладее топката, но атаката не доведе до нищо опасно. И двата отбора атакуваха при всяка възможност, като топката не се задържаше в средата на терена, а темпото бе високо. В 11-ата минута Рос Баркли пробва да изненада вратаря на гостите с далечен удар. Изстрелът бе силен, но право в тялото на Адриан. Малко по-късно атака на Челси завърши с удар на Вилиан от отлична позиция. Стражът на Ливърпул направи отлично спасяване, но секунди по-късно трябваше да вади топката от мрежата си. Фабиньо загуби топката пред наказателното си поле, тя отиде във Вилиан, който стреля. Топката летеше право към Адриан, но се удари в тялото му и влезе в мрежата. Отборът на Клоп се опита да реагира възможно най-бързо и в 20-ата минута неясно как не изравни, след като имаше четири възможности в една ситуация. Първо топката стигна до Минамино в наказателното поле. Японецът не успя да отправи удар, но това направи Мане от много близка дистанция. Изстрелът бе в тялото на Кепа. Топката отиде в Ориги, който също не успя да преодолее вратаря, а това се случи и на Джоунс, като и той бе спрян от испанския страж. Кепа определено имаше ден. След като бе оставен на резервната скамейка няколко мача, испанецът бе решен да демонстрира качествата си. Той направи отлично спасяване и в 31-ата минута след удар на Мане. Ливърпул имаше предимство в този период, но нападенията не се развиваха плавно.

След почивката мърсисайдци търсеха изравняването, но не стигаха до чисти положения. Домакините пък играеха малко по-предпазливо и в по-голяма част от времето “червените” владееха топката. Контраатаките на лондончани бяха редки, но на два пъти доведоха до нарушения пред наказателното поле на съперника. При второто Маунт удари горната греда от прекия свободен удар. Именно бърза атака доведе до втория гол. В 64-ата минута топката се озова в Баркли на центъра на терена. Английският халф напредна, преодоля голяма дистанция и стреля от дъгата, като прати топката в десния ъгъл на Адриан, а Челси поведе с 2:0. Малко по-късно Педро получи фантастична възможност да увеличи аванса на домакините и до голяма степен да реши мача. След ъглов удар пред вратата на Кепа топката стигна до Педро в централната зона. Испанецът се измъкна, напредна и бе сам срещу вратаря на Ливърпул, но не успя да го преодолее. Клоп опита да промени нещо, като пусна в игра Фирмино и Милнър на мястото на Ориги и Джоунс. Ливърпул държеше топката, но нямаше идея как да преодолее защитата на съперника. Когато мърсисайдци загубеха топката, това водеше до много сериозни опасности пред вратата им. Поредната контраатака, която матира отбраната на гостите, завърши с удар на Жиру в 74-ата минута. Французинът също пропусна да реши мача. Топката бе отклонена от Адриан и се удари в гредата. Опитите на гостите да стигнат до гол, не даваха резултати. Играчите на Клоп допускаха и нетипични грешки. Лондончани бяха на другия полюс – изключително организирани в защита и отлични на контраатаки. При поредната Маунт се откъсна от защитата на мърсисайдци, но стреля над вратата.

 

ЛАМПАРД: ПОБЕДИХМЕ НАЙ-ДОБРИЯ ОТБОР В АНГЛИЯ

Мениджърът на Челси Франк Лампард бе истински горд от успеха с 2:0 над Ливърпул в турнира за ФА Къп. Той засипа със суперлативи своите играчи за представянето им в този мач. Според него това е специална победа и той е истински горд. “Много съм горд, защото Ливърпул е най-добрият отбор в Англия. Те и Манчестър Сити доказаха това през последните години. Но това, което Ливърпул прави през този сезон, е невероятно. Да покажем усилие, съсредоточеност, решимост, класа в този мач е нещо специално. Знаем, че имаме още много работа и ни предсоти дълъг път, за да стигнем там, където искаме, но трябва да се радваме на подобни моменти. Вторият гол бе много важен, защото знаем колко опасен може да бъде Ливърпул в последните минути”, заяви Лампард.

Специалистът запази специални похвали за младия Били Гилмор, който обра овациите с играта си в този мач. “Това бе невероятно представяне на един млад играч срещу най-добрия тим в света. Той запази хладнокръвие в началните 10 минути, макар всичко да се случваше толкова бързо. Веднага се вижда класата му с топка в крака. Той не се страхува да играе с нея. Той ми напомня на халфовете, с които съм израснал. Хората го гледат и си мислят, че е доста слабичък като телосложение, но пък притежава огромен характер Абсолютно съм възхитен от него. Той заслужава всички похвали, заслужава да е играч на мача и хората да говорят за него. Радвам се и за неговото семейство, защото това е голям ден и за тях”, допълни специалистът. sportal.bg

БАЙЕРН ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД ЗА КУПАТА НА ГЕРМАНИЯ

Защитаващият трофея си Байерн (Мюнхен) се класира на 1/2-финал в тазгодишното издание на Купата на Германия. Баварците постигнаха икономична победа с 1:0 в гостуването си на Шалке 04 от 1/4-финала. Йошуа Кимих отбеляза единствения гол в мача. Иначе мюнхенци имаха възможности да спечелят и по-убедително, но направиха някои пропуски пред вратата на съперника. Домакините обаче също могат да съжаляват за няколко пропуснати шанса, като удариха греда, а и тяхно попадение бе правилно отменено заради засада.

Домакините заложиха на Раби Матондо и Гуидо Бургщалер в атака. В средата на терена се разчиташе на Алесандро Шьоп, Насим Буджелаб и Уестън Маккени. При Байерн пък правеше впечатление отсъствието на контузения Роберт Левандовски, като мястото му в атака бе заето от Томас Мюлер. Той имаше подкрепата на Филипе Коутиньо, Леон Горецка и Серж Гнабри в предни позиции.

Шалке имаше първата голова възможност в мача. В 6-ата минута Алесандро Шьопф отправи коварен диагонален удар, който тупна опасно близо до гредата. В 12-ата минута домакините пропуснаха още по-добър шанс. Уестън Маккени центрира отдясно за Бургщалер, който стреля от воле и топката кацна на напречната греда. Байерн отговори с опасен шут на Горецка в 16-ата минута, който намери кълбото от движение от границата на пеналта и не бе никак далеч от целта. В 20-ата минута съставът от Гелзенкирхен успя да отбележи гол чрез Бургщалер, но той правилно не бе зачетен заради засада. Две минути след това и Байерн организира хубава атака, завършила с далечен изстрел на Мюлер, но над вратата. В 38-ата минута късметът бе на страната на Жан-Клер Тодибо, който за малко да си отбележи красив автогол с глава, но трябва да благодари на вратаря Маркус Шуберт за страхотната намеса. При последвалия корнер обаче Байерн откри резултата. Защитник не изчисти добре топката и тя попадна в Кимих, който с изстрел от воле бе точен за 0:1.

Байерн продължи да е по-активен и в началото на втората част и Коутиньо бе близо до гола в 61-ата минута, когато се освободи и стреля от границата на пеналта, но на сантиметри над напречната греда. Домакините пропуснаха невероятен шанс да изравнят в 64-ата минута, когато организираха контраатака на скорост, Бенито Раман бе изведен сам срещу Мануел Нойер, но отблизо отправи анемичен изстрел в тялото на вратаря. В 69-ата минута пък Гнабри тества рефлексите на Шуберт, който показа класа и спаси. При последвалия корнер голям пропуск направи Горецка с глава отблизо. Две минути след това Горецка отправи красив изстрел със задна ножица, но над вратата.

В крайна сметка мачът завърши с минимален, но напълно достатъчен успех на Байерн, който стана вторият сигурен участник на 1/2-финалите, след по-рано до този етап достигна и сензацията в турнира Саарбрюкен.

 

ПСЖ НЯМА ДА ПУСНЕ МБАПЕ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ТОКИО

Пари Сен Жермен не разреши на Килиан Мбапе да играе за Франция на Игрите в Токио. Шампионът на Лига 1 прати официално писмо до националната футболна федерация, в което се казва, че няма да пусне нападателя на олимпийския футболен турнир в японската столица от 23 юли до 8 август.

Мпабе беше включен в разширения списък от 80 играчи, от които ще бъде определен окончателният състав от 22-ма (18 основни и 4 резерви) за Токио 2020.

 

БАВАРЦИТЕ С ОФЕРТА ЗА ДИЕГО СИМЕОНЕ

Треньорът на Атлетико (Мадрид) – Диего Симеоне, изненадващо може да поеме шампиона на Германия – Байерн (Мюнхен), пише Don Balon. Според изданието съществува вероятност Чоло да напусне столичани след края на сезона и да замени Ханзи  Флик начело на баварския колос, чийто договор с мюнхенци е до лятото.

Диего Симеоне застана начело на Атлетико през 2011 година и договорът му е до 2022 година. Под негово ръководство мадридчани спечелиха Примера Дивисион, Купата на Испания и по два пъти Лига Европа и Суперкупата на Европа.

В Германия отдавна се твърди, че бъдещето на Флик зависи до голяма степен от това колко далеч ще стигне Байерн в Шампионската лига. Специалистът все още няма опит като наставник в големи мачове и затова шефовете на Байерн се оглеждат за алтернатива.