ФУТБОЛНА ПАНОРАМА

0
844

НИКОЛАЙ БОДУРОВ ЩЕ ИГРАЕ В ИРАН

Бившият капитан на ЦСКА Николай Бодуров е пред сензационен трансфер. Във вторник късно вечерта благоевградчанинът заминал за Иран. Той е пред договор с местния Естеглал, който е част от водещите местни клубове. В момента отборът е на пето място във временното класиране от 16 клуба. Естеглал е от столицата Техеран, като е ставал 8 пъти шампион на страната, а 7 пъти е печелил Купата на Иран, съобщава Блиц.

Както е известно, Николай Бодуров отказа да премине в Левски и ЦСКА 1948, а до момента поддържаше форма с отбора на Пирин (Благоевград).

 

МИЛАН БЕ НА МИНУТИ ОТ ОТПАДАНЕ, НО ОБЪРНА ТОРИНО НА „САН СИРО“

Милан се класира за полуфиналите за Купата на Италия след успех с 4:2 над Торино. Победителят се реши в продължения, след като редовното време на „Сан Сиро“ завърши при резултат 2:2.  „Росонерите“ откриха в 12-ата минута с гол на Бонавентура, но в 34-ата Бремер изравни. Отново бразилецът бе точен в 71-ата, с което даде преднина на „биковете“. Торино обаче допусна гол в 91-ата минута и мачът влезе в продължения. Във вторите 15 минути домакините отбелязаха два гола и решиха всичко в мача. Чалханоглу вкара за втори път в 106-ата, а Златан Ибрахимович също бе точен три по-късно. Милан продължава в следващата фаза на турнира, където ще срещне Ювентус.

Първите минути на четвъртфинала бяха силни за домакините, които на два пъти притесниха сериозно отбраната на Торино. В 5-ата удар на Ребич бе блокиран от бранител, а две по-късно Пьонтек не успя да засече центриране на Ернандес. В 12-ата Анте Ребич показа отлична техника в наказателното поле на гостите, след което с прецизен пас намери на далечната греда Бонавентура, за когото остана по-лесното и прати топката в опразнения от Сиригу ъгъл за 1:0. В 26-ата минута Ернандес открадна топката от бранител и в близост до аутлинията пробва центриране, кълбото се отклони в тялото на Ицо и за малко да попадне за втори път в мрежата, но домакините спечелиха само корнер. „Биковете“ стигнаха до изравняване в 34-ата, когато Верди прехвърли отбраната на Милан с прецизно подаване към Бремер, а бразилецът хладнокръвно пусна топката под плонжа на Донарума. Сериозна опасност за Милан имаше в 54-ата минута, когато се получи страхотно разбъркване пред Донарума, но за радост на домакините топката беше изчистена. В 65-ата Беренгер шутира по земя, без да затрудни Донарума, а в същата минута Пьонтек бе сменен, а на негово място влезе Златан Ибрахимович. Лукич изпълни фаул късо в 71-ата, подавайки на Верди, той веднага продължи за Айна, нигериецът центрира в пеналта, където Бремер бе оставен непокрит и отклони с глава във вратата за 2:1. До края на двубоя събитията се развиваха предимно пред вратата на гостите и в добавеното време „росонерите“ постинаха своята цел, вкарвайки мача в продължение. Резервата Хакан Чалханоглу шутира на метър от наказателното поле в 91-ата, топката се отклони в крака на Кофи Джиджи и мина над плонжа на Сиригу за 2:2.

Две минути по-късно Леао центрира отляво за Ибрахимович, но шведът направи абсурден пропуск, след като не успя да намери опразнената врата от няколко метра и прати топката над напречната греда. В 95-ата Леао преодоля бранител в пеналта, след което пусня по земя надясно, Ибрахимович пропусна за Чалханогу, който от 11-12 метра стреля в близкия на вратаря ъгъл и Сиригу спаси. Две отлични намеси на Донарума в 98-ата запазиха резултата непроменен. В 103-ата Ернандес бе изведен сам срещу Сиригу, но не успя да го преодолее. С първото си докосване резервата Кеси, който замени Ребич, успя да изведе Чалханоглу и турчинът с плътен диагонален шут изведе Милан напред в резултата в 106-ата минута. Две по-късно Кастийехо намери Кеси в наказателното поле, а котдивоарецът отклони за Ибрахимович, който оформи крайното 4:2.

 

СОЛСКЯЕР: ПОГБА ОТЧАЯНО ИСКА ДА ИГРАЕ

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че Пол Погба има огромно желание да се завърне на терена. Възстановяването на французина след операция на глезена върви добре, но все още не е ясно кога ще поднови тренировки. 26-годишният Погба е играл само в осем мача от началото на сезона, като пропусна и началото на кампанията поради контузия. “Пол имаше ужасен сезон по отношение на контузии. Той отчаяно иска да играе футбол, заяви Солскяер. – Трудно е да се поставят срокове по отношение на дългосрочни контузии. Той обича да играе, обича да е на терена и за тренировки. Виждам момче, на което му е писнало да бъде контузено. Пол винаги е бил голям професионалист. Нямам съмнения, че когато се върне, ще се наслаждава на играта.”

 

БАРСЕЛОНА ПРЕКРАТИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА РОДРИГО

Барселона прекрати преговорите за нападателя на Валенсия Родриго Морено, съобщи “Мундо Депортиво”. Каталунците търсят заместник на Луис Суарес, който ще бъде извън терените около четири месеца заради контузия на коляното, и цел номер 1 бе привличането на 28-годишния Морено.

След последната среща каталунците са преценили, че финансовите претенции на Валенсия са неприемливи. Барса настояваше за преотстъпване на играча до края на сезона с опция за закупуване през лятото плюс двама играчи – защитника Муса Ваге и нападателя Абел Руис.

От Валенсия обаче настоявали още през януари да получат пълната трансферна сума. През сезон 2019/20 Родриго изигра 23 мача за Валенсия във всички турнири, като в тях има 4 гола и 10 асистенции. sportal.bg

 

ЛИНЕКЕР: АЛЕКСАНДЪР-АРНОЛД ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ДОБРИЯТ ОТ СВОЕТО ПОКОЛЕНИЕ

Бившият голаджия на Англия Гари Линекер не спира да се възхищава на качествата на Трент Александър-Арнолд. За кратко време футболистът на Ливърпул се наложи като титуляр и се превърна в много важен както за мърсисайдците, така и за селекцията на “трите лъва”. “Трент е продукт на академията на Ливърпул и ще бъде най-добрият от цялото това поколение играчи на “червените”. Той е един от тези футболисти, които наблюдавам всеки мач и в които виждам три-четири неща, за които си казвам: “Ох, Боже мой”, коментира Линекер, който в момента работи като ТВ коментатор и анализатор. 21-годишният десен бек кара третия си сезон в първия тим на Юрген Клоп.

 

ИНТЕР ПРОДАДЕ ГАБИГОЛ НА ФЛАМЕНГО

Ръководството на Интер се раздели с нападателя Габигол, който става собственост на Фламенго. В касата на миланския клуб ще влязат около 17 милиона евро, като според сделката той има право на 20% при следваща продажба на футболиста. 23-годишният стрелец направи фурор в Южна Америка през изминалата година, реалзирайки гол след гол, с което помогна на Фламенго да завоюва „Копа Либертадорес”.

През изминалия сезон Габигол отбеляза 34 попадения и даде 11 асистенции в 41 срещи за бразилския тим. Бразилският стрелец не успя да се приспособи в Италия и въпреки големите надежди се превърне в разочарование за тифозите на “нерадзурите”. Интерес към Габигол имаше и от Уест Хам, но в крайна сметка голаджията остава в родината си.

 

БЕКЪМ ИСКА ДА ОТМЪКНЕ КАВАНИ ПОД НОСА НА АТЛЕТИКО (МАДРИД)

Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани може да продължи кариерата си в Интер (Маями), съобщава “Mundo Deportivo”. Собственикът на американския клуб Дейвид Бекъм се интересува от привличането на 32-годишния уругваец. Атлетико (Мадрид) е фаворит за подписа на Кавани, но все още не е постигнато съгласие с парижани.

Кавани иска да продължи кариерата си в Испания, но Интер (Маями) е в състояние да промени ситуацията поради финансовите си възможности. Отбелязва се, че добрите отношения на Бекъм с президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи също могат да повлияят на бъдещето на уругвайския футболист.

Договорът на Кавани с ПСЖ изтича през лятото на 2020 г., парижкият клуб е готов да се раздели с играча за сума не по-малка от 20 милиона евро. През сезон 2019/20 г. уругваецът изигра 14 мача за парижани, в които отбеляза 5 гола и направи 1 асистенция.

 

ЮВЕНТУС ПРЕДЛАГА НОВ ДОГОВОР НА МАТЮИДИ

Ювентус планира да предложи нов договор на Блес Матюиди, твърди “Тутоспорт”. Французинът има контракт с “бианконерите” до края на сезона. Клубът е решил да задържи 32-годишния халф и вече е започнал преговори за удължаване на договора му.

Един от факторите Юве да има желание Матюиди да остане за по-дълго на “Алианц Стейдиъм”, е сънародникът му Адриен Рабио, който бе привлечен миналото лято от ПСЖ, но не оправда очаквания. Ръководството на шампиона на Италия обаче се надява да се разбере с представителите на опитния полузащитник за по-ниска заплата от настоящата му, която е 3,5 милиона евро на сезон.

Матюиди пристигна в Торино през 2017 г. от Пари Сен Жермен и оттогава е играл в 114 мача за клуба.

 

КАПИТАНЪТ НА ПСЖ МОЖЕ ДА СИ ТРЪГНЕ

Капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва може да напусне клуба в края на сезона. Договорът на 35-годишния бразилец с шампиона на Франция изчита през лятото, но парижани още не са започнали преговори за удължаването му. “В момента няма преговори с ПСЖ. Той вече получи оферти от други клубове, но няма да говоря за тях, защото за Тиаго приоритет е оставането в ПСЖ”, коментира агентът на играча Пауло Тонието.

Според някои информации защитникът може да се завърне в родината си, която напусна през 2009 г., когато премина от Флуминензе в Милан. “Футболът е много динамичен. Приоритетът ни е ПСЖ. Ще ги чакаме. Ако не ни отправят предложение, ясно е, че ще слушаме предложения от други места”, допълни Тонието.

Тиаго Силва е основен играч на Пари Сен Жермен от 2012 г., откогато е изиграл 306 мача за клуба.