ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) СПЕЧЕЛИ ТРИТЕ ТОЧКИ В ЛОВЕЧ; ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА 1919 С ПОБЕДА №11; СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА; ЛЕО МЕСИ С ХЕТТРИК, БАРСА СЕ ВЪРНА НА ВЪРХА; ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БАЙЕРН СМАЗА БОРУСИЯ НА “АЛИАНЦ АРЕНА”; ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖИ ПОБЕДНАТА СИ СЕРИЯ И ИЗЛЕЗЕ ВТОРИ; МАН ЮНАЙТЕД ЩЕ СЕ ПРОБВА ЗА ЕРИКСЕН ПРЕЗ ЗИМАТА; КАРИМ БЕНЗЕМА СЕ ИЗРАВНИ С МЕСИ; „КРАЛЕТЕ”С ИНТЕРЕС КЪМ САНЧО

0
939

ЧЕРНОМОРЕЦ (БАЛЧИК) СПЕЧЕЛИ ТРИТЕ ТОЧКИ В ЛОВЕЧ

Футболистите на Черноморец (Балчик) спечелиха с 1:0 гостуването си на Спартак (Плевен) в Ловеч. Двубоят не предложи особено добър футбол, но това не попречи на тима на Георги Иванов да си тръгне с нужния резултат. Трябва да се каже, че от 17-ата минута гостите от Балчик бяха с човек по-малко, след като Тодор Таушанов задържа ветерана Ивайло Раденцов и получи директен червен картон. ТоваобаченепомогнанаотборанаСпартак, койтополучигол в 49-ата минута.Победното попадение отбеляза ВасилКалоянов, койтонесгрешиотдузпа.

Така Спартак остава на дъното в класирането само с 3  точки, докато момчетата на Геша имат вече 15 точки в своя актив – след 4 победи, 3 равенства и 7 загуби, и заемат 12-о място в класирането.

Съставът на на Черноморец (Балчик): Християн Христов, Генади Луго, Мирослав Начев, Виктор Митев (82-Владислав Мирчев), Дони Дончев, Тодор Таушанов, Даниел Георгиев, Цветан Илиев, Николай Иванов, Александър Стефанов (87-Станислав Желязков), Васил Калоянов (73-Иван Михайлов).

 

ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА 1919 С ПОБЕДА №11

Отборът на Добруджа 1919 записа 11-а поредна победа в Североизточната трета футболна лига. “Жълто-зелените” добавиха нови три точки към актива си след успех с 4:0 при гостуването си в Шумен. Момчетата на Светослав Петров тотално надиграха едноименния местен тим на стадион „Панайот Волов”и заслужено си тръгнаха с трите точки.

Добруджанци поведоха в 18-ата минута, когато играч на домакините си отбеляза автогол. В 36-ата минута резултатът вече бе 2:0 за гостите след попадение на Денис Кадир. При този резултат завърши първото полувреме.

В началото на втората част преднината на Добруджа стана класическа, като гола отбеляза влезлият като резерва Стефан Митев. Крайния резултат оформи Кристиян Петков. Той се разписа в 64-ата минута, след като бе изведен сам срещу стража на Шумен.

Съставът на Добруджа: Димитър Илиев, Иво Вихренов, Георги Топалов (46-Стефан Митев), Михаил Венков, Мартин Дичев, Симеон Митев, Денис Кадир, Тодор Паланков, Янчо Андреев, Кристиян Петков (68–Димитър Василев), Кристиан Пешков (58-Александър Георгиев).

 

СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – XII КРЪГ

Хитрино (Хитрино) – Бенковски (Бяла)        3:0

Ботев (Нови пазар) – Устрем (Дончево)       0:3

Шумен 2007 (Шумен) – Добруджа (Добрич) 0:4

Калиакра (Каварна) – Тополи 2010 (Тополи)        0:0

Светкавица (Търговище) – Черноломец (Попово)  0:0

Септември 98 (Тервел) – Кубрат 2016 (Кубрат)    5:0

Суворово 1 (Суворово) – почива

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Добруджа 11     11     0      0      39:5  33
  2. Устрем (Дон) 11 8      0      3      21:17        24
  3. Черноломец 11     7      2      2      23:10        23
  4. Суворово 10     7      1      2      32:6  22
  5. Септември 10     6      2      2      22:7  20
  6. Светкавица 11     5      2      4      21:23        17

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Шумен 2007 11     4      3      4      19:17        15
  2. Тополи 2010 11 4      2      5      13:16        14
  3. Калиакра 11     4      1      6      18:28        13
  4. Хитрино 12 4      1      7      17:23        13
  5. Кубрат 2016 11 3 0      8      9:25  9
  6. Ботев (НП) 11 0      1      10     7:35  1
  7. Бенковски 11 0      1      10     5:34  1

 

ПРОГРАМА ЗА XIII КРЪГ

16 ноември 2019 г., събота, 14:00 ч.

Тополи 2010 (Тополи) – Светкавица (Търговище)

Добруджа 1919 (Добрич) – Калиакра 1923 (Каварна)

17 ноември 2019 г., неделя, 14:00 ч.

Кубрат 2016 (Кубрат) – Суворово 1 (Суворово)

Черноломец 1919 (Попово) – Септември 98 (Тервел)

Устрем Д (Дончево) – Шумен 2007 (Шумен)

Бенковски (Бяла, обл.Русе) – Ботев (Нови пазар)

Хитрино (Хитрино) – почива

 

ЛЕО МЕСИ С ХЕТТРИК, БАРСА СЕ ВЪРНА НА ВЪРХА

Шампионът на Испания Барселона отново се качи на челната позиция след успех с 4:1 над Селта в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, игран пред 71 209 зрители на “КампНоу”. Лионел Меси наниза хеттрик след три удара от статични положения.В 23-ата той вкара от дузпа, а в 45-ата и 48-ата минута реализира голове близнаци от преки свободни удари. Четвъртият гол за Барса беше дело на СерхиоБускетс (85). За гостите от Виго се разписа ЛукасОласа също от пряк свободен удар (42).

17-годишната сензация АнсуФати бе титуляр в офанзивната тройка с Лионел Меси и Антоан Гризман. Френки де Йонг застана на поста опорен халф при отсъствието на СерхиоБускетс. Самюел Юмтити и ЖуниорФирпо влязоха в защитната четворка на “синьо-червените”.

Мачът на “КампНоу” започна в спокойно темпо. Каталунците трудно успяваха да развият атаките си. В 14-ата минута се получи лека суматоха пред наказателното поле на галиския тим. Меси използва частица от секундата, за да шутира в отворилия се коридор. Ударът беше отсечен и точен, но вратарят Рубен Бланко внимаваше, плонжира и улови. Играта на домакините никак не вървеше. В 22-ата ЖуниорФирпо получи отляво и при опит за центриране топката намери ръката на ЖозефАйдо. Повторенията показаха, че ръката е в непривична позиция, което аргументира решението на съдията. Лео Меси реализира от бялата точка след удар по земя – 1:0. Малко преди изпълнението ЕрнестоВалверде извади контузения НелсонСемедо и пусна в игра СерхиоБускетс. Очаквано Сержи Роберто се върна в защитната четворка. След попадението каталунците продължиха да играят мудно и предвидимо в атака. В 40-ата минута Ла Пулга загуби топката и тръгна да неутрализира атаката на Селта. Аржентинецът успя да избие топката пред дъгата на наказателното поле, но съдията странно видя нарушение и му извади жълт картон.

ЛукасОласа изпълни прекия свободен удар по превъзходен начин. Всички очакваха ЯгоАспас да стреля, но Оласа завъртя топката в ъгъла на стената и не остави шансове на Марк-Андре терСтеген – 1:1. Отговорът не закъсня. Артур напредна фронтално и беше задържан. Лео Меси застана зад топката на 23 метра от голлинията и реализира ново превъзходно попадение от пряк свободен удар – 2:1. На почивката ЕрнестоВалверде извади АнсуФати и пусна УсманДембеле. Броени секунди след появата си френското острие възхити с великолепни финтове в наказателното поле и техничен удар, при който топката премина много близо до сглобката, но в аут. В 48-ата Лео Меси вкара нов страхотен гол от пряк свободен удар. Този път топката беше поставена на 22 метра, но отново беше удобна за левия крак на аржентинеца. “Десетката” на каталунския тим пак завъртя топката над стената и пак вратарят не успя да достигне до нея въпреки плонжа – 3:1.  Гостите от “Балаидос” тръгнаха напред и създадоха някои добри ситуации. В 51-ата ПионеСисто беше допуснат да стреля по земя – в ръцете на Тер Стеген. Две минути по-късно никой не попречи и на ФранБелтран, който фронтално шутира мощно, ала германският страж на “лос кулес” отново влезе в ролята на последна преграда. В 61-ата Лео Меси подаде вляво за Гризман, който сам срещу вратаря стреля в неговото тяло. В 72-ата Дембеле подаде по земя към точката на дузпата, където нямаше защитник, но и Меси за мъничко не стигна до топката. След тази атака Луис Суарес се появи на мястото на Гризман. В 85-ата Бускетс овладя спокойно пред наказателното поле на съперника и видя възможност да шутира. Направи го по много добър начин, вкарвайки от 17 метра за 4:1.

Така Барселона пое дъх с победа преди паузата за националните отбори. Селта остава на дъното.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БАЙЕРН СМАЗА БОРУСИЯ НА “АЛИАНЦ АРЕНА”

Байерн (Мюнхен) отново прегази Борусия (Дортмунд) в среща от Бундеслигата на своя стадион, с което вече е само на точка от върха. Този път шампионите отнесоха “жълто-черните” с 4:0 в среща от 11-ия кръг след поредна феноменална игра на Роберт Левандовски и два негови гола – в 17-ата и 76-ата минута. Серж Гнабри добави един в 47-ата, а в 79-ата МатсХумелс си вкара автогол.Това е шести пореден успех на баварците над Борусия на “Алианц Арена” в среща за първенство при голова разлика 26:3, като никой друг съперник не ял такъв бой.

Двубоят започна с превъзходство на Дортмунд, което обаче трая само до 17-ата минута, в която Левандовски откри сметката си. След това мюнхенци скриха топката на своя съперник, който за цял мач отправи само един удар към вратата и той даже не я уцели. ПакоАлкасер пропусна 100-процентов шанс при 0:2. Това беше последният мач на Байерн с УлиХьонескато президент. След няколко дни той ще се оттегли от поста.

Домакините излязоха със същите 11, които започнаха и в сряда срещу Олимпиакос в Шампионската лига. Така временният треньор ХанзиФлик отново остави на пейката ТиагоАлкантара и Филипе Коутиньо. Хавиер Мартинес и Дейвид Алаба вече са налагани като централна двойка бранители, а по левия фланг на защитата действаше младият Алфонсо Дейвис.

Нямаше промени и в стартовия състав на Борусия в сравнение с този срещу Интер във вторник. Капитанът Марко Ройс беше оставен на пейката, тъй като не е в оптимална форма след контузия. Там беше и ПакоАлкасер, а от първата минута на върха на атаката започна Марио Гьотце. Намиращият се в много силна форма АшрафХакими действаше като десен бек.

Домакините можеха да излязат напред още в 40-ата секунда, когато Роберт Левандовски се устреми сам срещу Роман Бюрки, но вратарят излезе и го изпревари в борбата за топката.Последваха обаче силни минути за тима от Дортмунд, в които той натика домакините в тяхната половина, но до чисти възможности не се стигаше.И точно тогава шампионите отговориха с контраатака, завършила с центриране на БенжаменПавар към Левандовски, който с глава опъна мрежата зад Бюрки – 1:0. Голът направи играта двуостра, давайки шанс на бързоногите футболисти. Дейвис и Коман по лявото крило печелеха с лекота битката с ДжейдънСанчо и Хакими. В 27-ата минута Байерн на два пъти се размина с втори гол след удари на Коман и Серж Гнабри. В 36-ата минута треньорът на Борусия извади от игра ДжейдънСанчо, като най-вероятно става дума за контузия.  Гостите създадоха положение пред Нойер чак в 45-ата минута.

Втората част започна като по поръчка за тима на Байерн. Томас Мюлер напредна отляво и подаде към връхлитащите Левандовски и Гнабри. Полякът не успя да засече топката, но съотборникът му не пропусна. Ситуацията беше щателно преразгледана от ВАР заради съмнения за засада на Мюлер, но повторенията показаха, че той е бил в своята половина при подаването към него. В 52-ата сантиметри не достигнаха на Гнабри да реализира за 3:0.Левандовски пропусна да реши всичко в 59-ата, когато шутира край гредата от отлична позиция. След час игра Фавър заложи на последните си два коза – Ройс и Пако. Испанецът можеше да съживи шансове на вестфалци в 69-ата, но почти на празна врата не успя да засече. Седем минути по-късно Левандовски довърши съперника с още един гол – 3:0 за Байерн.И това обаче не беше краят, защото в 79-ата МатсХумелс отклони топката в собствената си врата и разгромът вече беше факт.

ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖИ ПОБЕДНАТА СИ СЕРИЯ И ИЗЛЕЗЕ ВТОРИ

Челси записа шеста поредна победа в първенството и временно се изкачи на второ място в класирането. Тимът на Франк Лампард спечели с 2:0 лондонското дерби с КристълПалас. Тами Ейбрахам отбеляза десетия си гол в шампионата от началото на сезона, след като откри резултата в 52-ата минута. Кристиан Пулишич също продължи добрата си форма. Американецът се разписа в 79-ата минута и подсигури успеха на “сините”.

Лампард продължава да разчита на младите. Дебют като титуляр в първенството направи 19-годишният десен защитник Рийс Джеймс, който впечатли през седмицата, когато влезе като резерва срещу Аякс. Гари Кейхил пък направи завръщане на “Стамфорд Бридж” за първи път, след като напусна “сините”.

Челси започна много активно, като още във втората минута стигна до опасна ситуация пред вратата на гостите. Тимът на Лампард имаше серизно предимство и търсеше пролуки в защитата на съперника. След удар на Вилиан от фаул топката мина близо до гредата. След като не успяха да вкарат рано, домакините намалиха темпото. Те продължаваха да имат преимущество по отношение владеенето на топката, но Палас успяваше да неутрализира атаките им. В самия край на първата част Челси бе близо до откриване на резултата, но Кейхил се намеси решително.

След почивката ситуацията не се промени много. Разликата обаче бе, че Челси стигна до гол в 52-ата минута. Отлична атака, минала през Ковачич и Вилиан, бе завършена от Ейбрахам. Попадението доведе до нов силен период на домакините, които поставиха съперника си под сериозен натиск. След час игра Пулишич стреля, но вратарят на гостите Гуайта се намеси великолепно, с което предотврати втори гол.Крехката преднина даваше надежди на КристълПалас, който се изнесе малко и направи няколко добри атаки. В 79-ата минута обаче “сините” до голяма степен си осигуриха трите точки. Кристиан Пулишич отбеляза първия си гол на “Стамфорд Бридж”. Американецът вкара пето попадение в последните три мача, след като насочи топката с глава към мрежата.

МАН ЮНАЙТЕД ЩЕ СЕ ПРОБВА ЗА ЕРИКСЕН ПРЕЗ ЗИМАТА

Манчестър Юнайтед ще опита да привлече в редиците си плеймейкъра на Тотнъм Кристиан Ериксен през зимата, твърди “Мирър”. Договорът на датчанина изтича през лятото и той отказва да преподпише, така че няма да е изненада, ако “шпорите” приемат оферта за него през януари, за да не го изпуснат без пари.

Според информациите, “червените дяволи” вече са се свързали с Ериксен с предложение да премине на “ОлдТрафорд”. ОлеГунарСолскяер очевидно има нужда от подсилване на халфовата линия и 27-годишният техничар е отлична опция. Все още не е ясно какъв е бил неговият отговор на това предложение.

Юнайтед не е единственият клуб, който се интересува от Ериксен. Преди време той бе свързван с Реал (Мадрид), а ситуацията около датчанина следи внимателно и италианският шампион Ювентус.

Ериксен бе привлечен в Тотнъм през 2013 година от Аякс за 13,5 милиона евро. В последните години той бе един от най-важните играчи на “шпорите”, като има 291 мача, 68 гола и 87 асистенции с екипа на лондончани.

КАРИМ БЕНЗЕМА СЕ ИЗРАВНИ С МЕСИ

Нападателят на Реал (Мадрид) КаримБензема повтори постижение на звездата на Барселона Лионел Меси, като вече има отбелязани голове в 15 поредни сезона в Шампионската лига. Френският ас отбеляза две от попаденията при победата с 6:0 над Галатасарай, като вече има 62 гола в турнира, което го нарежда на четвърто място във вечната ранглиста. Той също така изпревари холандеца Рууд ван Нистелрой, който има 60 гола в кариерата си.

Първите си голове в Шампионската лига Бензема бележи още с екипа на Лион, където играе между 2004 и 2006 година. Лидер по попадения в поредни сезони е бившият футболист на Манчестър ЮнайтедРайънГигс, който е вкарвал в 16 издания на турнира. С най-много голове пък е КристианоРоналдо – 128, следван от Меси със 113.

„КРАЛЕТЕ”С ИНТЕРЕС КЪМ САНЧО

В Реал (Мадрид) проявяват интерес към крилото на Борусия (Дортмунд) ДжейдънСанчо, твърди “ДейлиМейл”. Според изданието мадридчани са следили 19-годишния талант още през 2017 година, когато той напусна Манчестър Сити и премина в настоящия си отбор.

Смята се, че в Дортмунд са се примирили, че това е последният сезон на английския национал на “Сигнал Идуна Парк”. Затова оттам вече му търсят заместник. Цената на играча е 100 млн. паунда, като Манчестър Юнайтед също е свързван с неговото име. Санчо, който има 4 гола и 7 асистенции в 14 мача във всички турнири през този сезон, не е единственият вариант пред Реал (Мадрид) за подсилване на атаката на тима. КилианМбапе от Пари Сен Жермен и Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити също са в полезрението на “кралския клуб”.