ОТВЛЕЧЕНАТА ВИКТОРИЯ… НЯМА ДА СЪДИ ПОХИТИТЕЛЯ СИ

0
768

18-годишната Виктория от Добрич, която през лятото на миналата година бе отвлечената и държана 20 дни в плен, не желае да предяви граждански иск срещу похитителя си Мирослав и не иска да бъде конституирана като частен обвинител в производството.
34-годишният Мирослав Дяков е обвинен в извършването на три престъпления – противозаконно лишаване от свобода, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици с цел разпространение. В продължение на 20 денонощия – от 3 до 24 юли 2018г., той държал девойката против волята й в обитавания от него апартамент в Добрич, което е извършено по мъчителен и опасен за здравето й начин. Според обвинението, в същия период той причинил на потърпевшата средна телесна повреда, изразяваща се в причиняването на тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й.
Припомняме, че ученичката от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина бе открита в дома на 34-годишния дилър. Тя бе обезобразена от бой и гаври, държана 20 дни без храна и вода, постоянно дрогирана с три вида наркотици, върху тялото й бяха открити следи от угасени цигари. Момичето бе открито на ръба на оцеляването при случайна проверка за наркотици в дома на Мирослав. При вида му дългогодишни лекари разкриха потресени, че никога досега не са виждали такова зверство. Нивото на хемоглобина на Виктория бе 35, при норма минимум 120. Девойката била обезобразена от боя, измършавяла, със сивопепеляв цвят на кожата, на ръба на живота. Била толкова наплашена, че при всеки опит да бъде докосната, подскачала от страх.

 

Мъжът е обвинен и за това, че през периода от 23 март до 24 юли 2018 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамин, на обща стойност 80.10 лева.
В хода на разпоредителното заседание Виктория заяви, че не желае да предяви граждански иск срещу подсъдимия и да бъде конституирана като частен обвинител в производството.
Подсъдимият и неговият защитник изразиха желание процесът да премине по реда на съкратеното съдебно следствие – с признаване на всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт. Следващото заседание на делото за предварително изслушване на страните по реда на съкратената процедура е насрочено за 29 ноември 2019 г., от 9.00 часа. НДТ

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST