СЕДЕМ ОТ СЕДЕМ ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ДОБРУДЖА

Футболистите на Добруджа продължават без загубена точка в Североизточна трета лига. Седем мача – седем победи. В мач от осмия кръг на първенството „жълто-зелените” се наложиха като гости с класическото 3:0 над състава на Хитрино.

Избраниците на Светослав Петров установиха надмощие от самото начало на двубоя и заслужено стигнаха до поредния си успех. В 30-ата минута Янчо Андреевоткри головата сметка на добруджанци с удар от границата на наказателното поле. След седем минути той се разписа отново и удвои преднината на гостите.

След почивката добричкият тим продължи да диктува събитята на терена и в 51-ата минута Денис Кадир след самостоятелен пробив прати топката в мрежата на Хитрино и оформи крайния резултат. Домакините пропуснаха възможността да стигнат до почетно попадение в 65-ата минута, когато получиха дузпа. Капитанът на тима Христо Александров изпълни наказателния удар, но стражът на Добруджа Димитър Илиев спаси удара му.

Съставът на Добруджа: Димитър Илиев, Иво Вихренов, Михаил Венков, Симеон Митев, Мартин Дичев, Тодор Паланков, Денис Кадир, Антоан Вълчев (71-Георги Топалов), Кристиан Пешков (63-Стефан Митев), Янчо Андреев, Кристиян Петков (84-Александър Георгиев).

 

ЛЮБО ПЕНЕВ ПРЕД ЗАВРЪЩАНЕ В ЦСКА-СОФИЯ

Любослав Пенев може да се завърне като старши треньор на ЦСКА-София. Това е станало ясно след среща между хора от управата на клуба и фенове на “червените”, съобщава БТА. Пенев води отбора през пролетта, но в началото на май, малко преди края на сезона, напусна, като обяви, че причината за това е липсата на подкрепа от страна на ръководството.

Вариант е бил и друг бивш наставник на ЦСКА-София – Стамен Белчев, който в момента води новака в елита Арда (Кърджали), но той е отклонил възможността отново да работи на “Българска армия”.ЦСКА-София в момента временно се води от Добромир Митов, който замени напусналия в началото на миналата седмица Люпко Петрович. Очаква се развитие по този въпрос в следващите няколко дни.

 

ЛИВЪРПУЛ ПРЕЧУПИ ЛЕСТЪР С ДУЗПА В 95-АТА МИНУТА

Ливърпул постигна 17-а поредна победа в Премиър лийг и осма такава от началото на сезона, след като надделя с 2:1 над Лестър на “Анфийлд”. Мърсисайдци стигнаха много трудно до този успех, като голът на победата падна в 95-ата минута от дузпа.С нея мърсисайдци дръпнаха с осем точки пред шампиона Манчестър Сити, който късно вчера прие Уулвърхамптън. За Лестър, който заема трето място във временното класиране, това бе едва втора загуба от началото на сезона.

Двубоят бе по-особен за мениджъра на гостите Брендън Роджърс, който се завърна на “Анфийлд”, след като бе начело на Ливърпул в периода 2012-2015. Той бе посрещнат топло на стадиона на мърсисайдци.

Мохамед Салах започна на върха на атаката на Ливърпул. Роберто Фирмино бе преместен отляво, докато Садио Мане действаше  отдясно. В хода на мача тримата неведнъж сменяха местата си.Салах отправи първия точен удар в 4-тата минута, но в него липсваше сила и Шмайхел улови без проблеми.Действията се развиваха изцяло в половината на гостите, които трудно успяваха да преминават центъра в първия четвърт час.В 13-ата минута Милнър получи добра възможност да открие, след като получи пас от Александър-Арнолд. Опитният халф стреля от движение, но над вратата.Постепенно Лестър поизравни играта и по-често започна да действа в половината на Ливърпул. В 30-ата минута домакините организираха контраатака, Мане проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Шмайхел. В 37-ата минута Александър-Арнолд извърши глупава постъпка, след като при излязла от игра топка влезе доста остро в глезена на Тилеманс. Ситуацията бе прегледана от ВАР за евентуален червен картон, но в крайна сметка десният бек не получи нищо. Пет минути преди почивката Милнър изведа Мане с пас от дълбочина. Еванс не се намеси добре, което даде шанс на сенегалеца да нахлуе отляво и да стреля много точно в далечния ъгъл – 1:0. В крайна сметка Лестър не създаде нито едно положение през първата част и не успя да нанесе нито един точен удар.

В самото начало на втората част Шмайхел изби удар отблизо на Салах след центриране на Александър-Арнолд. Ливърпул продължи да играе по-добре.В 56-ата минута Мане и Салах направиха добро двойно, но Еванс чукна топката в крака на сенегалеца и тя премина встрани от лявата греда на вратата на Шмайхел. В 73-ата минута Лестър нанесе първия си удар в мача.Отправи го Прает от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри встрани от вратата.Някъде в този момент Ливърпул предостави инициативата, прибра се и явно възнамеряваше да действа на контраатака.Лестър се възползва от тази ситуация в 80-ата минута, когато Перес изведе добре Мадисън, който стреля между краката на Адриан – 1:1.Ливърпул потърси победата и в крайна сметка успя да я постигне. В 93-ата минута Дивок Ориги проби, но Олбрайтън му отне топката и продължи да я владее в наказателното поле, вместо да я изчисти в корнер. Там обаче Мане му я открадна, след което Олбрайтън ритна сенегалеца.Мане падна, а реферът посочи бялата точка.ВАР правилно потвърди решението му.Джеймс Милнър изпълни безупречно дузпата, с което донесе 17-а поредна победа на Ливърпул в Премиър лийг.

 

ПЕТА ПОБЕДА ЗА РЕАЛ (МАДРИД) В ЛА ЛИГА

Отборът на Реал (Мадрид) надви с 4:2 Гранада в двубой от осмия кръг на Примера дивисион. Карим Бензема (2), Еден Азар (45) и Лука Модрич (61) дадоха категоричен аванс на “белите”, но подарък от Алфонс Ареола върна интригата.Дарвин Мачис вкара дузпа в 69-ата минута, а Домингос Дуарте беше точен в 77-ата.В 90-ата Хамес Родригес се разписа за крайното 4:2.

Всъщност Реал (Мадрид) победи втория в класирането и затвърди лидерската си позиция.”Лос меренгес” играят стабилно в Ла Лига, за разлика от Шампионската лига, където има една точка от две срещи.Алфонс Ареола застана на вратата на “белите” вместо невъзстановения Тибо Куртоа. Поради проблемите си в лявата зона на защитата Зинедин Зидан смени позицията на Даниел Карвахал. В атака очаквано се появиха Гарет Бейл, Карим Бензема и Еден Азар.

Срещата на “Сантиаго Бернабеу” започна с ранен гол във вратата на гостите.След по-малко от две минути игра Гарет Бейл впечатли с превъзходно подаване с външен фалц, с което изведе Бензема сам срещу вратаря. Френският стрелец беше загърбил своя пазач и реализира от пет метра – 1:0. Играчите на Диего Мартинес не бяха достатъчно концентрирани, тъй като протестираха за игра с ръка на Серхио Рамос секунди по-рано.В 11-ата Карвахал се включи отляво и намери начин да стреля със силния си десен крак.Вратарят Руи Силва успя да реагира и да избие.В 16-ата се откри ново голово положение пред вратата на “червено-белите”.Защитата на южняците не беше подготвена за центриране на Бензема и остави Федерико Валверде абсолютно сам.Уругвайският халф стреля с глава от десет метра – вратарят Силва плонжира и улови.В 24-ата Рамос стреля от 21-метров пряк свободен удар, топката рикошира в стената, заблуди вратаря и премина покрай гредата за корнер.Две минути по-късно съдията Хайме Латре пусна добър авантаж, получи се страхотна скоростна акция за Реал и отново Карвахал беше на стрелкова позиция.Защитникът се сдоби с топката по земя около точката на дузпата, а вратарят изби с крак след ниския удар.В 34-ата Кроос беше заменен принудително от Модрич. В 40-ата Бензема пусна топката в малкото наказателно поле, вратарят изби, кълбото попадна у Бейл, който от малък ъгъл не намери вярно продължение.В добавеното време на полувремето Валверде на два пъти отне топката, възползвайки се от несполучлив опит за изнасяне на кълбота.Халфът подаде към Азар, който реализира с удар от 16 метра под гредата – 2:0.

В 55-ата Роберто Солдадо игра нечисто срещу Каземиро и получи жълт картон.Играчите на Гранада поискаха втори жълт картон за бразилеца заради участието му в спречкването, ала съдията не видя причина за това.В 61-ата Модрич реализира брилянтен гол.Актуалният носител на “Златната топка” шутира мощно от 25 метра и прати кълбото в горния десен ъгъл – 3:0.В 67-ата Алваро Одриосола върна топката на крак към Ареола, който излишно я задържа, беше притиснат и в опита си да изрита топката, изрита крака на Дарвин Мачис. Марвин реализира дузпата с хубав изстрел до гредата – 3:1.В 77-ата мадридчани допуснаха втори гол.След изпълнение на корнер топката беше продължена от първа греда и Домингос Дуарте протегна крак, за да се разпише от пет метра – 3:2.В 86-ата “лос меренгес” изковаха чудесна атака с няколко докосвания, възползвайки се от празните пространства.Одриосола подаде към далечната греда за непокрития Бензема, който от прекрасна позиция не успя да преодолее вратаря.В добавеното време резервата Хамес Родригес вкара за крайното 4:2, оставен непокрит на седем метра от голлинията.

Реал продължава да е без загуба в Ла Лига, като има пет победи и три ремита.

 

ДОН ДИЕГО ЗАПИСА ПЪРВА ПОБЕДА И Я ОТПРАЗНУВА В СВОЙ СТИЛ

Аржентинската легенда Диего Марадона постигна първа победа като треньор на Химнасия Ла Плата в местното първенство, информира „Спортал”.Отборът на Дон Диего спечели с 4:2 гостуването си на Годой Крус и се измъкна от последното място в класирането, където остана пък съперникът му.

Химнасия нямаше победа от началото на май. Преди мача с Годой Крус тимът беше в серия от 7 загуби, но за 90 минути вкара толкова попадения, колкото във всичките си предишни 8 мача от старта на сезона.”Малвинас Архентинас” в Мендоса беше поредният стадион, на който феновете демонстрираха огромно уважение и обич към един от най-великите в историята на футбола. Домакините бяха приготвили специална хореография с ликовете на Марадона, Лионел Меси и папа Франциск, а надписът на фона на аржентинския флаг гласеше: “Национална гордост”.

Самият двубой се разви много драматично.Леонардо Контин откри за Химнасия още във втората минута, а в 44-ата се разписа и Виктор Аяла от пряк свободен удар.Домакините върнаха едно попадение още преди почивката благодарение на Хуан Франсиско Брунета. Същият футболист изравни в 61-ата минута, когато Годой Крус вече беше с човек по-малко заради червен картон на Хоакин Варела.В 81-ата парагваецът Мигел Жаке също беше изгонен.С 9 души домакините рухнаха.Аяла в 83-ата (отново от фаул) и Матиас Гарсия в 87-ата минута вкараха нови два гола за Химнасия и осигуриха на отбора така чаканата победа.

След мача Марадона направи истинско шоу в съблекалнята.Танцът на Дон Диего беше повече от странен, но футболистите бурно го аплодираха.

 

БУФОН СРАВНИ МЕСИ И КРИСТИАНО С ФЕДЕРЕР И НАДАЛ

Ветеранът Джанлуиджи Буфон сравни футболните звезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо с тенис величията Роджър Федерер и Рафаел Надал.“Класата на Федерер е неограничена, докато при Надал става дума основно за постоянство, много пот и талант – заяви Буфон. – Няма как иначе да спечелиш толкова турнири от Големия шлем. Здравите тренировки и постоянното желание да става все по-силен, позволиха на Рафа да бъде на нивото на най-талантливия тенисист в историята. Сравнението е очевидно и ме кара да се засмея, тъй като Лео Меси е като Федерер, докато Кристиано е като Надал.”

В интервю за списание Sportweek на Gazzetta dello Sport вратарят на Ювентус посочи сънародника си Алесандро Дзанарди за най-големия спортен герой, когото познава.Дзанарди беше пилот във Формула 1, но тежка катастрофа през 2001 г. го остави без крака.И все пак той продължи да участва в състезания със специално пригодени автомобили, а освен това спечели златен медал от Параолимпиадата през 2012 г. “Малцина биха се съвзели след това – дори без крака.Алекс ни учи колко важен е умът ти и че той управлява всичко.Независимо че е ограничен във възможностите си, Дзанарди мисли активно и създава различни неща, които да ти помогнат”, обясни Буфон.

 

ЮВЕНТУС ИСКА ДА СЕ РАЗДЕЛИ ПОНЕ С ТРИМА

Ювентус планира да се раздели с поне трима футболисти през зимния трансферен прозорец.Според информации в италианската преса “Старата госпожа” ще опита да пласира Марио Манджукич, Марко Пяца и вратаря Матия Перин.

Към Манджукич има интерес от Катар, както и от Манчестър Юнайтед, Пяца вероятно ще бъде преотстъпен в друг италиански клуб, а Перин бе близо до трансфер в Бенфика и торинци се надяват лисабонският гранд да възобнови интереса си през зимата.От ръководството на шампиона на Италия са склонни да изслушат предложения и за други играчи, а през лятото сред спряганите за напускане бяха още Блес Матюиди, Емре Джан и Пауло Дибала.

 

 

ЦСКА СЕ РАЗВИХРИ И ПОМЕТЕ ВИТОША (БИСТРИЦА)

ЦСКА спечели с 4:0 домакинството си на Витоша (Бистрица) от 12-ия кръг на efbet лига.Така “червените” се реваншираха пред феновете си за загубата с 1:2 от Берое миналата седмица.След срещата в Стара Загора от “Българска армия” си тръгна Люпко Петрович. Сега функциите на треньор бяха поверени на Добри Митов, който изкара известно време начело на отбора по-рано този сезон.

Сред титулярите на ЦСКА не попаднаха Тиаго и Евандро, които стартираха срещу Берое. На пейката място намери и най-новото попълнение Томи Юрич, който дори дебютира за “червените”, след като се появи на терена 14 минути преди края.Тони Уот, Раул Албентоса, Кристиан Малинов и Евандо се разписаха за успеха на ЦСКА. “Червените” вече имат 22 точки, с четири по-малко от Левски и Локо (Пловдив). Витоша е твърдо последен с една победа и 11 загуби.

Мачът започна отлично за “червените”.Още в 4-ата минута те поведоха с гол на Тони Уот. Кристиан Кацарев отрази удар на Греъм Кери, но беше безпомощен при добавката на централния нападател.В 10-ата домакините бяха близо до втори гол, но ударът на Албентоса мина над вратата.Надмощието на домакините продължи и те изпуснаха още един голов шанс в 14-ата минута. Стражът на Витоша извади удар на Соу в корнер.Четири минути след това Раул Албентоса направи резултата 2:0, след като засече с глава центриране от корнер на Кери.В 39-ата минута Малинов вкара трети гол за ЦСКА.Той се възползва от пас на Жанио Бикел и опъна мрежата с шут от границата на вратарското поле.

Второто полувреме започна с ново положине за домакините.В 47-ата минута те можеха да водят с 4:0, но удар на резервата Рубен Пинто беше отразен от Кацарев. Малко по-късно Отабор качи топката върху напречната греда.В 72-ата минута Евандро се възползва от грешка на съперниковия вратар и увеличи аванса на своя тим. До края темпото поспадна и повече голове нямаше.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА