ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ПОБЕДИ ЗА ДОБРУДЖА И УСТРЕМ (ДОНЧЕВО) В ТРЕТА ЛИГА; СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА; ЦСКА-СОФИЯ ВЕЧЕ Е НА 11 ТОЧКИ ОТ ВЪРХА; ЛЕЧКОВ: ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ Е НОВИЯТ СТАРШИ ТРЕНЬОР НА БЪЛГАРИЯ; УЕФА С НОВА ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ЗА ИВАЙЛО СТОЯНОВ; АНЧЕЛОТИ: ЩЕ ЗВЪННА НА ИБРАХИМОВИЧ; БАЙЕРН ПЛАТИ ЗА ПРОПУСКИТЕ СИ; МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ГОТВИ ОФЕРТА ЗА ДЖАН ПРЕЗ ЗИМАТА

0
900

 

ПОБЕДИ ЗА ДОБРУДЖА И УСТРЕМ (ДОНЧЕВО) В ТРЕТА ЛИГА

Футболистите на Добруджа записаха девета поредна победа в Североизточната трета лига. В мач от 10-ия кръг „жълто-зелените” се наложиха като гости над състава на Бенковски (Бяла, Русенска област) с 2:1. Домакините, които са последни в класирането с актив само от една точка, бяха напът на прекъснат победната серия на добричкия тим. Резултатът бе равен 1:1 до последната минута, когато момчетата на Светослав Петров стигнаха до победното попадение.

Добруджанци пропуснаха няколко положения в началото на двубоя, а в 25-ата минута домакините поведоха. Играч на Бенковски забеляза, че стражът на гостите Иван Василев не е на мястото си, и с прехвърлящ удар от около 50 метра прати топката в мрежата. Избраниците на Светослав Петров възстановиха равенството в 39-ата минута – Стефан Митев посрещна избита от защитник на домакините топка и с плътен удар направи вратаря безпомощен – 1:1. При този резултат завърши първото полувреме. След почивката добруджанци настойчиво търсеха победата и усилията им бяха възнаградени в последната минута, когато Мартин Дичев с шут от границата на наказателното поле оформи крайния резултат.

Успешен бе отминалият кръг и за футболистите на Устрем (Дончево). Те разбиха като гости състава на Хитрино с 5:2. В герой на мача се превърна бившият капитан на Добруджа Кристиян Димитров, който вкара три гола. Другите попадения отбелязаха Станислав Иванов и Станимир Андонов. След този успех Устрем има вече 18 точки в актива си и заема четвърта позиция във временното класиране.

 

СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – X КРЪГ

Хитрино (Хитрино) – Устрем Д (Дончево)     2:5

Ботев (Нови пазар) – Тополи 2010 (Тополи) 0:2

Шумен 2007 (Шумен) – Черноломец (Попово)      2:2

Калиакра 1923 (Каварна) – Кубрат 2016 (Кубрат) 1:2

Септември 98 (Тервел) – Суворово 1 (Суворово)  отложен

Бенковски (Бяла) – Добруджа 1919 (Добрич)       1:2

Светкавица (Търговище) – почива

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Добруджа 9      9      0      0      28:5  27
  2. Суворово 9      6      1      2      29:6  19
  3. Черноломец 9      6      1      2      20:10        19
  4. Устрем (Дон) 9 6      0      3      15:17        18
  5. Септември 9      5      2      2      17:7  17
  6. Шумен 2007 9      4      3      2      18:11        15

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Светкавица 9      4      1      4      18:21        13
  2. Калиакра 9      4      0      5      18:25        12
  3. Хитрино 10     3      1      6      14:20        10
  4. Тополи 9 3 1      5      11:15        10
  5. Кубрат 9 3 0      6      7:17  9
  6. Ботев (НП) 9 0      1      8      7:25  1
  7. Бенковски 9 0      1      8      5:28  1

 

ПРОГРАМА ЗА XI КРЪГ

1 ноември 2019 г., петък, 14:00 ч.

Суворово 1 (Суворово) – Хитрино (Хитрино)

Септември 98 (Тервел) – почива

Кубрат 2016 (Кубрат) – Светкавица (Търговище)

Черноломец 1919 (Попово) – Калиакра 1923 (Каварна)

Тополи 2010 (Тополи) – Шумен 2007 (Шумен)

Добруджа 1919 (Добрич) – Ботев (Нови пазар)

Устрем Д (Дончево) – Бенковски (Бяла, обл. Русе)

 

ЦСКА-СОФИЯ ВЕЧЕ Е НА 11 ТОЧКИ ОТ ВЪРХА

Локомотив (Пловдив) надигра с 1:0 ЦСКА-София в мач от 13-ия кръг на efbet Лига и остана на само четири точки от първото място в първенството. Единственото попадение отбеляза Йосиф Томашевич в 16-ата минута. Поражението остави ЦСКА-София на 11 точки от лидера Лудогорец и на 7 от Локо (Пловдив) и Левски в битката за местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Новият наставник на гостите Милош Крушчич заложи на любопитна четворка в атака. Там започнаха Кери, Уот, Отабор и Али Соу, които обаче не се справиха на ниво през първата част. Като титуляр за домакините стартира легендата Георги Илиев, който изравни рекорда на Марин Бакалов за най-много мачове в елита – 454.

Срещата започна с опасна атака за „смърфовете”, при която Ожболт се озова очи в очи с Бусато още преди да са изтекли и две минути, но нападателят се засуети и изстрилът му бе блокиран. В 8-ата минута Локомотив получи право да изпълни фаул за нарушение на Занев срещу Ожболт пред границата на наказателното поле, но Георги Илиев шутира над напречната греда. В 14-ата минута дойде и най-чистото положение в мача до този момент. Малембана допусна груба грешка, позволявайки на Соу да се озове сам срещу вратаря, таранът на „червените” опита да реализира с фалцов изстрел в далечния ъгъл, но прати топката покрай лявата греда. Локомотив отговори по най-добрия начин само 120 секунди по-късно. Парвис Умарбаев напредна през центъра, успя да се пребори с четирима футболисти в червено на границата на наказателното поле и подаде към непокрития Томашевич, който с плътен шут вкара – 1:0 за Локомотив (Пловдив).  Попадението обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като голмайсторът бе в засада при паса към него. След него Локомотив взе изцяло инициативата и тотално надигра своя съперник до края на първото полувреме, създавайки доста възможности за нов гол, които не бяха реализирани. В 27-ата минута Димитър Илиев се разходи в наказателното поле на гостите и пусна успоредно на голлинията, като чудото спаси „червените” от втори гол, тъй като трима играчи на Локомотив пропуснаха да вкарат на метър пред голлинията. В 41-ата минута Малинов изведе великолепно Соу под ъгъл сам срещу вратаря, но Луков затвори добре централния нападател на „червените” и той се принуди да стреля в неговото тяло. В 44-ата минута Локо като по чудо не вкара втори гол. Георги Илиев шутира от 22 метра, Бусато изби в краката на Карагарен, националът на България направи добавка от 8-9 метра, но стражът на гостите успя да спаси.

През второто полувреме двата отбора си размениха ролите и ЦСКА-София бе по-добрият тим. В 48-ата минута „червените” направиха два невероятни пропуска. Първо Кери не успя да вкара от два метра след центриране отляво на Евандро и феноменална намеса на Луков. Последва добавка на Соу от метър, но стражът на „смърфовете” отрази по още по-невероятен начин. В 82-ата минута домакините останаха с 10 човека след заслужен втори жълт картон на голмайстора Томашевич, който извърши грубо нарушение около флагчето за ъглов удар. Въпреки че останаха с човек по-малко, домакините можеха да вкарат второ попадение в 88-ата минута. Тогава Димитър Илиев стреля с глава в гредата след центриране от корнер, а при добавката му футболист в червено изби малко пред голлинията.

ЛЕЧКОВ: ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ Е НОВИЯТ СТАРШИ ТРЕНЬОР НА БЪЛГАРИЯ

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков заяви пред Sportal.bg, че Георги Дерменджиев вече може да се счита за селекционер на националния отбор. “Обявявам го пред вашата медия, нека се знае: Георги Дерменджиев е новият старши треньор на България. Всичко е уточнено, той вече е селекционер. Утре ще довършим нещата документално. Няма какво да го обявяваме, обявил съм го пред вашия сайт”, каза Лечков.По-късно новият селекционер на националния отбор призова да не се гледа толкова негативно на “лъвовете”. Той призна, че поема тима в труден момент. „Да, аз поемам националния отбор. Наистина се разбрахме и има малки технически подробности, които не са никакъв проблем. Подписването на договора е формалност. Наясно съм с цялата обстановка каква е. Да, вярно, че поемам отбора в труден момент, но нека да не гледаме толкова негативно. Не сме първата и единствена страна, която губи с 0:6. Нали помните как Германия би Бразилия със 7:1 на Мондиал 2014… Трябва да сме реалисти и дори когато губим, нека да уважаваме отбора си. Това са ни възможностите на този етап”, каза Дерменджиев пред “Блиц”. “Шансове има, но нека вървим стъпка по стъпка. Знаете, че ще има и ново ръководство на футболния съюз. Целта ми сега е да направя така, че за баражите през март да имаме готов отбор. Да, шансовете за Евро 2020 са още живи, като се има предвид и че ще се паднем със съперник от нашата черга. Важното е да сме в оптимална форма и да покажем най-доброто през март”, добави специалистът.

УЕФА С НОВА ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ЗА ИВАЙЛО СТОЯНОВ

Нова отлична оценка за съдийството си в Европа получи българският международен рефер Ивайло Стоянов за цялостна работа на квалификационен юношески турнир. През миналата седмица той ръководи два мача от Европейските квалификации за юноши до 19 години и се справи на много високо ниво. Стоянов ръководи срещите Латвия – Израел (0:0) и Израел – Холандия (0:2). Максимални са оценките му за движение по терена и дисциплинарен контрол.

В първата среща той показа пет жълти картона, а във втората – четири. В крайна сметка първите две места в тази квалификационна група заеха отборите на Холандия и Латвия, а Израел остана на трето място. В писмо на израелската делегация до УЕФА се отбелязва задоволство от работата на Ивайло Стоянов като главен съдия на мача им с холандците.

АНЧЕЛОТИ: ЩЕ ЗВЪННА НА ИБРАХИМОВИЧ

Треньорът на Наполи Карло Анчелоти беше помолен да коментира думите на шведския нападател Златан Ибрахимович, който обяви, че е готов за завръщане в Серия „А”. Нещо повече – 38-годишният таран на ЛА Галакси посочи именно клуба от Неапол като евентуален вариант. Златан има договор с калифорнийския отбор до 31 декември, след което става свободен агент. “Ще му се обадя да му кажа, че го чакаме. Изпитвам много добри чувства към него. Видях как вкара 29 гола в 30 мача в MLS. След разговора ще ви разкажа как е минало”, пошегува се Анчелоти.

Междувременно самият Ибрахимович говори за треньорите, с които е работил в миналото. С най-голямо влияние върху него се оказа, че е бил Жозе Моуриньо. Най-неприятно му е било с Джосеп Гуардиола по време на престоя му в Барселона. “Като треньор е феноменален, но като човек…”, казва шведът.

БАЙЕРН ПЛАТИ ЗА ПРОПУСКИТЕ СИ

Байерн (Мюнхен) сътвори куп пропуски при гостуването си на Аугсбург и в крайна сметка плати скъпо за това. Шампионите си тръгнаха само с точка след 2:2 в среща от 8-ия кръг на Бундеслигата, с което пропуснаха възможността да излязат начело. Мюнхенци водеха с 2:1 и се надпреварваха да изпускат, за да дойде добавеното време, в което домакините ги изненадаха с попадение за крайното 2:2.

Двубоят започна ударно за домакините с гол още в първата минута. Тогава Марко Рихтер реализира след подаване на Рани Кедира с глава. Байерн можеше да допусне втори гол в 9-ата, когато Никлас Зюле получи травма и позволи на Рихтер да излезе на добра позиция. Младият футболист обаче шутира в аут, вместо да подаде на свой съотборник, който беше сам срещу вратаря. Контузията на Зюле не се оказа лека и той беше заменен от Дейвид Алаба. Направи впечатление, че освен Алаба в тези секунди Ковач изпрати още двама бранители да загряват. Все пак Байерн бързо преодоля шока и в 14-ата изравни. Тогава Гнабри центрира към Левандовски, който беше точен с глава за 1:1. Мюнхенци бяха на крачка от втори гол в 21-ата, когато Лева беше изведен зад последния в защитата на съперника, но не успя да овладее топката и вратарят Томаш Кубек я хвана. Гостите натиснаха с всички сили, но в 39-ата минута гредата лиши Гнабри от второ попадение за Байерн. Минута по-късно Тиаго Алкантара стреля към вратата, на която не беше Кубек, но защитник в бяло изчисти. Байерн все пак стигна до обрата. Четири минути след подновяването на играта Гнабри заби майсторско попадение с левия крак след далечен изстрел. Той вече е участвал в 9 гола в последните 4 мача на отбора си. Германският национал беше във вихъра си и в 52-ата изведе Коутиньо очи в очи с Кубек, но стражът парира изстрела. Домакините от Аугсбург не можеха да се справят с разигралия се противник, но в 55-ата бяха близо до изравняването. Тогава Рубен Варгас получи коридор по дясното крило, но побърза да шутира и пропусна да застраши по-сериозно Мануел Нойер. Шампионите не изпускаха водачеството в играта и последваха пропуски на Гнабри, Коман и Левандовски. Изпуснатите възможности пред Кубек се редяха, за да дойде 89-ата минута. Тогава Нойер показа, че не е заспал, след като парира много силен удар на Филип Макс. Секунди след това Мюлер също пропусна. Това обаче не беше краят, защото в продължението Кордова задмина Люка Ернандес и подаде към Финбогасон, който реализира от няколко метра за 2:2. Така шампионите вече не са спечелили половината от срещите си в Бундеслигата. През миналата есен по подобен начин Аугсбург им измъкна “хикс” с гол в края.

Във вторник Байерн гостува на Олимпиакос в Шампионската лига, а след това приема Унион (Берлин).

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ГОТВИ ОФЕРТА ЗА ДЖАН ПРЕЗ ЗИМАТА

Манчестър Юнайтед ще опита да привлече халфа на Ювентус Емре Джан през зимния трансферен прозорец, твърди “Скай спортс”. 25-годишният германец, който е бивш играч на Ливърпул, е един от любимците на Масимилиано Алегри. Името на бившия наставник на Юве все по-често се свърва в последно време с “червените дяволи” като евентуален заместник на Оле Гунар Солскяер. Предполага се, че италианският клуб ще иска за него около 35 милиона паунда.

През този сезон Джан игра за Юве в 3 мача в Серия „А”. Клубът не го картотекира в групата за участие в мачовете от Шампионска лига.