ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: НОВ СКАНДАЛ С КРИСТИАНО И ЮВЕНТУС; ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ; КЛОП: СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ЛИВЪРПУЛ ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ПО НАПЪЛНО РАЗЛИЧЕН НАЧИН; ЛУКАКУ ОСТАНА ИЗВЪН ГРУПАТА НА ЮНАЙТЕД ЗА ТУРНЕТО В ОСЛО; ТРЕНЬОРЪТ НА МИЛАН: ПРОГРЕСЪТ В ОТБОРА НАДМИНАВА ОЧАКВАНИЯТА МИ

0
1256

НОВ СКАНДАЛ С КРИСТИАНО И ЮВЕНТУС

Ювентус може да плаща компенсации заради контролата със сборен отбор на играчите от корейското първенство в петък. Причината е, че участие в мача не взе звездата на италианците Кристиано Роналдо, който изгледа мача от пейката.

Според организаторите The Fasta в договора за контролата и фигурирала клауза, според която португалецът трябва да играе поне 45 минути. За срещата бяха продадени 65 000 билети и феновете били разочаровани от отсъствието на Роналдо. Организаторите дори са предложили да възстановят частично сумата за билети на зрители.

От началото Ювентус искал да остане в страната само 12 часа, като отказали дори да спят там. За половиндневния си престой клубът прибрал около 300 000 евро. Отборът пристигнал в Сеул 7 часа преди началото на мача, а големи задръствания в града станали причина двубоят да започне с 50 минути закъснение.

“Не знаехме, че Роналдо няма да играе. Отправихме многократни заяви и оплаквания към Ювентус, но бяхме игнорирани”, коментират организаторите на срещата. Очаква се представители на италианците да пътуват до Корея, за да се извинят за ситуацията.

ТРАНСФЕРИ МЕЖДУ ФУТБОЛНИТЕ КЛУБОВЕ

ЦСКА-СОФИЯ ВЛИЗА В БИТКА СЪС СПАРТАК (МОСКВА) ЗА НАПАДАТЕЛ НА ИНТЕР. Отборът на ЦСКА-София е отправил оферта за румънския национал Джордже Пушкаш от Интер. Информацията е на “Газета Спортурилор”. Изданието твърди, че 23-годишният нападател не попада в плановете на треньора Антонио Конте. Интерес към Пушкаш има и от Спартак (Москва). Футболистът има четири гола в осем мача за националния отбор на Румъния. През това лято той се завърна в Интер, а през миналия сезон Пушкаш бе част от Палермо, където вкара 10 попадения за 30 срещи в Серия “Б”. Преди дни Джордже се разписа при една от дузпите за “нерадзурите” при загубата от Ювентус в мач от Интернешънъл чемпиънс къп. След това Пушкаш беше освободен от Конте да се върне в Румъния за сватбата на сестра си Андреа.

НИКОЛАЙ БОДУРОВ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ В МЛС. Капитанът на ЦСКА-София Николай Бодуров е получил оферта от американския Колорадо Рапидс. Клубът е готов да плати и трансферна сума за 33-годишния защитник, тъй като той има договор с “червените”. Ако се стигне до договорка, това няма да е първият трансфер на тима в САЩ. Едвин Джеси беше последният, който бе пратен в клуб зад Океана. Бодуров вече два пъти е играл в чужбина – в английския Фулъм и в датския Мидтиланд.

ЛУДОГОРЕЦ ПРИВЛИЧА ОЩЕ ЕДИН ЗАЩИТНИК. Лудогорец ще привлече още един краен защитник, съобщава “Тема спорт”. Треньорът на разградчани Стойчо Стоев е набелязал бек от чужбина, който ще бъде взет до края на трансферния прозорец. Това лято шампионите се подсилиха с Жордан Икоко от френския Гинган, но той се представи неубедително в първите срещи от сезона. Бразилецът Сисиньо пък най-вероятно ще бъде продаден до месец. Другите опции в крайната защита също не дават широчина на състава. Станислав Манолев не бе картотекиран за мачовете от евротурнирите, а Антон Недялков често е използван в центъра на отбраната. Това е и причината Стойчо Стоев да настоява за привличането на краен защитник.

В КИТАЙ ПРЕДПОЧЕТОХА ХЪРВАТИН ПРЕД ГАРЕТ БЕЙЛ. Отборът на Джиансу Сунин от Китайската Суперлига привлече хърватския нападател Иван Сантини от тима на Андерлехт. Трансферът на Сантини означава почти сигурно, че клубът няма да вземе нападателя на Реал Мадрид Гарет Бейл, тъй като вече има петима чужденци в състава си. Според правилата на лигата всеки един клуб може да използва до четирима състезатели, родени извън Китай. По тази причина се очаква до дни Джиансу да се раздели с италианеца Габриел Палета, чието място да бъде заето от Сантини. Трансферният прозорец в Китай затваря в сряда, а сделката за Бейл, която беше считана сигурна, пропадна в последния момент.

ОТ ФЛАМЕНГО ПОТВЪРДИХА ТРАНСФЕРА НА ЛЕО ДУАРТЕ В МИЛАН. Бразилският защитник Лео Дуарте може да се счита за почти сигурно ново попълнение на Милан. Това стана ясно от думи на треньора на настоящия тим на Дуарте Фламенго Жорже Жезус след победата с 3:2 над Ботафого. “Сигурен съм, че ще бъде добро попълнение за Милан”, каза Жезус. Според различни публикации, трансферната сума, която Милан ще плати за родения през 1996 година футболист, ще е 11 милиона евро (10 + 1 като бонуси). Футболистът е очакван да се присъедини към новия си клуб в близките 48 часа.

КЛОП: СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ЛИВЪРПУЛ ЩЕ ИЗГЛЕЖДА ПО НАПЪЛНО РАЗЛИЧЕН НАЧИН.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изобщо не е смутен от представянето на неговия отбор по време на предсезонната подготовка. Вчера мърсисайдци загубиха с 0:3 от Наполи, като това беше четвърта поредна контрола, в която европейският шампион не успя да постигне победа. В тези мачове обаче Клоп не можеше да използва голяма част от титулярите си – Алисон Бекер, Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино. Джердан Шакири и Наби Кейта пък са контузени и също не са на разположение. Мениджърът на Ливърпул е сигурен, че отборът му ще изглежда по напълно различен начин след седмица, когато започне сезонът в Англия. Тази неделя мърсисайдци излизат срещу Манчестър Сити в двубоя за “Къмюнити Шийлд”, а на 9 август приемат Норич на старта на сезона в Премиър лийг. “Да ти липсват шестима футболисти е странно. Свикнали сме, че по време на предсезонната подготовка може да губим играчи, но тази година те дори не започнаха от началото, а ще дойдат няколко дни преди или след началото на сезона. Това не е добре. Ние обаче трябва да подготвим всеки толкова добре, колкото е възможно. Трябва да сме готови да се борим на 100% за началото на сезона, с всичко, с което разполагаме. Добрата страна е, че съперниците ни могат да анализират моментното ни състояние и така да си помислят, че ще бъде лесна работа да ни победят. Ние обаче ще изглеждаме по напълно различен начин следващата седмица”, коментира Клоп.

ЛУКАКУ ОСТАНА ИЗВЪН ГРУПАТА НА ЮНАЙТЕД ЗА ТУРНЕТО В ОСЛО

Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку не бе включен в групата от 26-има играчи, които заминаха днес за турнето в Осло. Утре “червените дяволи” гостуват на Кристиансунд, но белгиецът не бе включен в разширения състав на Оле Гунар Солскяер. Това засилва спекулациите, че може би изходящият трансфер на Лукаку, с който се говори цяло лято, изглежда все по-близо. Интер и Ювентус имат интерес към тарана. Друг играч, който също е пред трансфер  – Матео Дармиан, е другият отсъстващ от групата на Манчестър Юнайтед. Алексис Санчес поднови тренировки едва днес и по тази причина също не бе включен в разширения състав.

Ето и групата от 26-има играчи, които заминаха за Осло:

Де Хеа, Лий Грант, Жоел Перейра, Серхио Ромеро; Диого Далот, Фил Джоунс, Виктор Линдельоф, Маркос Рохо, Люк Шоу, Крис Смолинг, Аксел Туанзебе, Аарън Уан-Бисака, Ашли Йънг; Фред, Анхел Гомес, Даниел Джеймс, Джеси Лингард, Хуан Мата, Неманя Матич, Скот Мактоминей, Андреас Перейра, Пол Погба; Таит Чонг, Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд.

ТРЕНЬОРЪТ НА МИЛАН: ПРОГРЕСЪТ В ОТБОРА НАДМИНАВА ОЧАКВАНИЯТА МИ

Треньорът на Милан Марко Джампаоло остана много доволен от играта срещу Бенфика, въпреки загубата с 0:1 в срещата от турнира International Champions Cup.

“Резултатът няма никакво значение. На мен ми хареса как играхме. Отборът се опитваше да доминира. Прогресът ни надминава определено очакванията ми, но това е само първата крачка. Подобрихме много неща в играта си спрямо предишния мач. Харесва ми как работим”, коментира Джампаоло.

За Милан двубоят с Бенфика беше втори в турнира. В първия “росонерите” отново загубиха с 0:1, но срещу Байерн (Мюнхен).

Марко Джампаоло беше назначен официално за треньор на Милан на 1 юли, а договорът му е до 30 юни 2021 година.

https://www.sportal.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST