ДОБРУДЖА И ЧЕРНОМОРЕЦ ПРОДЪЛЖАВАТ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Футболистите на добруджа поднесоха една от изненадите в турнира за Купата на България. Момчетата на Светослав Петров отстраниха състава на  Локомотив (София) след победа на стадион „Дружба” с 1:0 в мач от  предварителния кръг. Единственото попадение в срещата падна в 10-ата минута, когато Галин Стоянов бе изведен на стрелкова позиция и с премерен удар прати топката в мрежата на „железничарите”. Шест минути по-късно Денис Кадир бе съборен в наказателното поле на гостите, но главният съдия Георги Гинчев от Велико Търново не отсъди дузпа. След това столичани установиха надмощие, но не успяха да превземат вратата, пазена от Димитър Илиев. В 82-ата минута шансът бе на страната на домакините – слуд удар с глава на Димитър Георгиев топката срещна напречната греда. Така Добруджа се класира за следващия кръг, в който се включват и отборите от Първа лига. Съперник на добричкия тим ще бъде елитният Ботев (Враца), а мачът ще се играе на 25 септември в Добрич.

Напред в турнира продължава и отборът на Черноморец (Балчик). Тимът на Георги Иванов разби като гост с 4:1 Върбица 2006 (Бенковски) – първенец в междуобластната група Смолян – Кърджали. Попаденията за балчиклии реализираха Калоянов (49), Михайлов (57), Стефанов (70) и Краев, който си заби автогол в последните минути на срещата. В следващия кръг Черноморец ще премери сили с Витоша (Бистрица).

* КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ – РЕЗУЛТАТИ ОТ 1/32-ФИНАЛИТЕ

Суворово – ЦСКА 1948  0:3

Паризан (Червен бряг) – Хебър       1:4

Добруджа – Локомотив (София)       1:0

Загорец – Пирин (Бл)    0:0 (5:4 след дузпи)

Дреновец – Литекс        1:2

Миньор (Перник) – Струмска слава 1:0

Светкавица (Търговище) – Спартак (Плевен)     1:4

Хитрино – Кариана       1:2

Върбица (Бенковски) – Черноморец (Балчик)    1:4

Лато (Алеко) – Спартак (Варна)       0:1

Вихрен (Сандански) – Ботев (Гълъбово)   0:2

Марица (Пд) – Локомотив (Г. Оряховица) 1:3

Созопол – Поморие       0:1

Севлиево – Нефтохимик         1:1 (1:3 след прод.)

Балкан (Ботевград) – почива

Ботев (Ихтиман) – почива

 

БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ ОТ АНГЛИЯ С 4:0

Националният отбор на България записа тежка загуба с 0:4 от Англия в европейската квалификация на “Уембли”. “Трикольорите” определено могат да съжаляват за голямото поражение, след като сами подариха няколко гола на Хари Кейн. Капитанът на “Трите лъва” се отличи с хеттрик и асистенция. Той беше точен първо в 24-ата минута след подарък на Пламен Илиев, докато през втората част реализира две дузпи, които дойдоха след нарушения на Николай Бодуров и резервата му Кристиян Димитров. Между тях Рахийм Стърлинг също записа името си сред голмайсторите.

Балъков стана първият селекционер на България от 55 години, стартирал с три загуби след двете поражения през юни – 1:2 от Чехия и 2:3 от Косово. Родният тим остана с две точки от пет мача в групата, заемайки петото място. Англия е лидер в групата с девет точки и 14 отбелязани гола от три мача, като има с една точка повече от Косово, който гостува след няколко дни в Лондон.

На вратата бе Пламен Илиев. Полевите играчи бяха Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недялков, а Георги Сърмов играеше малко пред централните защитници. Капитанът Ивелин Попов и Кристиян Малинов бяха останалите вътрешни халфовеве, докато Вандерсон и Галин Иванов бяха на двата фланга, а Марселиньо беше изнесен най-отпред.

Двубоят започна на бавни обороти, като “лъвовете” бяха с петима в отбрана, където стоеше и Георги Сърмов. В 4-ата минута Ивелин Попов обра овациите, показвайки майсторство с топката, а в 5-ата минута дойде и първият удар в очертанията на вратата, пазена от Пикфорд. Той беше на Вандерсон, който получи подаване от Марселиньо, но стреля право в ръцете на английския вратар. В 11-ата минута Стърлинг проби опасно и центрира остро към Кейн, но Бодуров изби в корнер. Постепенно англичаните взеха изцяло инициативата на терена. Българският тим  се затваряше добре и не оставяше пространства на противника. Рашфорд стреля далеч от целта в 24-ата минута, но след изпълнение на аут от Пламен Илев топката попадна в българската врата. Стражът първо подаде на Сърмов в наказателното поле, който му върна, за да избяга от пресата на англичаните. Вратарят опита да подаде на Божиков, но прати топката към Стърлинг, който на скорост размина Божиков и намери непокрития Кейн, а той от пет метра вкара своя 23-ти гол за Англия от 40 мача. В 31-ата минута Галин Иванов пропусна да изравни с глава след центриране на Страхил Попов отдясно. Играчът на Славия не успя да нанесе силен изстрел и Пикфорд без проблем спаси. В 37-ата минута Марселиньо намери Вандерсон с пета, но дебютантът за България си поведе дълго топката и пропусна отлична възможност да нанесе удар. В последните минути на първата част Англия тотално доминираше, като веднъж Кейн пропусна с глава.

Втората част започна с голям пропуск за България и последвала дузпа за Англия. Хубаво подаване на Марселиньо изведе Вандерсон отляво на Пикфорд. Бразилското крило стреля силно, а вратарят на Евертън отговори с добър рефлекс и изби. При последвалата контраатака Рашфорд бе фаулиран в наказателното поли и реферът Гуида посочи бялата точка. Бързакът на Манчестър Юнайтед проби, но когато вече се затвори, беше повален от шпагат на Бодуров. Кейн застана зад топката и хладнокръвно удвои в 48-ата минута. Този гол реши всичко в мача, като свали гарда на родните национали и вдигна още повече настроението в играта на Англия. Ударното трио Рашфорд-Кейн-Стърлинг вдигна скоростта и в 54-ата минута падна и трети гол във вратата на “лъвовете”. Рашфорд намери Кейн, който центрира към връхлитащия Стърлинг, а той от три метра на празна врата вкара с бедро, изпреварвайки Божиков. Последваха тежки минути за “трикольорите”. В 71-ата минута резервата Кристиян Димитров подари нова дузпа на англичаните. Той първо се подхлъзна, докато се опитваше да спре Кейн, след което го фаулира отзад. Италианският рефер показа отново бялата точка, а таранът на Англия беше безкомпромисен и вкара своя хеттрик. Ивелин Попов от фаул можеше да стане вторият българин с гол срещу Англия на “Уембли”, но Пикфорд изби удара му под гредата.

 

* КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА

  1. Англия 3 3       0       0       9 точки
  2. Косово 4 2       2       0       8
  3. Чехия 4 2       0       2       6
  4. България 5 0       2       3       2
  5. Черна гора 4 0       2       2       2

 

СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОН ФРАНЦИЯ РАЗГРОМИ АЛБАНИЯ

Световният шампион Франция победи с 4:1 Албания в двубой от група „Н” на европейските квалификации и събра 12 точки след изиграването на пет мача. По толкова имат също отборите на Исландия и Турция, които спечелиха съответно с 3:0 над Молдова и с 1:0 над Андора. Двубоят в Париж започна със закъснение, след като организаторите пуснаха химн на Андора вместо албанския. Делегацията от Балканите протестира и това доведе до забавянето на началния сигнал със седем минути. На полувремето дикторът на “Стад дьо Франс” се опита да поднесе извинения, но сътвори нов гаф, като се обърна към Армения.

Франция беше без контузените звезди Килиан Мбапе, Н’голо Канте и Пол Погба, което принуди селекционера Дидие Дешан да пусне в средата на терена Корентен Толисо и Блез Матюиди, както се и очакваше. В отбраната се завърна Люка Ернандес, а титуляр бе и Клеман Лангле, който беше предпочетен пред съотборника си в Барселона Самюел Юмтити.

Домакините бързо взеха инициативата и в четвъртата минута стигнаха до изпълнение на корнер, но ударът с глава на Лангле мина над вратата. Така се стигна до седмата минута, когато защитата на Албания беше матирана. Рафаел Варан пусна пас в наказателното поле към Кингсли Коман, който нахлу на скорост и с левия крак прати топката край Стракоша. Превъзходството на французите продължи и “петлите” закономерно стигнаха до втори гол, като отново в основата му бе Варан, който намери Гризман, нападателят на Барселона продължи топката към Люка Ернандес. Бранителят на Байерн (Мюнхен) я насочи в наказателното поле, където Оливие Жиру я чукна във вратата на албанците с 36-ия си гол за националния отбор. В 35-ата минута Франция получи дузпа, след като Люка Ернандес беше фаулиран от Маврай. Зад топката застана Антоан Гризман, който стреля силно, но нацели напречната греда. Това беше първи пропуск от бялата точка за Гризман с екипа на Франция, като той беше вкарвал неизменно в предишните си седем опита.

Доминацията на “петлите” продължи и след почивката. В 55-ата минута домакините организираха страхотна атака, завършена от Гризман, но Стракоша успя в последния момент да затвори краката си и да спре топката. В 68-ата минута Франция стигна до трети гол чрез Кингсли Коман, който получи топката на точката за изпълнение на дузпа, успя да се завърти и с десния крак прати кърбото в мрежата. Резервата Джонатан Иконе вкара за 4:0 пет минути преди края и направи мечтан дебют за първия тим на “петлите”. В самия край албанците стигнаха до почетно попадение чрез Сокол Чикалеши.

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ ПРИВЛИЧА ТЕДИЧ ПРЕЗ ЗИМАТА

Шампионът на Англия Манчестър Сити постигна споразумение със сръбския клуб Чукарички за трансфера на нападателя Слободан Тедич, съобщи порталът Manchester Evening News. Сделката ще бъде финализирана през зимния трансферен прозорец, като в касата на Чукарички ще влязат около 3 милиона евро.

Спортният директор на сръбския клуб Ненад Миросавлевич разкри, че “гражданите” са следили Тедич дълго време, преди да му предложат договор. “Той отдавна е в полезрението на Сити. Скаути чести идваха да го гледат. Били са на мачове, на които дори не сме знаели за присъствието им на стадиона. Това е нормална практика за един от най-големите клубове в света. Договорихме се бързо, а този трансфер е отлична реклама за Чукарички и сръбския футбол”, каза Миросавлевич.

Слободан Тедич е 19-годишен и в началото ще тренира с младежката формация на Сити до 23 години.

 

НЕЙМАР ИЗМЪКНА БРАЗИЛИЯ СРЕЩУ КОЛУМБИЯ

Отборите на Бразилия и Колумбия направиха равенство 2:2 в контролна среща, играна на “Хард Рок Стейдиъм” в Маями, САЩ. Бразилия откри резултата в 19-ата минута, когато Неймар центрира от корнер и Каземиро с глава порази вратата на съперника за 1:0. В 25-ата минута обаче резултатът бе изравнен. Алекс Сандро вдигна високо крака си и изрита в гърдите Луис Муриел, а съдията посочи бялата точка. Потърпевшият изпълни наказателния удар за 1:1. В 34-ата минута колумбийците стигнаха и до обрат. Дуван Сапата изведе на скорост Муриел, който с диагонален изстрел порази за втори път вратата на Едерсон. В 58-ата минута обаче Бразилия организира атака по учебник. Филипе Коутиньо прати дълъг пас към Даниел Алвеш, който пусна успоредно към Неймар, за когото остана да засече топката във вратата за крайното 2:2.

Бразилия ще изиграе още една контрола в САЩ. След три дни кариоките ще срещнат Перу в Лос Анджелис. Колумбия също има уредена още една проверка на американска земя – срещу Венецуела в Тампа на 11 септември.

 

САМУЕЛ ЕТО’О ПРЕКРАТИ КАРИЕРАТА СИ

Самуел Ето’о прекрати състезателната си кариера. Бившият камерунски национал съобщи новината в социалните мрежи. 38-годишният Ето’о игра за Реал, Майорка, Барселона, Интер, Анжи, Челси, Евертън, Сампдория, Анталияспор, Коняспор и за последно в клуб от Катар Той е трикратен носител на трофея в Шампионска лига, трикратен шампион на Испания и веднъж на Италия.

Ето’о е рекордьор по голове за камерунския национален отбор, цветовете на който защитаваше в периода 1996 – 2014 година.

 

МАРАДОНА ПОДПИСА С ХИМНАСИЯ ЛА ПЛАТА

Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона подписа договор с Химнасия Ла Плата. Той ще изпълнява ролята на технически директор и треньор в клуба, като контрактът му е до края на сезона. Негов асистент ще бъде Себастиан Мендес, който основно ще води тренировките на отбора, докато Марадона ще посещава по 2-3 занимания на седмица.

Дон Диего за последно бе начело на мексиканския Дорадос, но напусна заради операция на коляното. Сега той е възстановен и готов отново да се завърне към футбола. Преди това специалистът работи в ОАЕ с отборите на Ал Уасъл и Ал Фуджайра. Това е своеобразно завръщане на 58-годишния специалист в Аржентина след близо 10-годишна пауза, където той за последно бе начело на националния отбор и го изведе до 1/4-финал на Световното първенство в ЮАР през 2010 година. В родината си той е водил още тимовете на Мандиу и Расинг.

В Химнасия се надяват идването на Марадона да промени настроението в отбора, който започна новия сезон по изключително лош начин. Тимът се намира на последното място в класирането в Суперлигата с едва 1 спечелена точка.

 

МЕСИ ГОТОВ ДА СЕ ЗАВЪРНЕ В НЮЕЛС ОЛД БОЙС ОЩЕ ДОГОДИНА

Настоящият сезон може да се окаже последен за Лионел Меси с екипа на Барселона, съобщи журналистът от CNN Deportes Мартин Кастиля. Според информацията 32-годишният именит аржентинец обмисля възможността да разтрогне договора си с каталунците в края на тази кампания и от следващото лято да премине в Нюелс Олд Бойс. Самият Меси неведнъж е казвал, че ще напусне Барселона единствено за да заиграе в отбора на своето детство.

В договора на Меси с Барса има клауза, според която той може едностранно да прекрати договора след края на всеки сезон.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА