ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ДОБРУДЖА ВКАРА ТРИ  ГОЛА ЗА 13-АТА СИ ПОРЕДНА ПОБЕДА; В БАЛЧИК ПРЕКРАТИХА МАЧА СЛЕД НАХЛУВАНЕ НА ФЕНОВЕ НА СПАРТАК; ЛУДОГОРЕЦ ИЗМЪКНА ДЕРБИТО С ЛОКО (ПЛОВДИВ) И ДРЪПНА С ДЕВЕТ ТОЧКИ НА ВЪРХА; ШАМПИОНИТЕ СЕ НАДИГНАХА ЗА ОБРАТ СРЕЩУ СИЛЕН ЧЕЛСИ НА “ЕТИХАД”; ЛЕВАНДОВСКИ НЕ ВКАРА, НО БАЙЕРН ВЕЧЕ Е САМО НА ТОЧКА ОТ ВЪРХА; БАРСА С ТРИТЕ ТОЧКИ СЛЕД ТЕЖКО ГОСТУВАНЕ НА ЛЕГАНЕС;

0
822

ДОБРУДЖА ВКАРА ТРИ  ГОЛА ЗА 13-АТА СИ ПОРЕДНА ПОБЕДА

Футболистите на Добруджа записаха 13-ата си поредна победа в Североизточната трета лига. В мач от 14-ия кръг на първенството те се наложиха на стадион „Дружба” над състава на Светкавица (Търговище) с класическото 3:0 и вече имат 39 точки в актива си.

Домакините поведоха в 28-ата минута – Кристиан Пешков центрира от ъглов удар, а Симеон Митев бе на точното място и с премерен удар прати топката в мрежата на гостите. „Жълто-зелените” удвоиха преднината си в 39-ата минута, когато Денис Кадир изпълни отлично пряк свободен удар и направи стража на Светкавица безпомощен. При 2:0 за Добруджа завърши първото полевреме.

След почивката момчетата на Светослав Петров отново бяха по-добрият отбор на терена и стигнаха до още едно попадение, отбелязано от Александър Георгиев в 75-ата минута след асистенция на  Кристиан Пешков.

В следващия кръг, който е последен за годината, Добруджа ще гостува на Септември в Тервел.

В БАЛЧИК ПРЕКРАТИХА МАЧА СЛЕД НАХЛУВАНЕ НА ФЕНОВЕ НА СПАРТАК

Срещата от 16-ия кръг на Втора лига между Черноморец (Балчик) и Спартак (Варна) бе прекратена в 79-ата минута при резултат 1:0 в полза на домакините. Тогава привърженици на гостите нахлуха на терена след отсъден фаул в полза на Черноморец, а после влязоха в конфронтация с феновете на домакините. При това положение главният съдия Георги Гинчев взе решение да прекрати двубоя.

Иначе попадението за домакините беше дело на Виктор Митев в 59-ата минута. Очаква се три санкции ще бъдат наложени на Спартак (Варна). Според наредбата на Спартак ще бъде присъдена служебна загуба, което означава, че Черноморец печели служебно с 4:0. На варненци ще бъде наложена също сериозна парична глоба и ще бъдат лишени от домакинство най-малко за два мача. Ако това стане факт, “соколите” ще приемат Кариана на 30 ноември и Нефтохимик на 7 декември на стадиона извън Балчик, където домакинства тази есен.

Според треньора на Черноморец (Балчик) Георги Иванов Спартак (Варна) носи вина за прекратения мач в Балчик. Геша разкри, че няколко пъти е казвал на Мартин Зафиров да оправят оградата на стадиона, която бе изкъртена от феновете на “соколите” по време на мача с Левски за Купата на България, но това не е станало и сега оградата е поддала, когато привърженици от Варна са били върху нея. След като е паднала, те са нахлули на терена и прекратили срещата в 79-ата минута при 1:0 за Черноморец. Ето какво заяви Геша: “По време на мача Спартак – Левски за Купата на България през септември, феновете на варненския тим почти изкъртиха оградата. От тогава няколко пъти казвах на Мартин Зафиров да дойдат и да я оправят, като заварят изкъртените болтове. Но те завариха само два болта, което е твърде малко. Днес по време на нашия мач феновете на Спартак се качиха върху оградата, разлюляха я и бе логично тя да поддаде и да падне, след като се държи на малко болтове. После ултрасите подгониха съдиите, след това отидоха и при нашите фенове да се разправят, а знаете, че нашите фенове са тихи и кротки. Разбирам, че привържениците на Спартак са нахлули, тъй като били недоволни, че не е отсъден фаул в тяхна полза. Във въпросната ситуация имаше една изсипана топка и Генади Луго се дърпаше и буташе във въздуха с техен играч. Реферът свири фаул за нас, а те смятали, че трябвало да е в тяхна полза. Но може ли заради едно нарушение да нахлуват на терена. По тази логика излиза, че когато през първото полувреме не ни дадоха дузпа, ако беше това положение в нашия пеналт и реферът не бе посочил бялата точка за тях, значи още тогава щяха да нахлуят…”. sportal.bg

ЛУДОГОРЕЦ ИЗМЪКНА ДЕРБИТО С ЛОКО (ПЛОВДИВ) И ДРЪПНА С ДЕВЕТ ТОЧКИ НА ВЪРХА

Шампионът Лудогорец победи с 2:1 втория във временното класиране Локомотив (Пловдив) в дербито на 17-ия кръг на efbet Лига. “Смърфовете” могат да съжаляват, че не измъкнаха нещо от стадиона в Разград, тъй като през първата част по-чистите положения за попадение бяха на тяхна страна. Въпреки това на почивката домакините водеха с 2:1, което се оказа и крайният резултат. Това бе десета поредна победа на Лудогорец, който крачи към поредната си титла.

Първата опасна ситуация дойде още в третата минута на мача. Тогава Ожболт се озова на позиция сам срещу вратаря, но страничният съдия вдигна флага за засада, като решението бе спорно. Малко по-късно Локомотив бе много близо до гола. Илиев бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Последвалата добавка на Петрович от малък ъгъл бе неточна. В 12-ата минута гостите все пак стигнаха до попадение. Ожболт пое топката по дясното крило и влезе по посока на наказателното поле, където намери Илиев. Ударът на капитана бе блокиран, но кълбото отново стигна до нападателя, който с техничен удар откри. Само минута по-късно Локомотив можеше да стигне до втори гол, но Карагарен пропусна от отлична позиция в наказателното поле. Лудогорец обаче успя да реагира бързо на първоначалното превъзходство на гостите и в 15-ата минута резултатът бе изравнен. Марселиньо получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар не остави шансове на Луков. В 28-ата минута Локомотив можеше да стигне отново до преднина. При една атака Алмейда засече подаване в наказателното поле, но горната греда спаси Илиев от второ попадение във вратата му. В 31-ата минута Лудогорец стигна до пълен обрат. Груба грешка на Томашевич, който подари топката на Кешерю, остави румънеца сам срещу Луков. Нападателят задържа кълбото и намери Лукоки на празна врата за 2:1. До края на полувремето двата тима имаха по няколко добри атаки, но до ново попадение не се стигна.

В началото на втората част ситуациите пред двете врати намаляха, но темпото на игра остана високо. Двата тима се вкопчиха в битка в средата на терена. В 67-ата минута Лудогорец можеше да стигне до трето попадение. Успореден на голлинията пас към Лукоки бе пропуснат от защитата, но холандецът не успя да се ориентира добре и Петрович се намеси. В ответната атака гостите имаха претенции за дузпа. Томашевич бе препънат от Сисиньо в наказателното поле, но съдията не отсъди нищо. Малко по-късно коварен удар на Ожболт бе избит от Илиев. В 84-ата минута попадение на Лудогорец бе отменено неправилно заради засада. Далечен удар на Лукоки се отби в гредата и последва добавка на Моци, който прати кълбото в мрежата. Съдията обаче маркира засада, която при повторенията се оказа, че не съществува.

Така Лудогорец успя да спечели важната среща и да дръпне с девет точки на върха. “Орлите” са с 45 точки, докато Локомотив остава с 36. Шампионите обаче не могат да бъда спокойни за предстоящия изключително важен двубой с ЦСКА (Москва) за Лига Европа и ще трябва да затягат редиците, ако искат да постигнат положителен резултат в Русия.

ШАМПИОНИТЕ СЕ НАДИГНАХА ЗА ОБРАТ СРЕЩУ СИЛЕН ЧЕЛСИ НА “ЕТИХАД”

Манчестър Сити показа, че шампионският характер на отбора все още не е изгубен, и победи Челси с 2:1 на “Етихад Стейдиъм” в много интересен и труден за “гражданите” двубой. Лондончани, които бяха в серия от шест поредни победи в Премиър лийг, започнаха силно този мач и поведоха заслужено с гол на Н’Голо Канте (21′). Само 16 минути по-късно обаче резултатът бе изцяло в полза на шампионите след попадения на Кевин Де Бройне (29′) и Рияд Марез (37′). След този резултат двата отбора си размениха местата във временното класиране и Манчестър Сити вече заема трета позиция – на точка зад Лестър, но все още на девет зад Ливърпул, от който загуби преди две седмици с 1:3. Челси е четвърти.

Джосеп Гуардиола беше направил пет промени в състава си. Едерсон се завърна на вратата, след като пропусна дербито с Ливърпул заради контузия. Бенжамен Менди, Жоао Кансело, Рияд Марез и Давид Силва също започнаха. Бернардо Силва пропусна двубоя заради наказание. Сесар Аспиликуета и Матео Ковачич стартираха за Челси за сметка на Рийс Джеймс и Мейсън Маунт които останаха на пейката за началото.

Двубоят започна по много интересен начин. Още в четвъртата минута шампионите имаха шанс да открият резултата, след като Агуеро изведе Де Бройне, който стреля към далечния ъгъл, но топката премина  близо, но встрани от целта. Челси обаче контраатакуваше много опасно, като лондончани с дълги подавания преодоляваха колебливата отбрана на “гражданите”. В осмата минута Вилиан проби на скорост отдясно и стреля по диагонала, но и тук топката премина встрани от далечната греда. В 15-ата минута корнер пред вратата на Едерсон предизвика разбъркване и в крайна сметка Томори получи възможност да стреля, но и неговият шут профуча на сантиметри от целта. Челси атакуваше все по-настойчиво и в 21-ата минута взе заслужен аванс. Ковачич изведе Канте с едно прехвърлящо подаване. Французинът овладя много добре, пребори се с Менди и стреля технично под тялото на Едерсон. Само осем минути след това Сити възстанови равенството с голяма доза късмет. Гостите загубиха топката, а Давид Силва веднага намери Де Бройне. Белгиецът се освободи добре от Жоржиньо и стреля. Топката рикошира в Зума и така стана недостижима за Кепа – 1:1. Само още осем минути след това Марез направи пълен обрат след страхотен идивидуален пробив. Алжирецът получи одясно, преодоля с лекота Емерсон и стреля между краката на Томори, пращайки топката в ъгъла до далечната греда – 2:1. Две минути преди почивката Кепа сгреши и подари топката на Агуеро, който веднага стреля, но ударът му срещна напречната греда.

Челси започна добре второто полувреме. В 54-ата минута Вилиан изведе много хитро Аспилуета, който върна добре към Канте. Французинът стреля по земя, но Фернандиньо подложи крак в последния момент и изби в корнер. Сити отговори веднага и удар на Кансело бе изчистен пред голлинията от Аспиликуета. В 65-ата минута Фернадиньо засече меко центриране на Агуеро, но Аспилуета блокира. Марез направи добавка, но този път Кепа изби с върха на пръстите си. В 81-ата минута Вилиан отправи доста добър изстрел от 20-ина метра, след който топката профуча над напречната греда. Едерсон също докосна топката, но неправилно бе отсъден аут. В 85-ата минута Едерсон за малко не сгреши фатално, след като изрита топката в тялото на пресиращия го Батшуай, но за негов късмет кълбото излезе в аут. В добавеното време Мейсън Маунт изпълни много добре пряк свободен удар, след който топката профуча встрани от дясната греда на вратата на Едерсон. Веднага след това Стърлинг вкара трети гол за Сити, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради много тънка засада на английския национал.

ЛЕВАНДОВСКИ НЕ ВКАРА, НО БАЙЕРН ВЕЧЕ Е САМО НА ТОЧКА ОТ ВЪРХА

Лесна победа с 4:0 при визитата на Фортуна (Доселдорф) доближи Байерн (Мюнхен) само на точка от лидера в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах). Това стана факт, след като по същото време “жребците” се издъниха при гостуването си на Унион (Берлин) – 0:2. Само след два кръга Байерн гостува на Борусия в двубой, който може да определи есенния шампион на Бундеслигата. Другата новина е, че след попадения в 11 поредни кръга от началото на шампионата Роберт Левандовски най-накрая не успя да стигне до гол. Това обаче не беше фатално, защото неговите съотборници бяха във вихъра си, а и съперникът не оказа почти никаква съпротива.

Три попадения в рамките на 23 минути през първото полувреме убиха интригата. Направилият много силен мач Бенжамен Павар реализира за 1:0 в 11-ата. В 27-ата се разписа сънародникът му Корентен Толисо, а след още седем точен беше и Серж Гнабри. В 70-ата Филипе Коутиньо докара нещата до 4:0. Отделно гредата лиши гостите от още едно попадение.

За първи път под ръководството на временния треньор Ханзи Флик шанс като титуляр в състава на шампионите получи Филипе Коутиньо. Кингсли Коман беше оставен сред резервите. Там бяха още Иван Перишич и Тиаго Алкантара, които засега не се радват на доверието на заместника на Нико Ковач. Фортуна е назад в класирането със само 3 успеха досега. Нападателят на тима Роувен Хенингс обаче прави изключителен сезон, след като до момента има 9 гола в Бундеслигата. Сега обаче той не намери пътя към мрежата. Байерн натика съперника си в неговата половина още от самото начало. Роберт Левандовски отправи изстрел в 5-ата минута, но играч на съперника изби с тяло. В 9-ата пък Мюлер насочи хубав удар по земя, но се стигна до корнер. Футболистите от Дюселдорф подцениха корнер в 11-ата минута. Тогава Коутиньо подаде късо към Йошуа Кимих, който центрира ниско и Павар само леко докосна топката по пътя й към далечния ъгъл на Зак Стефен – 1:0 за Байерн. Мюнхенци продължиха да водят играта и в 24-ата сантиметри не стигнаха на Коутиньо да удвои преднината на своите. Три минути по-късно американският вратар на Фортуна сгреши подаване, като топката попадна у Мюлер. Последва пас към Гнабри, който пък изведе Толисо и той реализира за 2:0. Чак след това играчите в черни екипи създадоха опасност пред Мануел Нойер, който до този момент скучаеше. В 31-ата гредата спаси домакините след засичане на Гнабри, като отлична работа при атаката свърши Левандовски. Солидната преднина в резултата направи шампионите разсеяни. Само в първите 15 минути на втората част футболистите на Фортуна имаха три чисти положения за гол.

Интересното е, че в 47-ата минута беше отправен първият изстрел в очертанията на вратата на Байерн, откакто треньор е Ханзи Флик (чак в третия двубой). В 65-ата Зак Стефен отрази удар на Левандовски с глава, който се беше насочил под гредата. Пет минути по-късно баварците издебнаха съперника на контраатака, завършена от Коутиньо за 4:0. Хенингс можеше да намали в 81-ата, но шутира над вратата.

Във вторник Байерн гостува на Цървена звезда в Шампионската лига, а след това, през уикенда, е домакин на Байер (Леверкузен).

БАРСА С ТРИТЕ ТОЧКИ СЛЕД ТЕЖКО ГОСТУВАНЕ НА ЛЕГАНЕС

Отборът на Барселона изтръгна победата при гостуването си на Леганес в мач от 13-я кръг на Ла Лига. Още при първото опасно положение за домакините в 12-ата минута резултатът бе открит. Йосеф Ен Несири завърши по чудесен начин индивидуалната си акция с великолепен удар от наказателното поле. Тер Стеген само изгледа как топката попада в горния му ляв ъгъл. Само 4 минути по-късно Леганес можеше да удвои. Оскар получи чудесно подаване, но за съжаление на своите съотборници изстрелът му мина встрани от лявата греда. В 23-ата минута Луис Суарес излезе сам срещу вратаря, но Кеяр излезе храбро срещу уругваеца и блокира пътя на топката. В 31-ата минута отново Суарес бе в центъра на вниманието. Нападателят намери празното пространство в наказателното поле, овладя топката и отправи изстрел от точката за дузпата, но стражът на домакините отново бе на висота и изби в корнер.

Второто полувреме започна бурно за каталунците. Първо в 48-ата минута Жерар Пике се извиси над всички в наказателното поле, но силният му удар с глава мина малко встрани от лявата греда. Все пак гостите изравниха само 5 минути след това. Суарес най-сетне стигна до така търсения гол в мача. Лионел Меси изпълни фирмено свободен удар, след който топката стигна до деветката на Барса, който възстанови равенството с глава от непосредствена близост. Десетина минути преди края на срещата шампионите стигнаха до пълния обрат. Артуро Видал се оказа най-съобразителен и бърз при една рикоширала топка в пеналтерията на Леганес и вкара за 1:2. Положението бе преразгледано от ВАР, заради съмнения за засада, но такава в крайна сметка нямаше и голът бе признат.

ЛУКАКУ Е НАЙ-РЕЗУЛТАТНИЯТ НОВ ИГРАЧ НА ИНТЕР ОТ 70 ГОДИНИ НАСАМ

Белгийският нападател на Интер Ромелу Лукаку се оказа много точен трансфер за “нерадзурите”. 26-годишният таран, привлечен през лятото от Манчестър Юнайтед за 65 милиона евро, отбеляза 10-ото си попадение за сезона при успеха с 3:0 над Торино като гост в двубоя от 13-ия кръг на Серия „А” и стана най-резултатният нов играч на Интер от 70 години насам.

Повече попадения от него в първите 13 кръга е отбелязвал за последно знаменитият унгарец Ищван Ниерш през сезон 1948/1949 година. В крайна сметка тогава Ниерш става голмайстор на сезона с 26 попадения, а общо за Интер изиграва 182 мача, в които отбеляза 133 гола.

Интер продължава гонитбата с Ювентус за върха в класирането, като в момента изостава само на 1 точка.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST