ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ГЕША: СРЕЩУ СПАРТАК (ПЛЕВЕН) СЪДИЯТА НЕ НИ СВИРИ ВТОРА ДУЗПА; ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА; ДИБАЛА ОТНОВО ПОСТАВИ МИЛАН НА КОЛЕНЕ; КАПЕЛО: КРИСТИАНО НЕ Е ПРЕОДОЛЯВАЛ СЪПЕРНИК ОТ ТРИ ГОДИНИ; МОУРИНЬО: ВЕЧЕ САМО КОНТУЗИИ МОГАТ ДА СПРАТ ЛИВЪРПУЛ; АТЛЕТИКО СЕ ДОБЛИЖИ ДО БАРСА И РЕАЛ; ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖИ ПОБЕДНАТА СИ СЕРИЯ; МАН ЮНАЙТЕД ЩЕ СЕ ПРОБВА ЗА ЕРИКСЕН ПРЕЗ ЗИМАТА; „КРАЛЕТЕ” С ИНТЕРЕС КЪМ САНЧО

0
949

ГЕША: СРЕЩУ СПАРТАК (ПЛЕВЕН) СЪДИЯТА НЕ НИ СВИРИ ВТОРА ДУЗПА

Старши треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов – Геша посрещна с усмивка изявленията от щаба на Спартак (Плевен), че съдията не отсъдил дузпа и в тяхна полза. Както е известно, балчиклии биха с 1:0 след гол от бялата точка на Васил Калоянов, но от Плевен твърдят, че ако това е било дузпа, при подобна ситуация малко по-късно е трябвало да бъде отсъдена и дузпа в тяхна полза. “Аз не знам какви претенции могат да имат от Плевен, след като цял мач не създадоха положение, а накрая сипеха само топката в нашия пеналт. Дузпата за нас беше явна, а за тях такава не съм видял. Нещо повече. Реферът не свири втора дузпа за нас и спести червен картон на техен играч, който брутално изрита в гръб в десния крак Цветан Илиев”, заяви за Sportal.bg Геша.

 

ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – XV КРЪГ

ЦСКА 1948 (София) – Пирин (Благоевград)       2:0

Монтана 1921 (Монтана) – Септември (София) 0:2

Лудогорец II (Разград) – Хебър (Пазарджик)      0:3

Спартак (Плевен) – Черноморец (Балчик) 0:1

Локо (Г. Оряховица) – Струмска слава (Радомир)        3:2

Ботев (Гълъбово) – Нефтохимик 1962 (Бургас)  3:2

Локомотив (София) – Кариана (Ерден)     2:0

Спартак 1918 (Варна) – Литекс (Ловеч)   0:4

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Септември 14     12     1       1       31:16         37

————————————————————-

  1. ЦСКА 1948 14     12     0       2       36:9  36
  2. Локо (Сф) 14     9       1       4       19:7  28

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Локо (ГО) 15     7       4       4       25:22         25
  2. Литекс (Лч) 14     7       3       4       25:10         24
  3. Монтана 14 7       3       4       24:12         24
  4. Нефтохимик 14     6       2       6       20:21         20
  5. Хебър 1918 14     6       2       6       20:18         20
  6. Пирин (Бл) 14     5       4       5       19:21         19
  7. Кариана 13 5       4       4       18:15         19
  8. Ботев (Гъл) 14 5       4       5       16:22         19
  9. Черноморец 14 4       3       7       8:16  15
  10. Струмска слава 15 4       1       10     15:25         13
  11. Лудогорец II 13 2       6       5       12:17         12

——————————————————————-

  1. Спартак (Вн) 14 2       3       9       4:26  9
  2. Поморие 14 2       2       10     12:27         8
  3. Спартак (Пл) 14 1       3       10     3:23  3

 

ПРОГРАМА ЗА XVI КРЪГ

23 ноември 2019 г., събота, 14:30 ч.

Локомотив (Горна Оряховица) – почива

Септември (София) – Поморие (Поморие)

Черноморец (Балчик) – Спартак 1918 (Варна)

Кариана (Ерден) – Спартак (Плевен)

23 ноември 2019 г., събота, 16:00 ч.

Пирин (Благоевград) – Струмска слава (Радомир)

23 ноември 2019 г., събота, 16:30 ч.

Литекс (Ловеч) – Монтана 1921 (Монтана)

24 ноември 2019 г., неделя, 12:15 ч.

Нефтохимик (Бургас) – Локомотив (София) – пряко по Диема спорт

24 ноември 2019 г., неделя, 14:30 ч.

Хебър 1918 (Пазарджик) – Ботев (Гълъбово)

24 ноември 2019 г., неделя, 16:00 ч.

ФК ЦСКА 1948 (София) – Лудогорец II (Разград)

ДИБАЛА ОТНОВО ПОСТАВИ МИЛАН НА КОЛЕНЕ

Отборът на Ювентус победи Милан с 1:0 в дербито на 12-ия кръг на Серия “А”. Единственото попадение отбеляза Пауло Дибала в 77-ата минута, за когото това е седми гол в мачовете му срещу “росонерите”, които се превърнаха в противниковия тим с най-много шампионатни загуби на “Алианц Стейдиъм”. “Старата госпожа” е спечелила всичките си девет мача срещу този си опонент на този стадион. “Бианконерите” също така са в серия от девет поредни успеха над “Дявола” във всички турнири.

Маурицио Сари бе предприел редица промени в стартовия си състав след победата с 2:1 над Локомотив (Москва) в Шампионската лига. В защита се завърнаха възстановеният от контузията си в глезена Матайс де Лихт и Хуан Куадрадо, докато в халфовата линия новите имена бяха три – Блес Матюиди, Родриго Бентанкур и Федерико Бернардески, който играеше зад двамата нападатели. Те бяха Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо, който през последните дни се оплакваше от болки в коляното.

Стефано Пиоли отново заложи на схемата 4-3-3, като след загубата с 1:2 от Лацио даде шанс на Андреа Конти за сметка на Давиде Калабрия. Контузеният Саму Кастийехо пък бе заменен от излекувалия се от своята трамва Сусо, чиито партньори в атака бяха Хакан Чалханоглу и Кшищоф Пьонтек. Първият удар в мача дойде в 14-ата минута, когато Джанлуиджи Донарума изби с крак шут на Игуаин от близка дистанция. Милан отговориха с изстрел с глава на Пьонтек в 17-ата минута, но топката излетя в аут. В 25-ата добра атака на “росонерите” доведе до удар с глава на Лукас Пакета, който беше избит в корнер от Войчех Шчесни. В 30-ата далечен шут на Бернардески мина над вратата, а малко след това Тео Ернандес и Чалханоглу също се отчетоха с пропуски. В 45-ата Ернандес отправи нов удар, който беше отразен от Шчесни, а минута по-късно стражът се справи и с изстрел на Пьонтек.

В 52-ата минута далечен удар на Бернардески излезе в аут, а малко след това същото се случи и с изстрел на Матюиди. В 55-ата Роналдо беше заменен от Дибала, който секунди по-късно потърси с пас Игуаин, чийто шут се оказа неточен. В 58-ата Пьонтек опита удар, който беше избит от Шчесни, а Де Лихт не позволи на нападателя да направи добавка. В 66-ата Матюиди стреля опасно, но топката мина над вратата. В 68-ата Дибала отправи далечен шут по земя, който обаче с лекота беше спасен от Донарума. В 77-ата минута аржентинецът финтира противниковите защитници и прати топката в тяхната мрежа за 1:0. Гостите се хвърлиха в атака в търсене на изравнителен гол, като с пропуски се отче Чалханоглу. “Бианконерите” пък можеха да стигнат до второ попадение в добавеното време, но първо Игуаин не намери целта, а след това Донарума спаси изстрел на Дибала. Все пак домакините задържаха крехкия си аванс и се поздравиха с крайния успех.

По този начин Ювентус се задържа на първата позиция в класирането, събирайки актив от 32 точки. Милан пък е на разочароващото 14-о място с едва 13 пункта след седмата си загуба от началото на сезона.

КАПЕЛО: КРИСТИАНО НЕ Е ПРЕОДОЛЯВАЛ СЪПЕРНИК ОТ ТРИ ГОДИНИ

Бившият наставник на Ювентус Фабио Капело защити Маурицио Сари за решението да извади голямата звезда на “бианконерите” Кристиано Роналдо по време на дербито с Милан. Португалецът бе заменен в 55-ата минута, като на негово място влезе Пауло Дибала, който донесе победата на Юве. Роналдо отново показа, че е недоволен от решението на Сари, а според информациите в Италия той си е тръгнал от стадиона преди края на мача. “Не ми хареса реакцията му. Не беше приятно. Той трябва да се държи като шампион дори когато напуска терена. Истината е, че Кристиано Роналдо не е преодолявал с дрибъл съперник в последните три години. Бях коментатор в Ла Лига в дните, когато той правеше две крачки и те оставяше на място. Отвътре той е супершампион, най-добрият от всички, но сега Дибала и Дъглас Коща вкарват страхотни голове. Те могат да направят разликата. Те печелят мачове без Кристиано. Юве изглеждаше зависим от него, но страхотният състав и качеството на играчите им помага да печелят така или иначе. Поздравявам Сари, че имаше куража да го смени. Кристиано в момента не прилича на себе си и трябва да възвърне формата си, особено във физическо отношение. Той няма скоростта и динамиката, която показваше преди”, заяви Капело пред “Скай Италия”.

МОУРИНЬО: ВЕЧЕ САМО КОНТУЗИИ МОГАТ ДА СПРАТ ЛИВЪРПУЛ

Само контузии могат да спрат Ливърпул по пътя към титлата в английското футболно първенство, заяви Жозе Моуриньо след победата на “червените” с 3:1 срещу Манчестър Сити. Именно по този начин мърсисайдците поведоха с девет точки на шампионите и с по осем на Лестър Сити и Челси. “За мен лично спорът за трофея приключи, освен ако не се случат поредица от контузии. Само това може да пречупи Ливърпул. Този отбор вече е напълно адаптиран към качествата на всяка единица в него и просто е завършен. Сити е способен да спечели седем, осем или девет поредни мача, но не виждам как Ливърпул може да загуби такава преднина”, каза Моуриньо, който бе на трибуните в неделния следобед.

Бившият капитан на гостите Венсан Компани, който беше част от шампионския състав миналата година, също изрази адмирациите си към Ливърпул. Той обаче добави, че сезонът никак не е свършил и следващите пет седмици ще бъдат много тежки за еврошампионите. Както е известно, “червените” трябва да пътуват за Катар, където ще бъде проведено световното клубно първенство. “Имат да играят много мачове по целия свят. Лично аз съм сигурен, че Сити ще бъде близо до самия край”, заяви той.

Легендата на “червените” Греъм Сунес добави: “Какво може да се обърка? Може би контузии на ключови играчи. На играчите им е нужна енергия и серия от травми наистина може да им навреди. В толкова сгъстена програма винаги има проблем с мускулни контузии, така че това може да бъде сериозен проблем през сезона”.

АТЛЕТИКО СЕ ДОБЛИЖИ ДО БАРСА И РЕАЛ

Отборът на Атлетико (Мадрид) надви с 3:1 гостуващия Еспаньол в дуел от 13-ия кръг на Ла Лига. “Бланкиблаус” откриха резултата чрез Сержи Дардер в 38-ата минута. Попадения на Анхел Корея (45), Алваро Мората (58) и Коке (90+2) зарадваха феновете на Атлетико. С успеха столичани се доближиха на точка от лидерите Барселона и Реал (Мадрид), които са с мач по-малко.

Диего Симеоне заложи на 4-4-2 с Алваро Мората и Анхел Корея в атака. Саул зае позицията на левия защитник.

“Дюшекчиите” поеха инициативата в началото на двубоя. В 16-ата минута Мората стреля неточно очи в очи с вратаря Диего Лопес. Пет минути по-късно Ву Лей шутира опасно покрай дясната греда на вратата на Ян Облак. В 38-ата гостите от Барселона нанесоха голов удар. Виктор Санчес преодоля Томас и подаде към Сержи Дардер, който реализира страхотен гол с мощен шут от 20 метра – топката влетя в далечния ъгъл за 0:1. В последните секунди на добавеното време Мората центрира от наказателното поле към малкото наказателно, където Анхел Корея реализира с глава за 1:1.

Атлетико започна силно второто полувреме. В 55-ата минута Диего Лопес трябваше да пресича остро центриране, а след това при удар на Саул топката беше отклонена в корнер. Три минути по-късно Витоло изведе Мората, който матира вратаря с удар в близкия ъгъл – 2:1. “Папагалчетата” тръгнаха напред в опит да изравнят. Във втората добавена минута на втората част “червено-белите” изградиха контра, при която имаше няколко непокрити футболисти на домакините в наказателното поле. В крайна сметка Коке насочи топката в мрежата за крайното 3:1.

ЧЕЛСИ ПРОДЪЛЖИ ПОБЕДНАТА СИ СЕРИЯ

Челси записа шеста поредна победа в първенството и временно се изкачи на второ място в класирането. Тимът на Франк Лампард спечели с 2:0 лондонското дерби с Кристъл Палас. Тами Ейбрахам отбеляза десетия си гол в шампионата от началото на сезона, след като откри резултата в 52-ата минута. Кристиан Пулишич също продължи добрата си форма. Американецът се разписа в 79-ата минута и подсигури успеха на “сините”.

Лампард продължава да разчита на младите. Дебют като титуляр в първенството направи 19-годишният десен защитник Рийс Джеймс, който впечатли през седмицата, когато влезе като резерва срещу Аякс. Гари Кейхил пък направи завръщане на “Стамфорд Бридж” за първи път, след като напусна “сините”.

Челси започна много активно, като още във втората минута стигна до опасна ситуация пред вратата на гостите. Тимът на Лампард имаше серизно предимство и търсеше пролуки в защитата на съперника. След удар на Вилиан от фаул топката мина близо до гредата. След като не успяха да вкарат рано, домакините намалиха темпото. Те продължаваха да имат преимущество по отношение владеенето на топката, но Палас успяваше да неутрализира атаките им. В самия край на първата част Челси бе близо до откриване на резултата, но Кейхил се намеси решително.

След почивката ситуацията не се промени много. Разликата обаче бе, че Челси стигна до гол в 52-ата минута. Отлична атака, минала през Ковачич и Вилиан, бе завършена от Ейбрахам. Попадението доведе до нов силен период на домакините, които поставиха съперника си под сериозен натиск. След час игра Пулишич стреля, но вратарят на гостите Гуайта се намеси великолепно, с което предотврати втори гол. Крехката преднина даваше надежди на Кристъл Палас, който се изнесе малко и направи няколко добри атаки. В 79-ата минута обаче “сините” до голяма степен си осигуриха трите точки. Кристиан Пулишич отбеляза първия си гол на “Стамфорд Бридж”. Американецът вкара пето попадение в последните три мача, след като насочи топката с глава към мрежата.

Denmark’s Christian Eriksen celebrates after scoring his side’s third goal during the World Cup qualifying play off second leg soccer match between Ireland and Denmark at the Aviva Stadium in Dublin, Ireland, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Peter Morrison)

МАН ЮНАЙТЕД ЩЕ СЕ ПРОБВА ЗА ЕРИКСЕН ПРЕЗ ЗИМАТА

Манчестър Юнайтед ще опита да привлече в редиците си плеймейкъра на Тотнъм Кристиан Ериксен през зимата, твърди “Мирър”. Договорът на датчанина изтича през лятото и той отказва да преподпише, така че няма да е изненада, ако “шпорите” приемат оферта за него през януари, за да не го изпуснат без пари.

Според информациите, “червените дяволи” вече са се свързали с Ериксен с предложение да премине на “Олд Трафорд”. Оле Гунар Солскяер очевидно има нужда от подсилване на халфовата линия и 27-годишният техничар е отлична опция. Все още не е ясно какъв е бил неговият отговор на това предложение.

Юнайтед не е единственият клуб, който се интересува от Ериксен. Преди време той бе свързван с Реал (Мадрид), а ситуацията около датчанина следи внимателно и италианският шампион Ювентус.

Ериксен бе привлечен в Тотнъм през 2013 година от Аякс за 13,5 милиона евро. В последните години той бе един от най-важните играчи на “шпорите”, като има 291 мача, 68 гола и 87 асистенции с екипа на лондончани.

„КРАЛЕТЕ” С ИНТЕРЕС КЪМ САНЧО

В Реал (Мадрид) проявяват интерес към крилото на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо, твърди “Дейли Мейл”. Според изданието мадридчани са следили 19-годишния талант още през 2017 година, когато той напусна Манчестър Сити и премина в настоящия си отбор.

Смята се, че в Дортмунд са се примирили, че това е последният сезон на английския национал на “Сигнал Идуна Парк”. Затова оттам вече му търсят заместник. Цената на играча е 100 млн. паунда, като Манчестър Юнайтед също е свързван с неговото име. Санчо, който има 4 гола и 7 асистенции в 14 мача във всички турнири през този сезон, не е единственият вариант пред Реал (Мадрид) за подсилване на атаката на тима. Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен и Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити също са в полезрението на “кралския клуб”.

 

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST