Москва, 29 август – AiF-Москва.

ФСБ на Руската федерация заяви, че покушението срещу руската журналистка Дария Дугина, заедно с Наталия Вовк, е подготвяно от друг член на диверсионната група. Това съобщава РИА Новости .

Според правоохранителните органи вторият заподозрян за убийството на журналиста е гражданин на Украйна Циганенко Богдан Петрович. По установени данни той е пристигнал в Русия транзитно през Естония и е напуснал страната ден преди трагедията.

Предполага се, че именно Циганенко е предоставил на Вовк фалшиви регистрационни номера и документи, а също така е участвал в създаването на самоделно взривно устройство, което по-късно е поставено в колата на Дугина.

Освен това ФСБ каза, че в резултат на проучване на камерите за видеонаблюдение е възможно да се потвърди фактът, че Вовк е шпионирал журналиста на паркинга на фестивала Традиция.

По-рано хакер от групата RahDit заяви, че в убийството на журналист са замесени не само киевски структури, но и западни. Той също така отбеляза, че Вовк не би могъл да извърши подобно престъпление без знанието на специалните служби на Украйна. https://aif.ru.