На Об­що от­чет­но-из­бор­но съб­ра­ние Мес­тна­та ини­циа­тив­на гру­па  (МИГ) Бал­чик – Ге­не­рал То­ше­во преиз­бра Уп­ра­ви­тел­ния си съ­вет за след­ва­щия пет­го­ди­шен ман­дат, без из­ме­не­ния в ръ­ко­вод­ство­то.

От обявените 12 финансиращи мерки, има остатъчен ресурс, кой­то ще бъ­де прех­вър­лен за из­пъл­не­ние на об­щес­тве­ни проек­ти в малките населени места.

От­во­ре­на е мяр­ка­та, фи­нан­си­ра­ща проек­ти на чи­та­ли­ща­та. Одоб­рен засега е един проект за про­веж­да­не на “Съ­бор на пре­се­ле­ние­то”, пред­ста­вящ об­що­то кул­тур­но нас­лед­ство на об­щи­ни­те Ге­не­рал То­ше­во и  Бал­чик. Во­дещ пар­тньор е читалището в с. Дъ­бо­вик, стар­ши пар­тньор е сдру­же­ние “Бъл­гар­ско нас­лед­ство” – Бал­чик, с учас­тие­то на още чи­та­ли­ща от ре­гио­на, сред кои­то и то­ва в се­ло Стра­жи­ца. Съ­бо­рът ще се про­ве­де на два ета­па – в с. Дъ­бо­вик и в гр. Бал­чик. От об­що­то съб­ра­ние ста­на яс­но, че ин­те­рес към мяр­ка­та има и кул­тур­ният дом в балчишкото се­ло Об­ро­чи­ще, но още не са внесли идеята си.

  С възможностите за кан­ди­дат­ства­не и отпускане на сред­ства всеки може да се запознае на сайта на групата www.mig-balchik-toshevo.bg.