У НАС – НАКРАТКО

0
832

 

ВЧЕРА ПЛЕНУМ на БСП номинира Елена Йончева за водач на листата на партията за Европейски избори 2019. Преди това Кирил Добрев съобщи, че „от проведени 299 конференции, Елена Йончева има 266 номинации – тя е припозната в огромна част от партията”. “Тя е флагман на борбата с корупцията в България“, отбеляза зам.-председателят на левицата. По думите му с нейната номинация се търси разширяване на влиянието на БСП. Има и други, които са получили страшно много номинации като проф. Иво Христов, проф. Румен Гечев, Деница Златева, Петър Курумбашев, Момчил Неков.

НАД 25 ЧУЖДИ граждани бежанци са били заловени вчера на Централна ж.п. гара в Пловдив. Те са били в товарен влак, който е пътувал от Турция за България.   Все още няма информация каква е народността на бежанците – мъже, жени и деца. Заловените ще бъдат изпратени в миграционен лагер.

„МЕГАПРОТЕСТ – народът срещу управляващата мафия и всички партии” причини напрежение, но завърши с конфузна ситуация за пазителите на реда от МВР в София, стана ясно от социалните мрежи. В събота протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон. От своя страна пазителите на реда използваха лютив газ срещу тях, но полицаите се самообгазиха, трима души са били прегледани от лекар и освободени за лечение. Видеозапис от инцидента беше разпространен в социалните мрежи и моментално се превърна в един от най-гледаните клипове. Има и много подигравателни коментари. Стотината протестиращи  бяха облечени в жълти жилетки и за кратко успяха да блокират движението пред Народното събрание. Вчера протестът продължи.

ЧУЖД ПОЧЕРК се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева. Това се разбра от графологичната експертиза, представена на последното заседание по делото за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост. Преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че въпросното тефтерче съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. В съда обаче стана ясно, че две от цифрите са писани с чужд почерк. След заседанието Иванчева каза,че изведнъж в тефтерчето се появила цяла нова страница. Следващото заседание по делото е насрочено за 9 април, когато трябва да е готова и допълнителната експертиза.